Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

CANLI HAYVAN İÇİN KARGO SORUNU İÇİN ÇZÜM ÖNERİSİ

Merhaba tüm dostlara..... Dikkatimi çeken biz hayvan sever dostların temel sorunların başında gelen KARGO veya nakliyat olayı.Kuş gribi çıkmadan otobüs firmaları genelde sorun çıkarmadan taşıyorlardı.burdan tüm otobüs firmalarına çok teşekkür etmek istiyorum.çünkü çok azda olsa bazı firmalar halen bu tür ihtiyacımıza cevap veren tek kuruluş oldukları için.Otobüs firmalarınada yasal yasak geliyor o zaman bizler nasıl bir yol bulacağız?Bir çok ülkede canlı hayvan nakliyatı hiç sorun olmadan yapıla biliyor.neden bizde olmasın hiç merak edeniniz oldumu acaba?Hangi kargo firmasına gittiysem "hayır canlı hayvan taşıyamıyoruz riskli ve yasak deniyor.peki yasak olmayan ve risk taşımayan bir kargo şirketi kurulamazmı?bir çok şehrimizde hava alanımız var onlar hem hızlı hemde daha az risk taşır.Tren her şehrimizde yok.Ama hemen hemen her ilde ilçede hatta köyde dahi kargo şirketine ulaşmak o kadar zor değil.ancak kargolar bu tür talebimizi karşılayamıyor.Adıyaman merkezde oturuyorum bir kargo firmasıyla görüştüm durumumuzu anlattım canlı hayvan dostlarımızın taşıma araçlarında havasızlıktan öle bileceğini söyledi.bende taşıma aracınıza uygun bir havalandırma sistemi taktığınızda hiç problem çıkmaz dedim.ancak firmanın şubesi bu önerime sıcak bakmasına rağmen genel merkezlerinin bu tür uygulamaya girişeceklerini sanmıyorum dedi. Benim sorum şu: biz hayvan dostları olarak ne tür bir çözüm yolu bulabilirmiyiz? bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. tüm dostlara saygılar sevgiler

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kargo firmalarına mail atılarak konu gündeme getirilebilir.Örneğin ben Gaziante`te bulunuyorum.Gaziantep otobüs firmalrı canlı hayvan taşımıyorlar.İstanbul`dan sülün,keklik almak için arkadaşla anlaştık parayıda gönderdiğim halde kargo sorunu çıkınca kuşları Gaziantep`e getirecek firma bulamadım.Aslında bir kargo firması bu işe girse iyide para kazanır. Yusuf Yılmaz

img

yylmz

17 yıl 5 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben çeşitli hayvan besliyorum.şimdiye kadar hiç kanatlı ğöndermedim fakat çeşitli yerlerden kuzu veya koyun nakliyesi yaptırdım bu çeşit hayvanlarda nakliye sırasında menşey belgesi kullanıyoruz bu belge yeterli oluyor bunu ilinizde veya ilçenizde bulunan veterinerlik müdürlüklerinden alabilirsiniz sonrasıda otobüs firmaları taşıma yapar sanırım saygılarımla.

img

amatörce

17 yıl 1 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

zaten sektörümüzdeki tek sıkıntı bu eğer bunu çözebilirsek zaten tüm evcil dostlar üretiği kanatlı cinsleri bir birine ulaştıracak ve dolayısıyla hobi yanında bu işi kazanç sağlamak için yapanlarında yüzü gülecek amatör arkadaşım meşe kağıdı kanatlı hayvanlarda olmaz sadece keklik ve sülünde bilez olur üretimi izne bağlı olduğu için bilezik olur.ama buda otobüs firmalarının taşımasına sebeb değil bence olaya köklü bir çözüm getirmek lazım bence.ama nasıl bunu bende çok düşündüm.haftada bir kez bile yurt içi bir servis en azından ilere olsa sorun çözülür evcil dostların tavsiyesi varsa yürekten bu iş için ne gerekiyorsa yaparım bereketli günler dilerim.

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım çok önemlibir konu hakikaten eğer bir karara varırsanız destek için elimden geleni yaparım saygılar.

Yakında yeni yasa çıkıyo otobuslerde tavuk,horoz taşıması yasak diye.Kargolar zaten taşımıyor işimiz zor gibi gözüküyor.Ben İstanbula gönderdim bulundugum yerden taşımacılık yapan kamyon var kargo gibi sorun yaşamadım.

img

ekaradeniz

18 yıl 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zeki Bey, çok dogru bir konya değindiniz. Zaman zaman bir avuctan kucuk yavru bir tavşan sehirlerarası otobusle yollamam gerekti, ve nelerle karsılastığımı siz tahmin edin. Kargo firmalari zaten kabul etmiyorlar. Bence de bunun atık bir çözümü olmalı, sadece torpilliler için değil, genel bir uygulamanın olması lazım artık.

img

corixa

20 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

yylmz bey dostum gerçektende dediğiniz olayları bir çok dostumuz yaşamıştır. amatörce bey dostum bende doğuda bu tür taşımacılığı gördüm halen bingöl ve çevresinden Gazi antebe ve urfaya halen nakliyat yapılmakta ancak bunlar özel taşıma araçları kafesli.dediğiniz gibi belki bu bahsettiğinizi kargo şirketi alması dahilinde ancak nakliyede sorun olmaz.tabi nakliye araçlarının bir bölümünü canlı hayvan bölümü olarak dizayn ederlerse.bu tür uygulamayada hangi firma uygular. onuda firmalarla bire bir konuşmak gerekiyor. corixa bey dostum ben bir jago papağanımı trenle getirdim daha rahat diye ancak trende kontrol memurları da aynı otobüs firmalarının dediğigibi canlı hayvan taşımak yasaktır dedi.Nakliye firmalarının tek korkusu hayvan dostlarımızın taşıma esnasında ölmelerinden korkmaları.bu riske de girmiyorlar. bazı kişilerin otobüsle nasıl gönderdiklerini bende hayretle karşılıyorum.Umarım bazıları sesimizi duyarda bu işe bir el atar. acaba basınımı kullansak daha iyi bir çözüm yolu bulunmazmı.örnek:bir tv kanalına bildirsek haber dikkat çeke bilir sanırım.bu bir öneri saygılar tüm dostlara

img

bahtiyar02

ÖZEL MESAJ

Aslında topluca haraket ederek bir kargo firmasına email göndermek berki dikkat çekerler.

img

ekaradeniz

18 yıl 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

corixa hanım efendi(Verena Kaya Gygax )özür dilerim bey diye hitap ettiğim için.yazınızı okuyunca dikkatimi çekti. sizi aramızda görmekten büyük onur duydum.ayrıca yazılarınızı ve baktığınız hayvanlara verdiğiniz değeri- bakımı saygıyla karşılıyorum.sizin engin tecrubelerinize ve bilgilerinize ihtiyacımız var. tekrar teşekkür ederim. saygılar

img

bahtiyar02

ÖZEL MESAJ