Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

CANLI HAYVAN İÇİN KARGO SORUNU İÇİN ÇZÜM ÖNERİSİ - 3.sayfa

Merhaba tüm dostlara..... Dikkatimi çeken biz hayvan sever dostların temel sorunların başında gelen KARGO veya nakliyat olayı.Kuş gribi çıkmadan otobüs firmaları genelde sorun çıkarmadan taşıyorlardı.burdan tüm otobüs firmalarına çok teşekkür etmek istiyorum.çünkü çok azda olsa bazı firmalar halen bu tür ihtiyacımıza cevap veren tek kuruluş oldukları için.Otobüs firmalarınada yasal yasak geliyor o zaman bizler nasıl bir yol bulacağız?Bir çok ülkede canlı hayvan nakliyatı hiç sorun olmadan yapıla biliyor.neden bizde olmasın hiç merak edeniniz oldumu acaba?Hangi kargo firmasına gittiysem "hayır canlı hayvan taşıyamıyoruz riskli ve yasak deniyor.peki yasak olmayan ve risk taşımayan bir kargo şirketi kurulamazmı?bir çok şehrimizde hava alanımız var onlar hem hızlı hemde daha az risk taşır.Tren her şehrimizde yok.Ama hemen hemen her ilde ilçede hatta köyde dahi kargo şirketine ulaşmak o kadar zor değil.ancak kargolar bu tür talebimizi karşılayamıyor.Adıyaman merkezde oturuyorum bir kargo firmasıyla görüştüm durumumuzu anlattım canlı hayvan dostlarımızın taşıma araçlarında havasızlıktan öle bileceğini söyledi.bende taşıma aracınıza uygun bir havalandırma sistemi taktığınızda hiç problem çıkmaz dedim.ancak firmanın şubesi bu önerime sıcak bakmasına rağmen genel merkezlerinin bu tür uygulamaya girişeceklerini sanmıyorum dedi. Benim sorum şu: biz hayvan dostları olarak ne tür bir çözüm yolu bulabilirmiyiz? bu konuda yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum. tüm dostlara saygılar sevgiler

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili arkadaşlar ben restorancıyım kolonyalı mendilleri kargo pahalıya geldiği için AMBAR la getirtiyoruz yaklaşık 15 koli ye 30 ytl falan ödeniyo uçak falan diiil kamyonetle getiriyolar www.taşıroğlu.com.tr 0532 414 06 55 0344 235 21 80 bu adam ambarcı ve yaklaşık 15 ile hargün yada 2 güne bir kamyonları çıkıyo mesala bu adam la anlaşsak bunun gibi 3 adam daha bulsak türkiyenin ulaşamıcak şehri köyü olmaz yasallığada gelince, kimse kusura bakmasın bir nevi kaçakçıyız çünkü beslenmesi kanunen yasak benim beslediğim 5 tür hayvanın devlet isterse gelir el koyar hiçde bişiy diyemem

img

parkhayvanat

16 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

parkhayvanat Bey dostum.... otobüsler kargo ve nakliye ambarlarından daha kısa sürede yerleşim birimlerine ulaşmaktadır.yaklaşık en uzak ile dahi 24 saat gibi.ancak nakiye ambarları ve kargolar 2-3 günde hatta 5-6 günde dahi ancak ulaşmakta ve hayvan dostlarımız bu uzun süreli nakliye olayına dayanamaz. corixa dostumuzun belirttiği gibi uçak daha iyi olur ancak bunda da problem bir çok ilimizde havaalanı yok. sonuçta tek çözüm yolunun otobüs firmalarında gerekli yasal düzenlemeler ve uygun nakliye ortamı sağlanırsa hem firmalar madur edilmez hemde hayvanlar daha kısa sürede ulaştırılır.

