Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum su seviyesi - 3.sayfa
merhaba.biz de dün akvaryum aldık.boyutları 7-8 yıl idare edecek büyüklükte.sormak istediğim satıcı suyun yüksekliği filtreden yüksek olsun dedi.kuru alan da hazırladık.su seviyesi akvaryumun neresine kadar olsun ayarlayamadık.şu an neredeyse 1/5 i kadar yardımlarınızı bekliyorum.bu arada ısıtıcı istedik gerek yok,bunların doğasında kış uykusu var,yıllardır biz bu şekilde besliyoruz sorun olmadı 10 yıldır yaşayan kapluşu gösterdi.sizcebu doğrumu
Camdan UVB ışınlar hemen hiç geçemiyor, ama zaten akvaryumu güneş görecek şekilde koymak eğer tam olarak arada hiçbir pencere, akvaryum camı olmadan kuru bölgeyi görecek şekilde değilse (ki böyle olması pek olası değil) yosunlaşmayı tetiklemekten başka pek bir işe yaramaz. Bu yüzden kuru bölgeyi bir ısınma lambasıyla ısıtmayı, güneşlendirirken de ayrı bir yerde yarısı güneş, yarısı gölge olacak şekilde, güzel havalarda yazın, doğrudan, balkonda güneşlendirmek gerek.
Hmm bu balkon vs. cam kenarı gibi dış ortamlara koyduğumuzda akvaryumu herhangi bir kuş zarar verebilirmi?Mesela karga gibi
Verebilir, ufaksa martılar filan kapabilir.
böyle bir olayı 2 sene önce yaşadım :( Odamın penceresinin önünde akvrayumumun kapağını açtım ampül değiştirmek için.. aşağı kata ampül almaya indim ve geldiğimde karga astronot balığımı almıştı akvaryumumun içinde :( çok üzülmüştüm o davalara dikkat et bence
arkadaşlar biri benim oluşrturduğum akvaryuma bakıp uygun olup olmadığını söyleyebilirmi lütfen. resmi buraya yerleştirmeyi beceremedim. :(((