Diğer Evcil Forumları > Tavşan
tavşan aranıyor - 2.sayfa
Öncelikle yabani tavşan arıyorum bulabilirmiyim bilmiyorum.Yaban hayatına en iyi adepte olabilecek tavşanlar hangisidir. Amacım bunları çoğaltmak ve doğaya salmak önceleri bizim buralarda tavşan çok varmış zamanla bu kimyasal ilaçlar,avlanarak,tahminim ormanlık alanların çoğalmasıyla yok olmuş gibi geliyor bana.
Sevgili ekaradeniz, konu hala guncel mı bilemiyorum, ancak çok önemli bir husus var: doğaya yanlış hayvanları salıvermek çok büyük zararlara neden olabilir. Bunun örneği Avustralyada korkunç bir tavşan istialsı olmuştu, çünkü orda doğal düşmanları yoktu. Ya da türkiye`de salınan üretim halkalı sülünler, Ülkemiz doğal faunasına dahil olmayan halkalı sülünler, neslinin tükenmeye yüz tutmuş Kafkas sülünlerin yerini almaya başladı. Yörenizde tavşan diye adlandırdığınız acaba yabantavşanı (LEPUS CAPENSİS) mıdır, yoksa adatavşanı mı (ORYCTOLAGUS CUNİCULUS) mudur??? Birbirine çok benzeyen bu iki hayvan aslında çook farklılar. yabantavşanı tek başın ayaşar, kulakları kocamandır ..Ada tavşanı ise koloniler halnde yaşar ve yeraltında yuvaları var. İkisi melezleşmez. Lütfen doğaya - iyi nietle bile olsa - zarar vermekten kaçınalım, dengesini bozmayalım. Sevgiler