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Hepimizin haklı olarak şikayet ettiği Kargo sorunu hakkında bir öneri sunmak istiyorum. Bildiğimiz gibi Tavukların veya canlıların taşınması büyük zorluk. Ancak kendimiz de seyahet edersek otobüslerde zor bela yer bulabiliyoruz. Veya Muavinler ile iş çözülmeye çalışılıyor. Acaba diyorum; Yılın belirli zamanlarında, daha önceden belediyelrden izin alınarak belirli bölgelerde KUŞ PAZARI kurmak mümkün olabilir mi? Bu konuda hayvan pazarlarının yasal olanaklarından faydalanabilmek mümkün gibi geliyor bana. Aramzıda bir avukat varsa bu konuda araştırma yaparak bizlerle paylaşırsa çok sevinirim. Düşünün, Ülkeyi yedi bölgeye ayırıp ayın veya yılın belirli dönemlerinde burada haberleşerek belirli bir yerde takas veya satış veya tanışmak için buluşabiliriz. Böylece kargo sorunu da özellikle amatör yetiştiricler için ortadan kalkmış olur. Şişmdi aklıma geldi. Kanarya derneklerinin yaptığı mezatlardan da faydalanabiliriz. Bu işi organize edebilmek için burada ayrı bir başlıkta tartışılmasını teklif ediyorum. Saygılarımla

img

yumurta

16 yıl 5 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

zaten bu dedikleriniz aşağı yukarı her bölgede yapılıyor mezatlarda ve pazarlarda satılıyor örneğin benim bildiğim istanbulda 4 tane kanatlı pazarı ve her semtte kuş mezatı var ama bizim söylemeye çalıştığımız ankaradaki arkadaş senden tavuk istedi 1 tane sen amasyadan ankaraya götürecekmisin. saygılar

Yumurta rumuzlu arkadaşın ilk önerisine katılıyor ve destekliyorum; Yurdumuzda her bölgede bir şehir belirlenerek yılın belirli tarihlerinde BÖLGESEL KANATLI PAZARI kurulsun. Örnek vereyim ben Uşak ta oturuyorum. Şehrimiz bölgemizin tam orta yerinde olduğu ve diğer Ege Bölgesi şehirlerinin ulaşımına elverişli olduğu için Ege Bölgesi Kanatlı Pazarının bizim şehrinde kurulmasını isterim. Diğer yandan Denizli deki arkadaşlar, Denizli Horozu nun isim yapmasından, Denizli den kanatlı yetiştiricisi çokluğundan Denizli de kurulmasını isterler. Afyon ilimiz ve İzmir ilimiz de hayvancılık konusundaki deneyimlerinden dolayı kendi şehirlerinde kurulmasını isteyecekler. Hangi bölgede hangi ilde BÖLGESEL KANATLI PAZARI kurulacaksa bunu ayrı ayrı başlıklar açarak tespit edebiliriz. Açacağımız başlıklar şunlar olabilir; Ege Bölgesi Kanatlı Pazarı Karadeniz Bölgesi Kanatlı Pazarı Antalya Bölgesi Kanatlı Pazarı Doğu Anadolu Kanatlı Pazarı Marmara Bölgesi Kanatlı Pazarı Göneydoğu Bölgesi Kanatlı Pazarı vs. Bu başlıklar açıldıktan sonra adı geçen bölgelerdeki şehirlerde ikamet eden arkadaşlar kendi aralarında görüşerek pazarın hangi ilde hangi tarihte kurulacağını kararlaştırabilirler. Bu arada ben Uşak Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Müdürlüğüne bi danışayım bakalım. Hukuki açıdan neler yapılmalı. Sizler de bu arada önerilerinizi yazınız.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Valla başka yerleri bilmem ama Adana`da meşhur bir kuş pazarı var. Her çeşit hayvan uygun fiyata var. Çevre illerden de geliyorlar. Mersin`den, Kayseri`den, Mardin`den, Aksaray`dan, Osmaniye`den, Hatay`dan, Ş.Urfa`dan, G.Antep`ten vb yakın şehirlerden geliyorlar. Hatta bazı cambazlar buradan ucuz mal alıp gittikleri şehirlerde kâr amaçlı satıyorlar hayvanları. Otobüslerin almama olayı uzak yolculuklarda olabilir. Yakın şehirlerde pek sorun olmuyor.

