Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

yeni üye

herkese mrb ben yeni bir üyeyim bundan sonra bilgipaylaşımlarınızdan yararlanmak isterim şimdiden teşekkürler bu arada ben büyük bir bıldırcın çiftliği kurmak üzereyim burasının kapasitesi 60.000 civarında olacak ama ben 30.000 civarında bıldırcın 15 bin civarında keklik 5.bin civarında sülün düşünüyorum ve bu konuda çalışmalara başladım araştırmalarım sürüyor yakın zamanda gerekli ruhsatlar alınıp üretime başlamayı düşünüyorum yaklaşık 9 aydır araştırıyorum böyle kapsamlı bir yer olmadığını gördüm iyimi ediyorum kötümü düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim.Her tür görüşe açığım (iyi veya kötü)

img

ekol20

16 yıl 5 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

allah utandırmasın hayırlı olur inşallah.saygılar.

ARKADAŞIM COK GÜZEL AMA BU SENİN SAYDIKLARIN KUŞLAR AYDA 50.000 YTL CİVARI YEM PARASI GIDER İYİ DÜŞÜN BUKADAR KUŞUN PAZARINI BULABİLİRSEN ÇOK İYİ

img

fevziii

16 yıl 5 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeşim hayırlısı olsun inşallah ama bana sorarsan bu kadar kapasite li çiftlik yurdumuzda daha yok sende biraz kapasiteni sınırlı tutsan ii olur bence fazla hayvandansa az ama ii bakabileceğin hayvan sayısı bence verim açısından daha olumlu olur.şimdiiden herşeyin gönlünce olmasını diler,bereketli günler dilerim.

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kötü ediyorsun kardeşim. Ben sebeplerini yazayım sen kendince düşün. 1. Altından hava geçen (araba, insan, kanatlı ve kanatsız hayvan vs) yatırım araçlarına güvenme. 2. Fevzii kardeşimin kısa ve öz olarak açıklamış, yem maliyeti ve pazarı en büyük sorunların. 3. Arsan ve besihanen var diyelim. (Yok ise hiç kalkışma zaten) Ruhsat işlemleri için 30 bin YTL ye ihtiyacın var. Damızlık keklik, sülün ve bıldırcın alacaksın. Bunların kafes maliyeti var. 4. Veteriner ile anlaşma yapman lazım. Kuluçkahane yönetmeliğini okumadınsa oku. Bürokrasinin nasıl insanları bıktırdığını düşün. Kuluçkahane yapılıncaya kadar İmar müdürlüğünden, bayındırlıktan, çevre orman müdürlüğünden kaç kez heyetlerin gelip gideceğini, inşaat masraflarını gözönüne al. 5. Bu kadar büyük çapta bir besihane için suluk ve yemlik sisteminin tam otomatik olarak yapılması lazım ki bir iki işçi ile tüm besihane çalışsın. Otomatik sistemlerin maliyetini hesapla. sakın ha benim rumuzuma bakıp ta zaten bu acemiymiş deme. Rumuzu almış bulunduk şimdi değiştiremiyoruz.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ekol20 dostum aramıza hoş geldin.ümitlerini ve hayellerini kırmak istemem ama fevziiibey dostumun dediği gibi bahsettiğin sayılarda hayvana bakmak çok zaman+yem+ imkan ve mevki gerektirir.60-30.000 sayıları gerçektende çok fazla. yinede hayırlısı olsun

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar fikirleriniz için teşekkür ederim özellikle acemi kardeşim sana konuyu biraz açayım yine görüşlerini bekliyom şimdi bu çiftlik hazır bir durumda ruhsatı var kafesleri kuluçkahanesi büyütme yeri sulama ve yemleme sistemleri var otomatik ben ilk başta sadece damızlık alıp kendim üretmek istiyorum tabiki ilk başta yüksek kapasite düşünmüyorum talebe göre adet belirlemek istiyorum daha çok görüşlerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

img

ekol20

16 yıl 5 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar, Benden önce görüşlerini açıklayan arkadaşlara katılıyorum. Ben işletmeciyim. Kanatlı hayvanları hobi olarak besliyorum. Ben size yine gündemde olan bir konu ile uyaracağım. Siz bu kadar hayvanı besliyeceksiniz ama pazarınız bulunduğunuz il olacaktır. (Veya yakınındaki iller) Kargo sorunu en büyük dert. Bulunduğunuz il üretim kapasitesini kaldıracak yoğunlukta değilse hiç girmeyin. Kaldı ki işletmecilikte amaç kardır. Pişman olmamanız için ben biraz daha detaylı düşünmenizi tavsiye ederim. Hayırlısı olsun.

img

refik35

16 yıl 9 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Acemi64 e katılmamak mümkün değil.Öyle büyük bir para ki bu bu maliyet ve yatırımla bir ticarethane açıp bahçesinde merakını giderecek kadar hobi amaçlı beslerseniz daha iyi olur bence. Ben maliyetlerden ziyade bu kadar büyük bir pazar var mı Türkiye de alıcıyı bulmak önemli ,yoksa tezgah kurulur üretim de yapılır ama ya sonrası hemde böyle bir süreçte ve zamanda... Hakkınızda hayırlısı olsun.

img

mogli

18 yıl 3 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba ekol20 öncelikle hayırlı uğurlu olsun diyorum.Yapmak istediğin olay büyük çapta ama pazarını bulabildikten sonra neden olmasın.Ümidini ve cesaretini kırma derim.Benimle irtibata geçersen seninle bazı şeyler konuşmak isterim [email protected] ve 0544 344 41 79 SIRRI SEVER görüşmek dileğiyle....

img

big_quail

16 yıl 5 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