Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
CANLI HAYVAN İÇİN KARGO SORUNU İÇİN ÇZÜM ÖNERİSİ - 2.sayfa
Merhaba tüm dostlara..... Dikkatimi çeken biz hayvan sever dostların temel sorunların başında gelen KARGO veya nakliyat olayı.Kuş gribi çıkmadan otobüs firmaları genelde sorun çıkarmadan taşıyorlardı.burdan tüm otobüs firmalarına çok teşekkür etmek istiyorum.çünkü çok azda olsa bazı firmalar halen bu tür ihtiyacımıza cevap veren tek kuruluş oldukları için.Otobüs firmalarınada yasal yasak geliyor o zaman bizler nasıl bir yol bulacağız?Bir çok ülkede canlı hayvan nakliyatı hiç sorun olmadan yapıla biliyor.neden bizde olmasın hiç merak edeniniz oldumu acaba?Hangi kargo firmasına gittiysem "hayır canlı hayvan taşıyamıyoruz riskli ve yasak deniyor.peki yasak olmayan ve risk taşımayan bir kargo şirketi kurulamazmı?bir çok şehrimizde hava alanımız var onlar hem hızlı hemde daha az risk taşır.Tren her şehrimizde yok.Ama hemen hemen her ilde ilçede hatta köyde dahi kargo şirketine ulaşmak o kadar zor değil.ancak kargolar bu tür talebimizi karşılayamıyor.Adıyaman merkezde oturuyorum bir kargo firmasıyla görüştüm durumumuzu anlattım canlı hayvan dostlarımızın taşıma araçlarında havasızlıktan öle bileceğini söyledi.bende taşıma aracınıza uygun bir havalandırma sistemi taktığınızda hiç problem çıkmaz dedim.ancak firmanın şubesi bu önerime sıcak bakmasına rağmen genel merkezlerinin bu tür uygulamaya girişeceklerini sanmıyorum dedi. Benim sorum şu: biz hayvan dostları olarak ne tür bir çözüm yolu bulabilirmiyiz? bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. tüm dostlara saygılar sevgiler
İmza yada dilekçe kampanyası düzenliyelim gerekli yerlere seçtiğimiz bir temsilci giderek görüşsün sıkıntılarımızı dile getirsin.Bu yeni yasa zaten zorla yaptığımız hayvan nakliyesini imkansız hale getirecek konuyla ilgili resmi makamları gerekirse e mail yağmuruna tutalım herkezin desteğine ihtiyacımız var tüm evcilseverlere duyuralım bu konuyu. SAYGILAR.
arkadaşlar, sabahtan beni ben de telefonun başındayım bu mesele için. anladığım şu: kargo firmalari için gerçekten zor, kesinlikle ayrı şekilde ücretlendirilen ayrı bir tarif gerekecek, bir de karantina veterinerlık vs konuları da var.. Otobus firmalarin ise eli kolu bağli, mevzuat hazretleri yüzünden. Dediğiz gibi, su an ayrıca yeni bir kanun çıkmak üzere imiş. Önerim şu: grup olarak Başbakanlık İletişim Merkezi ne başvuralım.Müşterek derdimizi anlatalım ve cözüm onerileri sunalım ya da onların bize sunmalarını isteyelim. Ne dersiniz ?
Canlı hayvan nakli sorunu gerçekten ciddi boyutlara ulaştı. Ben küçükken otobüsle seyahat ettiğimizde her durduğumuz otogarda koli koli civciv yüklerlerdi otobüsün bagajına kimsede noluyo demezdi. Şimdi en küçük kanatlıyı bile yollamak için 5-6 firma geziyoruz. Çoğu zaman alışveriş yapmak istediğimiz kimseler sırf yollayamayacak olduklarından yada rica minnet otobüs firmalarına yalvarmak istemedikleri için (haklı olarak) alışverişe yanaşmıyorlar. Bizim gibi İstanbulda yaşayan hayvanseverler için bahçe hayvanı ve kanatlı kümes hayvanı bulmak dahada zorlaşıyor.
