Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

Hindi Civcivi

Değerli Arkadaşlar;

Beyaz Hindi civcivi satışlarına başlamış bulunmaktayım. İlk hindi ile tanışmam beyaz hindinin daha yurdumuza girdigi ilk yıllarda olmuştu. 3 Adet gelen beyaz hindilerin 1 ini öldürüp 2 tanesini büyütebildim. 3 Aylık kısa bir zaman zarfında 14 kilo canlı ağırlığa eriştiler. Şimdi size basında cıkan bir kaç haberden aldığım bir kaç satıra yer vermek istiyorum..

Beyaz hindi yetiştiriciliği, düşük maliyetiyle çiftçiler için alternatif gelir kaynağı oldu. Konya`da hindi yetiştiricisi firmanın sahibi olan Veteriner Hekim Hasan Hüseyin Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce çekirge ile mücadele kapsamında Türkiye`ye getirilen siyah hindilerin,tavuğa göre fazla et vermesi nedeniyle çiftçiler tarafından çok tutulduğunu hatırlattı. Son yıllarda ise yine zararlı böceklere karşı etkili olan beyaz hindi yetiştiriciliğinin ön plana çıktığını anlatan Koyuncu, şöyle konuştu: ``Siyah hindi, sağlıklı büyümesi için tuzsuz peynir ve yumurta tüketirken, beyaz hindi merada beslenerek 6 ayda 20 kilograma kadar ulaşabiliyor. Merada her türlü yemle beslenmeleri nedeniyle de beyaz hindi yetiştiriciliğinin maliyeti çok düşük. Zararlı böcekleri yemesi nedeniyle de tarımsal açıdan biyolojik mücadele önemli rol üstlenen beyiz hindi, çiftçiler için alternatif gelir kaynağı oldu.``

Yani uzun lafın kısası ne verirsen yiyen çogunluklada yeşillik yayılan ve zararlı ne kadar böcek varsa kökünü kazıyan bir hayvanla karşı karşıyayız. İstanbul`da Mesire Yeri diye tabir edilen yerlere kene korkusuyla gelmeye korkan insanların oranı çoğaldığı Bu alanlarda bu hindilerden yetiştirerek keneyi ortadan kaldırmış ve bu hayvanlar sayesinde mesire yerleri dolup taşmıştır.

Evet Değerli Evcil Dostları;

Sizlerde bu hayvanlara sahip olmak isterseniz. Şuan civciv tedarik edebilirsiniz. Fiyatlarımız aşağıda ki gibidir.

50-100 civciv arası ------------------------ 6 $

100-250 civciv arası ------------------------ 5 $

250 ve üzeri civciv ------------------------- 4 $

İletişim;

[email protected]

0( 554 ) 282 58 59

img

jelib10

18 yıl 1 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

jelib10 arkadaş biz hobiciler için 3-5 adet satışınız yok mu ? varsa fiyat ne olur ,civcivler kaç günlük ve hangi şehirdesiniz.?

img

mogli

18 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kazım arkadaşım senin sattığın hindi civcivi ve yumurtası ile ilgili beni arayan dostlar hepside adetle ilgili koyduğun sınırları değiştirmeni ve 10_15 adet almak istediklerini söylediler tabi senin için uygun olursa adet sınırını kaldırsan evcil dostlarda piyasada pek bulunmayan bu beyaz hindi civcivlrinden yararlansalar

img

arifgirgin

16 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Değerli arkadaşlar; Sizlerde haklısınız ancak malumunuz il dışına yollanması vs. ek masraflar oldukça ağır, bundan dolayı il dışına minimum 50 adet yollayabiliyorum. Bunun yanı sıra İstanbul içi almak isteyen olursa kendileri gelip elden teslim alabilirler. Bu durumda adetin önemi yoktur. Saygılar bol kazançlar...

img

jelib10

ÖZEL MESAJ

Siyah,kahverengi,mavi(gri) ve siyah-beyaz hindilerim var.Ama saf beyaz yok.Bir çift de beyaz hindi edinmek isterim.Ya da fazla dişi beyaz hindisi olan varsa,siyah, kahverengi ya da mavi dişi hindi ile değişebilirim. İstanbul/Kumburgaz 0532-7928605

img

saitisik

19 yıl 10 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sayın saitisik kendi reklamını lütfen başka bir topic açarak orda yap!!! Benim ilanıma neden yazıyorsun_? Biraz saygı yahuu

img

jelib10

ÖZEL MESAJ

Saitisik dostum madem birsey satmak istiyorsun kendine yeni bir topic aç oradan reklamını yap!!! Rica ediyorum tezgahın önün kapama ;)

img

jelib10

ÖZEL MESAJ

kardeş 50-100 civciv arası ------------------------ 6 $ demişsin bu fiyat civciv fiyatımı yumurta fiyatımı eğer civcivse yarın gelip alabilirim

img

sensizim535

16 yıl 4 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Jelibon Bey Sait beyi çok iyi tanırım. Kendisinin ticari amaç gütmediğini bu sitedeki herkes iyi bilir. Siz bu sitede yeni olduğunuz için bilmiyor olabilirsiniz.Sait beyin sayesin hobici arkadaşlar çeşitli cins hayvanlara hiç para ödemeden sahip olabildiler.Unutmayın ki bu site sadece ticari amaçlı değil hobicilere de hitap etmektedir.

img

ermansavas

18 yıl 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ben ticaret yapıyorum ermansavas kardeşim hobiciler için zaten lafım yok dileyen hobi dileyen ticari yapabilir. Yanılıyor muyum_?

img

jelib10

ÖZEL MESAJ