img

necmi

18 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar hepimiz için bunun büyük sorun olduğu bariz ortada yılbaşından sonra özelikle yarım yamalak yolladığımız otobüslerdede zannediyorum bu yasaklanacak benim sektör olarak gördüğüm kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde taşıma işinede bizler çözüm bulabiliriz ancak fakat konuştuklarımızı hayata geçirerek corixa arkadaşım başbakanlık iletişim merkezine toplu müracat edelim demiş güzel bir fikir park hayvanat arkadaşım nakliye firmalarınla anbarlarla görüşelim demiş buda taşımada bir nebze iii çözüm özellikle sanayi memleketlerinde(konya,istanbul,izmit)yurdun her yerine anbar var yollanabilir fakat bence köklü bir çözüm bulalım sonuçta yasal bir çerçevede hepimiz ama meslek olarak ama bütçeye katkı olarak ama hobi olarak bu işi seviyor ve yapıyoruz bu gönderi işine köklü bir çözüm bulmalıyız biz evcil dostlar ailesi bunun altından kalkarız gibi geliyor bana çünkü güçlü bir yapıyız sayımız çok konuştuklarımızı hayata geçirelim inanıyorumki bir çok kişiye gelir sağlayacak bu iş gelir düşünmeyen arkadaşlarıma bakmak istedikleri çevresinde bulamadıkları cins kanatlılara sahip olma fırsatı sağlayacak.ben diyorumki bahtiyar arkadaşımın değindiği bu konuyu hayata geçirelim ve yapacağımız her başvuruyu toplu olarak yapalım ve ilk olarakta park hayvanat arkadaşımın fikrinden yola çıkıp nakliye anbarlarının bir genel derneği vardır oraya müracat edelim.mesela aşağıdaki link tüm nakliyeciler derneği buraya toplu bir dilekçe yazalım ve fakslayalım sonuç çıkmasada bizi yönlendireceklerini sanıyorum ama mücadelemizi hayata geçirelim. http://www.tumnak.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=4 acemi 64 arkadaşım senden ricam sende resmi kurumda memurluk yapmanın yanı sıra resmi dernek başkanısın bu konuyla ilgili bir dilekçe hazırlarsan ve burada yayınlarsan arkadaşlar bu dilekçeyi beraber kararlaştıracağımız bir nakliye derneğine fakslayalım toplu olarak işe buradan bir başlayalım gelin ata binmiş ya nasip demiş nasip belki biri sesimizi duyar duymasada yanlış tarafa sesleniyorsunuz bu tarafa doğru bağırın der herkesten bu konuda duyarlılık bekliyorum çünkü biz evcil dostlar güçlü bir aileyiz biz. HERKESE BEREKETLİ GÜNLER DİLERİM.

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar İstanbul -Gaziantep`e İstanbul`dan Malatya`ya ticareti miktar olmamak kaydı ile hobici arkadaşlara yardımcı olabilirim .

