Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

Arif Girgin in Çiftliğinden görüntüler.

Pazar günü Arif Bey gilin çiftliğindeydik. Benim evdeki kınalı keklikleri onun çiftliğine bıraktım. Çünkü Arif Bey kanatlılara çok düşkün. Benden daha iyi bakacağına eminim. Arif abi de Yörük tavuklarını görünce çok şaşırdım. Bu yörük tavuklarını internette daha önce görmüştüm ve hiç hoşlanmamıştım ama dikkatli ve yakından bakınca insanın kanı kaynıyor işte yörük tavukları ve ben.

Çiftlikteki çeşitli kanatlılar,

Tepeli orjinal fizanları gördünüz sıra Dev Koşhin lerde ben özellikle dev koşhin leri ve yörük tavuklarını çok beğendim.

Biri yeşilbaş iki tanesi de pekin ördeği. Benim küçük oğlum bunları bayağı bi sevdi.

Kümeslerin genel görünümü, her cins ayrı bir kümese konulmuş.

En küçük oğlum o gün üstünü başını çamur etti ama yine de kangal yavrsunu kovalamaktan bıkmadı.

Arif abinin yeni getirttiği köy tavukları.

Kapalı besihane bölümünde bulunan bıldırcın kafeslerinden bir görünüm.

Hep Arif abi nin kanatlılarını gösterecek değilim ya işte benim köydeki kahverengi hindilerim.

Keklik, sülünler, habeşlerin ve cin tavuklarının resimlerini de daha sonra yayınlamaya çalışırım Herkese iyi akşamlar.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

güzel resimler için teşekkürler selamlar ibrahim tütüncü

img

beylerbeyli

16 yıl 11 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Acemi64 senin sayende bizde gezmiş olduk Arif abinin çifliğini çok teşekürler.Hep merak ederim bir hayvan sever olarak diğer hayvan severlerin neler beslediğini ve nasıl beslediklerini.Diğer resimleride merakla bakliyorum.

img

ekaradeniz

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok güzel paylaşımlar. daha fazla resim bekliyoruz.

img

mustafa_sglm

17 yıl 6 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

köy tavuklarımızın gittikleri ve yaşadıkları yeri görmek beni ve ailemi çok mutlu etti.kendisi sarı kuyruğu beyaz olan horoz, civcivden bizde çıktı.uşağa kadar sağ salim gittiklerini görmek bizi sevindirdi. resimler için çok teşekkürler acemi 64 arkadaşım.

img

hako74

16 yıl 5 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

güzel bir çiftlik resimlerin kalanlarını merakla bekliyorum... iyivakit geçirmişiniz hocam...

img

sistem_

16 yıl 5 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Oğlum Yunus vahşi bir kangalın saldırısından kurtulmaya çalışırken görüyorsunuz.

Bu resimde de KAKURD (Kardeşi Kurtarma Derneği) ekipleri tarafından Kangal yavrusunun etkisiz hale getirilişini görüyorsunuz.

Arif Bey gil kapalı besihane bölümünde bulunan kafeslerin üzerine naylon çekmişler. Böylelikle hayvanların üşümemesi sağlanmış.

Kafeslerin üzeri naylonla örtüldükten sonra içeriye iki adet ampul lamba sağlayan Arif Bey hem daha sıcak bir ortam sağlamış hem de aydınlatma eksikliğinin yumurta verimine olumsuz etki yapmasını önlemiş. Elimdeki resimler bu kadar arkadaşlar ancak ben fotoğraf makinesini Arif Bey in yeğenine bıraktım Sizler için oradan gelen resimleri aynı gün yayınlayacağım. Arif Bey bugün Konya ya hobi kuluçka makinelerini sanırım teslim almaya gidecek. Cumartesi günü dönecekmiş.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arif abinin çifliğini merak ediyordum.fotoğrafları yayınlamanız güzel olmuş ellerinize sağlık.teşekkürler(usta)acemi64

Acemi64 elinize sağlık bende merak ediyordum arif bey dostumun çiftliğini.gerçektende çok güzel resimler çekmişsiniz. Merak ettiğim bıldırcınların bulunduğu kafesler ne ölçüde ve kaç adet bıldırcın içerisinde barındığı.Ve havalandırma olayı nasıl oluyor yeterlimi.çok soru sordum kusura bakmayın meraktan.saygılar

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

şu sıralar sülün kafesi yapım işi durmuştur herhalde. Çünkü Arif abi nin yeğeni Yusuf Isparta ya 25 kafeslik bir kurulum işi için gitmiş. Zemin ve bina etüt ü yapmaya. Diğer yeğeni Mahmut ise Mardin e 50 kafeslik tavuk kafesi kurulumu için gitmiş. Sanırım bu sabah itibari ile Urfa ya ulaşmış. Arif abi bugün kümeslerden sorumlu devlet bakanı yani. :) Ayrıca güzel bir haber de vermek istiyorum. Arif Abi Konya ya gitti geldi. Hobi kuluçka makinelerimizin haftaya elimize ulaşacağını söyledi. Resimlerini yazılarını hazırladıktan sonra ilk olarak bu sitede bizlerle paylaşacak.

img

yilmazbaskan

16 yıl 4 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