Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

akvaryum su seviyesi - 3.sayfa

merhaba.biz de dün akvaryum aldık.boyutları 7-8 yıl idare edecek büyüklükte.sormak istediğim satıcı suyun yüksekliği filtreden yüksek olsun dedi.kuru alan da hazırladık.su seviyesi akvaryumun neresine kadar olsun ayarlayamadık.şu an neredeyse 1/5 i kadar yardımlarınızı bekliyorum.bu arada ısıtıcı istedik gerek yok,bunların doğasında kış uykusu var,yıllardır biz bu şekilde besliyoruz sorun olmadı 10 yıldır yaşayan kapluşu gösterdi.sizcebu doğrumu

img

inalöz

16 yıl 3 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Camdan UVB ışınlar hemen hiç geçemiyor, ama zaten akvaryumu güneş görecek şekilde koymak eğer tam olarak arada hiçbir pencere, akvaryum camı olmadan kuru bölgeyi görecek şekilde değilse (ki böyle olması pek olası değil) yosunlaşmayı tetiklemekten başka pek bir işe yaramaz. Bu yüzden kuru bölgeyi bir ısınma lambasıyla ısıtmayı, güneşlendirirken de ayrı bir yerde yarısı güneş, yarısı gölge olacak şekilde, güzel havalarda yazın, doğrudan, balkonda güneşlendirmek gerek.

img

pinar1112

18 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Hmm bu balkon vs. cam kenarı gibi dış ortamlara koyduğumuzda akvaryumu herhangi bir kuş zarar verebilirmi?Mesela karga gibi

img

gangsta4ever

16 yıl 4 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Verebilir, ufaksa martılar filan kapabilir.

img

frozen

19 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

böyle bir olayı 2 sene önce yaşadım :( Odamın penceresinin önünde akvrayumumun kapağını açtım ampül değiştirmek için.. aşağı kata ampül almaya indim ve geldiğimde karga astronot balığımı almıştı akvaryumumun içinde :( çok üzülmüştüm o davalara dikkat et bence

img

mcojalvo

21 yıl 6 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar biri benim oluşrturduğum akvaryuma bakıp uygun olup olmadığını söyleyebilirmi lütfen. resmi buraya yerleştirmeyi beceremedim. :(((

img

dilannn

16 yıl 1 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