Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum su seviyesi - 2.sayfa
merhaba.biz de dün akvaryum aldık.boyutları 7-8 yıl idare edecek büyüklükte.sormak istediğim satıcı suyun yüksekliği filtreden yüksek olsun dedi.kuru alan da hazırladık.su seviyesi akvaryumun neresine kadar olsun ayarlayamadık.şu an neredeyse 1/5 i kadar yardımlarınızı bekliyorum.bu arada ısıtıcı istedik gerek yok,bunların doğasında kış uykusu var,yıllardır biz bu şekilde besliyoruz sorun olmadı 10 yıldır yaşayan kapluşu gösterdi.sizcebu doğrumu
"Gangsta4eveR" - su kaplumbağaları boğulmaz. Suyu elinizden geldiği kadar derin yapınız. Isıtıcı için Atman marka öneririm. Kutunun üzerindeki kullanım uyarılarını dikkate alın. Bazılarının suya tam sokulması sakınca yaratabilyor.
Bu boğulma olayını arkadaşım yaşadı kapluşu taşın altına sıkışmış ve ölmüş büyük ihtimalle boğulma çünkü herhangi darbe izi yok.Senin dediğin doğru olabilir ama yasdal yaşadık.Arkadaşım taşın altına köpük koymuş 7 kapluş birden yüklenince taş devrilmiş bi tanesi altda kalmış ve ölmüş dikkat ettik darbe izi yok bana boğulma gibi geldi.Bide boğulmazlar ise neden benim kapluşlar bi müddet su dibinde kalınca bi süre sonra çok hızlı bir şekilde su yüzeyine çıkıyorlar bilemiyorum karışık bir durum.
Bu konuyu özellikle araştırdım yasdal googleda ve boğulma durumu warmış ama senin hala düşüncen ne bilemiyorum
Şimdide başka bir siteye baktım ordada nerdeyse imkansız ama kış uykusunda olabilmekte diyor bu googleda güvenilmiyo artık arama moturunda saçmalama moturu oldu.Bilemiyorum yasdal benimde kafamda soru işaretleri oluştu.
Gangsta - Boulmazlar demek havaya ihtiyaçları yok demek değildir :) Su kaplumbağaları doğaları gereği derin sularda yaşarlar, uzun süre su altında zaman geçirirler, zamanı gelince de su yüzeyine çıkıp hava alırlar demek :). Yani su ne kadar yüksek olursa olsun boğulma gibi bir durumla karşılaşmazsınız. kuru bölgelerini su yüzeyinin üzerinde oluşturmalısınız tabi. Akvaryumd bu işe müsade eden en yüksek seviyeye kadar suyu doldurmalısınız. Akvaryumunuzun boyutları sabit. Suyunuz 20 cm dolu iken su ekleyip 40 cm doldurabilirseniz hayvancağızlara 2. bir akvaryum almış kadar hacim yaratırsınız. Değmeyin keyiflerine.
Hmm tamamdır ben şimdi camdan güneşlenme yeri yaptırıcamda firar etme durumu olmaz inşallah bide camın üstüne ne koymalıyım?
Tam söylemek gerekirse
Çok iyi yüzerler ama eğer dipte sıkışır , yüzeye çıkamazsa boğulur. Yasdalın söylemeye çalıştığı bu. Sıkışmadıktan sonra derinliğin zararı sakıncası yok. Uzun süre dipte ve suda kalabilirler ama bu sonsuza kadar suda kalabilirler yada karaya çıkıp dinlenmeye gerek duymazlar demek de değil. Sonuçta onlarda yorulur. Tatlı su kaplumbağaları bu açıdan deniz kaplumbağalarından farklılar. Unutmamak lazım bunlar çok iyi yüzselerde esasen kara canlısıdır. Bu yüzden kuru bölge yapıyoruz.
Kim nederse desin kuru bölgeler esas olması gerekenin 4 te biri kadar bile olamıyor. Kuş gibi tünedikleri bir yer yapıyoruz oldu sanıyoruz. Akvaryumda kuru bölgeye çıkmamaları sürekli suda kalmaları zevkten yada ihtiyaçtan değil , güvenlik endişe nedeniyle böyle yapıyorlar.Eğer kuru bölgede arka ayaklarını geriye doğru yay gibi germiyorsa çokta rahat değil demektir.
Benim afacanlar geçtiğimiz aylarda kuru bölgeden firar edecek boya geldiklerini hatırlattılar bana. O günden sonra kuru bölgenin üstünü camla kapattım. Camın şöyle bir faydası da oldu. Yukarıdan lambayı açtığımda camın altında hava hareketi rüzgar vs olmadığından o bölge maşallah hamam gibi oluyor. Bizimkiler sauna keyfi yapıyorlar :)
Hmm benim akvaryum tam güneş görüyor üste koyucağım camın bi zararı olmaz demi?
UYGAR06 nın dediği doğru ayrıca doğru soileyen satıcılar bile biz soru sormadan bigi vermior bir ornek; ben bir gun arastırmadan hamster aldım (ablamla)satıcıya da sormadık meqer ki iki hamster aynı kafeste yasıyamazmıs kavgaettiler teki oldu digeri ile de ilgilenemedik o da oldu ben de ağladım neden iyi bakamadık die çok uzulmustum yani bişey almadan once tek bi siteyede değil 1-2 guvenilir siteye bakın bence