Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

Hindi Civcivi - 2.sayfa

Değerli Arkadaşlar;

Beyaz Hindi civcivi satışlarına başlamış bulunmaktayım. İlk hindi ile tanışmam beyaz hindinin daha yurdumuza girdigi ilk yıllarda olmuştu. 3 Adet gelen beyaz hindilerin 1 ini öldürüp 2 tanesini büyütebildim. 3 Aylık kısa bir zaman zarfında 14 kilo canlı ağırlığa eriştiler. Şimdi size basında cıkan bir kaç haberden aldığım bir kaç satıra yer vermek istiyorum..

Beyaz hindi yetiştiriciliği, düşük maliyetiyle çiftçiler için alternatif gelir kaynağı oldu. Konya`da hindi yetiştiricisi firmanın sahibi olan Veteriner Hekim Hasan Hüseyin Koyuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce çekirge ile mücadele kapsamında Türkiye`ye getirilen siyah hindilerin,tavuğa göre fazla et vermesi nedeniyle çiftçiler tarafından çok tutulduğunu hatırlattı. Son yıllarda ise yine zararlı böceklere karşı etkili olan beyaz hindi yetiştiriciliğinin ön plana çıktığını anlatan Koyuncu, şöyle konuştu: ``Siyah hindi, sağlıklı büyümesi için tuzsuz peynir ve yumurta tüketirken, beyaz hindi merada beslenerek 6 ayda 20 kilograma kadar ulaşabiliyor. Merada her türlü yemle beslenmeleri nedeniyle de beyaz hindi yetiştiriciliğinin maliyeti çok düşük. Zararlı böcekleri yemesi nedeniyle de tarımsal açıdan biyolojik mücadele önemli rol üstlenen beyiz hindi, çiftçiler için alternatif gelir kaynağı oldu.``

Yani uzun lafın kısası ne verirsen yiyen çogunluklada yeşillik yayılan ve zararlı ne kadar böcek varsa kökünü kazıyan bir hayvanla karşı karşıyayız. İstanbul`da Mesire Yeri diye tabir edilen yerlere kene korkusuyla gelmeye korkan insanların oranı çoğaldığı Bu alanlarda bu hindilerden yetiştirerek keneyi ortadan kaldırmış ve bu hayvanlar sayesinde mesire yerleri dolup taşmıştır.

Evet Değerli Evcil Dostları;

Sizlerde bu hayvanlara sahip olmak isterseniz. Şuan civciv tedarik edebilirsiniz. Fiyatlarımız aşağıda ki gibidir.

50-100 civciv arası ------------------------ 6 $

100-250 civciv arası ------------------------ 5 $

250 ve üzeri civciv ------------------------- 4 $

İletişim;

[email protected]

0( 554 ) 282 58 59

img

jelib10

18 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

JELİB10 dostum tezgahını önün kapama diyeceğin son kişi bence sait bey olmalıydı. Sait beyin birşey satma gibi derdi olsaydı şimdi ne ticaretler yapmıştı.Defalarca para teklif eden olmuştur ama ben duymadım para ile birşey sattığını. Ama ÜCRETSİZ ise ÇOKKKK duydum ve gördüm . Ayrıca o size olan hitabında da satmak için değil belki sizinde onun gibi(!) para almadan takasa girebileceğinizi düşündüğünden yazdı diye düşünüyorum yani para bile teklif etmeye utanmış olabilir.Çünkü kendisi öyle biridir. Sait beye saygılar .Kendisi de sanırım o nazik ifadeleri ile ne demek istediğini söyleyecektir.

img

mogli

18 yıl 3 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tabiki herkes istediği amaçla hayvan yetiştirebilir.Ayrıca ben de hobi amaçlı başladım şimdi ticaretini yapıyorum.Burası hayvanseverlerin buluştığu bir site olduğu için herkes istediği yere istediği yazıyı yazabilir diye düşünüyorum.

img

ermansavas

18 yıl 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kardeş özür dilerim ben 10 tane falan alıcam bu fiyat yumurta fiyatımıu civciv fiyatımı adresim [email protected]

img

sensizim535

16 yıl 5 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sn. Sensizim535 İlan başlığını okursanız fiyatların ve yapılan satışın civcivlere ait olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca ilanı veren şahıs ilanının altına iletişim için telefonunu ve mail adresini bırakmış. Kusuruma bakma ısrarla yeni bir topic açıp aynı soruyu soruyorsun ama biraz gereksiz olmuş. Akıl vermek değil niyetim sakın yanlış anlama. Sadece farketmemiş olabilirsin diye yardımcı olmak istedim.

img

wahshi

19 yıl 7 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Beyaz hindi satın almak için beni arayan bazı arkadaşları bu ilana yönlendirmiştim.Ama minimum siparişin çok yüksek olduğunu ve eğer isterlerse yakın çevrelerden birkaç kişi birleşip civcivleri paylaşabileceğimizi de belirttim.Şimdi de burada arkadaşlara bildireyim.Eğer bu şekilde İstanbul`dan civciv getirmek isteyen arkadaşlar varsa ben de 5 adet alabilirim. Not:Üslubumuza herzaman dikkat etmekte fayda olduğu kanaatindeyim.

img

saitisik

19 yıl 10 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sayın Jelib 10 kardeşim.bu siteyi bize ve tüm evcil dostların takibine açan HEPSİ EVCİL COM.AİLESİNİN birer üyesi olduk değil mi.Niye yapıcı olmak varken Kırıcı oluyoruz.Sataşmalardan kime ne yarar gelir.Ne olur kırıcı olmayalım.Bak ben SAKARYADAN sizin BEYAZ HİNDİ CİVCİVLERİNE en az 10 tanesine talip oldum.ŞUBAT ayında İSTANBULA gelecem.telefonunu aldım.görüşmek üzere.Hayırlı satışlar.NOT-fındık bahçeme yararlı olurlar inşallah.

img

denizlici

16 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

İnşallah herkesi beklerim.

img

jelib10

18 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

İlan güncel değildir.....

img

jelib10