sevgili dostlar corixa dostumuzun dediği gibi Başbakanlık İletişim Merkezine matbu bir dilekçe ile sorunumuzu dile getirip bu dilekçeyi toplu bir şekilde göndersek belki sorunumuza bir çözüm üretebilirler veya en azından neden olmayacağı konusunda net cevabımızı almış oluruz. Bu matbu dilekçeyi hazırlama konusunda yardımcı olabilecek Tüm dostları bu önemli konuda fikirlerini beyan etmelerini özellikle rica ediyorum. Aslında diğer bir yolda bu olayı bütün pet shop sitelerine -formlarına iletmekle daha çok çoğunluk sağlamış oluruz.sadece kanatlı dostlar piyasada yok.kedi-köpek-balık ve birçok küçük hayvan dostumuz var. ayrıca bu hayvan dostlarımızın yiyecek -ilaç-barınak ve aksesuarları üreten -satan firmalarda var.Hayvan dostlarımızın alış verişi olmadığı sürece bunlarında kazanması söz konusu olamaz.Benim önerilerim bu konuda tüm ilgili çevreyi öncelikle haberdar etmek daha sağlıklı bir sonuca varmamızı sağlıyacaktır kanatindeyim. tüm dostlara saygılar
ARKADAŞLAR.. ÇOĞU OTOBUSLER FİRMANIN DİĞİL O OTOBUSÜ KULLANAN ŞOFOR VEYA MUAVİN GİBİ ORADA BULUNAN ŞAHSINDIR DOLAYISI İLE O OTOBÜS ONUN EKMEK TEKNESİ ONU BİR TAVUZ KUŞUNUN PİSLEMESİ ONUN İÇİN ÇOK KÖTÜ BİŞİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÖNCE PAKETLEME İÇİN BAZI STANDARTLAR GELİŞTİRMEMİZ LAZIM YANİ BAZILARI EKMEK KASASINDA, YIRTIK PIRTIK KOLİLERDE,HATTA ÇUVALIN İÇİNDE GÜVERCİN TAŞIYAN BİLE GÖRDÜM BUDA İNSANLARIN BİZE BAKIŞ AÇISINI DOĞURUYO BU 1. KARGO NUN YANI SIRA AMBAR DİYE BİLDİĞİM FİRMALAR VAR (araştırıpdönücem) ONLARLA HEPSİ EVCİL OLARAK İRTİBAT KURUP BİZ YILDA ŞU KADAR PAKETİ İNTİKAL ETTİRMEK İSTİYORUZ BİZE TEKLİF HAZIRLAYIN VE 1 FİRMAYLA ÖN ANLAŞMA YAPALIM HANİ ANLAŞMALI FİRMA OLSUN RESMİ BELLİ BAŞLI KURALLAR OLSUN YANİ KOLİLEME STANDART, ÖLÜM FİRMAYI BAĞLAMAZ GİBİ GİBİ V.S V.S BİZ YILDA ..... ŞU KADAR PAKET TAŞIMA TAHUDÜ VERİRSEK YANAŞACAKLARDIR VE DİĞERLERİDE SIRAYA GİRECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜ YORUM
ARKADAŞLAR.. ÇOĞU OTOBUSLER FİRMANIN DİĞİL O OTOBUSÜ KULLANAN ŞOFOR VEYA MUAVİN GİBİ ORADA BULUNAN ŞAHSINDIR DOLAYISI İLE O OTOBÜS ONUN EKMEK TEKNESİ ONU BİR TAVUZ KUŞUNUN PİSLEMESİ ONUN İÇİN ÇOK KÖTÜ BİŞİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÖNCE PAKETLEME İÇİN BAZI STANDARTLAR GELİŞTİRMEMİZ LAZIM YANİ BAZILARI EKMEK KASASINDA, YIRTIK PIRTIK KOLİLERDE,HATTA ÇUVALIN İÇİNDE GÜVERCİN TAŞIYAN BİLE GÖRDÜM BUDA İNSANLARIN BİZE BAKIŞ AÇISINI DOĞURUYO BU 1. KARGO NUN YANI SIRA AMBAR DİYE BİLDİĞİM FİRMALAR VAR (araştırıpdönücem) ONLARLA HEPSİ EVCİL OLARAK İRTİBAT KURUP BİZ YILDA ŞU KADAR PAKETİ İNTİKAL ETTİRMEK İSTİYORUZ BİZE TEKLİF HAZIRLAYIN VE 1 FİRMAYLA ÖN ANLAŞMA YAPALIM HANİ ANLAŞMALI FİRMA OLSUN RESMİ BELLİ BAŞLI KURALLAR OLSUN YANİ KOLİLEME STANDART, ÖLÜM FİRMAYI BAĞLAMAZ GİBİ GİBİ V.S V.S BİZ YILDA ..... ŞU KADAR PAKET TAŞIMA TAHUDÜ VERİRSEK YANAŞACAKLARDIR VE DİĞERLERİDE SIRAYA GİRECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜ YORUM
BİDE ŞU VAR GAYRI RESMİ ÇELIŞIYORUZ YANİ NE FATURA NE FİŞ DOLAYISİYLE HİÇ BİR RESMİ MAKAMA BAŞ VURAMAYIZ ARKADAŞLAR
Hangi kuruma ne gibi bir dilekçe yazılır biraz kafa yorayım Sizlerle paylaşayım Düzeltilecek ya da eklenecek yerleri ekleyip Matbu bir dilekçe ya da yazı haline getirelim, sonra ilgili yerlere farklı şehirlerden postaya verelim Yada internetten mail olarak ilgili kurumlara gönderelim.
Sevgili Parkhayvanat rumuzlu arkadasımız, 1. Ben ticari işletmeleri kastetmiyorum..Biz gayrıresmi çalışıyoruz derken, benim şahsım adına konuşayim, eger bir hayvanımı para karşılıgında veriyorsam bile bu, yem masrafımı bile karşılamıyor genelde. 2. Uçaklardaki gibi bir standard oluşmalı. Elbette aklı başında olan hiç kimse cevreye rahatsızlık verecek ve de hayvana eziyet teşkil edecek bir nakliye şekli tasvip etmez. Uçaklarda olduğu gibi standardlar belirlenir ve de mesela gece seferlerine oncelik verilir. Ayrıca nakliyede yapılan anlaşma gereği hayvanın başına bir şeyin gelmesi halinde nakliye firması sorumlu tutulamaz diye bir şerh de konulabilir. 3. Şöför ve muavine gelince: Uçaklarda da kağtan pilot ve hostes var.. Ambar olayını araştırmanızı seviniriz. Bu konuda bizi bilgilendirmenizi bekliyoruz, şimdiden teşekkürler.
sevgili arkadaşım corixsa yazıyı bidaha okusan bizahmet bi yanlış anlaşıldı heralde