Kaplumbağa

AKVARYUM TEMİZLİĞİ
Evet yeni başlık açmak daha mantıklıydı :) Arkadaşlar öncelikle bu msjı yazarken aylık temizliğimi yapmaktayım... Akvaryumu bir iç filtre ve hortum yardımıyla boşalttım ve daha sonra da yine hortumla doldurdum... Eskiden damacana damacana su taşıyodum işte bu pratik oldu :) Fakat gelgelim ben bu akvaryumu berrak tutamıyorum. Atman ef 2 marka bir dış filtrem var... Ben dip süpürgesi kullanmıyorum çünkü ben bunların kaplumbağaların büyük tortularında işe yaramadığını düşünüyorum??? Yazanlardan biri su değişimi yaptığını ve böylece sararmaya engel olduğunu yazmış. Bu su değişimini nasıl yaptığını merak ettim... Çünkü ben o suyun içinden 20 litre su alıp yeni su koysam da bişey ifade etmeyecek?? Bunun açıklamasını öğrenebilirmiyim?? Ayrıca camı fırçalamaktan bahsedilmiş?? Ben pislikten kurtulmaya çalışıyorum ama eğer camı fırçalarsam daha çok pislik elde etmiş olmaz mıyım???

Zaten akvaryum küçük, bir de 45-50 kg. taş mı var? bu durumda 80 litre su olması mümkün değil ki bu nedenle çabuk kirleniyor olabilir zaten tam kapasite 90 litrelik akvaryumun, bence o taşlardan kurtulmalısın eğer o taşlar kuru bölge içinse asma kat yapabilirsin.

Sevgili deryailesezer yazdığım akvaryum boyutları doğru seninde dediğin gibi 80 litre su olması mantıksız geliyor. Fakat akvaryumum bombeli olduğundan 80 litre suyu alabiliyor. Taşların ağırlıkları tahminimce öyle olmalı ama ne olursa olsun 40 kilodan az değiller. Kuru alan için mevcut taşlar. Asma kat işine bundan bi 3 ay önce giriştim fakat akvaryum bombeli olduğundan bi verim alamadım... Büyük bir sunta kestirdim onu teller ve vakumlu plastikler yardımıyla yapıştırdım ama benim büyüklerin ağırlığını kaldıramıyordu sunta. Bende bu sevdadan vazgeçerek taş aldım o bile yeterli gelmiyor. İlk zaman bulduğumda akvaryumumun resimlerini paylaşacağım... Pınar sen bana karbonu ayda bir değiştir demişsin satan adam 6 ayda bir değiştir dedi :) Tabiki seni dinleyeceğim ama öyle olsa adam zaten satmak için ayda bir değiştir demez miydi???

:) Bu petshopçuların napcağı belli olmaz, kaplumbağa akvaryumu için olduğunu söyleyince ısrarla ısıtıcı, filtre falan satmak istemeyen petshopçularla bizzat muhattap olmuşluğum var :) Markalı, kaliteli karbonun ömrü birkaç aya kadar çıkabiliyormuş, fakat daha bir sürü etmen varmış karbonun ömrünü belirleyen, yine deniz derya bir filtrasyon konusu yani :) Birkaç faydalı link ekliyorum..

🔒 Üyelere Özel

🔒 Üyelere Özel

Bayram temizliğimizi yaptık, yaptık derken Aybala ve Aybars sadece baktı. Dış filtre dahil herşey temizlendi benimde belim büküldü. Çok pislik dolmuş debisi de bayağı düşmüştü, iyi oldu.:)

Ben bayram temizliğimi 2 hafta önce yapmıştım bu sefer sadece su tazeledim ... Sizlerden aldığım bilgilerle fakat bu seferde koyduğum su sıcak olmadı buz gibi suda kapluşlara şok yaşattım kısa süreli :) Bu işkenceyi bulduğum iyi oldu ne kadar az pisletirlerse o kadar az donarlar bundan sonra :p

Evet bu su tazeleme işi de işe yaramadı ... Su yine 1 haftada sarardı... Ocak ayı vize dönemim ocaktan sonra taşları atıp uygun bi alan yapmaya karar verdim onlara...

Bu gün su değişimi günüydü bizim sıpalar akvaryumun dışında bir saat kadar beklemek zorunda kaldılar. %100 su değişimi yapıldı ısı ayarlandı ve akvaryuma atladılar, fakat biraz surat yaptılar barışalım diye yem verdim yemediler. Öğleden sonra barıştık yemlerini de yediler. Olan bana oldu tabii ki çok yoruldum :)

Bu temizlik benide yoruyor fakat bişeylerle uğraşmış olmak ve kapluşları mutlu görmek beni de mutlu ediyor... :)

Yanıtlamak için giriş yapın