img

mogli

18 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Zaten bu dedikleriniz aşağı yukarı her bölgede yapılıyor mezatlarda ve pazarlarda satılıyor örneğin benim bildiğim istanbulda 4 tane kanatlı pazarı ve her semtte kuş mezatı var ama bizim söylemeye çalıştığımız ankaradaki arkadaş senden tavuk istedi 1 tane sen amasyadan ankaraya götürecekmisin. saygılar .............. Merhaba; İstanbul`u çok iyi bilen arkadaşlarımdan İstanbul`da Tavuk Pazarı olmadığını duymuştum. Demek ki yanlışmış. Sizden Ricam bu pazarların ve mezatların yerlerini mevkii ve günleri ile yazmanız. İkinci hususa gelince; Zaten sorun taşınanamamsı. Siz sorunu tespit etmiş öneriyi göz ardı etmişsiniz. Canlı taşımak her geçen gün daha da zorlaşırken, Kargo ile yollamak için beyhude beklemek veya uğraşmak mantıklı değil bence. Bu hem Kargo firmasının üstelenemeyeceği bir sorumluluktur, hem de bir sürü başka yan etkende vardır. Ankara`daki arkadaş benden 1 adet tavuk istediğinde ona diyeceğim ki; "Şu tarihte şurada kurulacak olan pazarda tavuğunuzu, şu şahıstan teslim alacaksınız." Bende kendim gidemiyorsam bile, bu bölgeden yine tanışıp kaynaştığım gidecek olan arkadaşıma tavuğu vereceğim o da teslim edecek. Zaten, Hobby nin amacı insanlarla tanışmak kaynaşmak onlarla ortak hareket ederek sevginin bir yumak gibi çoğalmasına yardım etmek değilmidir sizce de? ............ Acemi64 rumuzlu arkadaşım; öneriye getirdiğiniz açılım için çok teşekkür ederim. Konu konuşuldukça bir çok öneri ve yöntem çıkacaktır bundan eminim. Resmi makamlardan gelecek yanıta göre aslında daha net şeyler konuşabiliriz. İlgiyle bekliyorum cevabınızı. Saygılarımla

img

yumurta

16 yıl 5 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar otobüslerde canlı hayvan taşımak tamamen yasaklanmıyor. Sanırım bir yanlış anlama var. aşağıdaki metni dikkatli okuyalım.;

Canlı hayvan yasak: Yurtiçi ve uluslararası taşımalarda, 30 kilograma kadarki bagajının ücretsiz taşınması ve taşıtın bagaj taşınmasına mahsus bölümleri dışında eşya taşınamayacağı esas olacak. "Buna göre, özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya ayrılmış bölümlerde taşınabilecek." Taşıtın içinde canlı hayvanlar hiçbir şekilde taşınamayacak, gerekli hallerde Bakanlık`tan alınacak özel izinle evcil hayvanların taşınabileceği özel seferler düzenlenebilecek.

Benim tırnak işareti içine aldığım bölüm, otobüslerin eşya ve bagaj konulan yerinde özel kafes içine konulması halinde canlı hayvan taşınabileceğini söylüyor. Taşıtın içinde yani yolcuların olduğu bölümde her ne şekilde olursa olsun, ister kafeste olsun ister kartonda olsun canlı hayvan taşınamayacağını belirtiyor.

Peki bu yasa niiçin çıkartılıyor; Bazı yolcuların yük lerinin 300 kilo ya bile çıkması, dolayısıyla toplam yük ve ağırlık olar 2 ton taşıması gereken otobüslerde 4 tondan fazla yük olması aracın fren yapmasını bile riske atıyor. Ayrıca yolcular işi o kadar abartmışlar ki yakacakları tezeği bile otobüs ile taşımak istiyorlar. Ayrıca yolculara ait yüklerin otobüsün bagaj bölümünde değil yolcuların koltuklarının bölümde olması da araç ve yolcu güvenliği açısından çeşitli sakıncalar doğuruyor. Örneğin geçenlerde olan bir kazada 14 yolcu yanarak can vermiş. Bu yolcuların otobüsten çıkamamalarının nedeni olarak kapı önüne haddinden fazla yığılan yolculara ait çuvallardan dolayı kapıların açılamaması olmuş.

Bence biz bu yasanın çıkmasını bekleyelim. Çünkü bu yasaya göre özel kafeslerine koymamız halinde hayvanlarımızı otobüslerin bagajlarına koyabileceğiz ve gönderebileceğiz. Otobüs firmaları bu kanunu tam olarak bilmediklerinden yasak hemşerim demek işlerine daha kolay geliyor. Kanun çıkartılırken sanırım kedi, köpek, kanarya, papağan gibi evcilini yanında tatile götürmek isteyen yolcuların durumunu gözönüne alacaklar.

Aslında Bahtiyar02 nin önerisi çok güzel. Kargo şirketleri taşıma araçlarının uygun bir bölümüne havalandırma sistemi koysalar hayvanlar hem daha süratli hem daha sağlıklı bir şekilde ulaştırılacak. Araştırmaya devam.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