Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
Kalite Hint tavuğu olan.......
500 TL üstünde kalite Hint tavuğu olan varsa benim 2 horozla çiftleştirmek için anlaşalım. Yavruları paylaşırız. Kuluçka makinem de var. Adana-Mersin-Osmaniye tercih edilir.
DİKKAT.......HİNT PİLİÇLERİ 2-4 aylık arasındalar. Babaları tanesi 1.000 TL`den Antalya-Osmaniye`den alındı. 2 ayrı damızlık horozun yavrularıdır. 3 horozcunun karışımından oluşuyorlar. 2 senedir çok dişi çıktı. Büyükleri kestim. Büyüklerden birkaçını kendime damızlık bıraktım. 10 tane falan ufak dişi kaldı. Ufaklardan 2-3 tanesi horoz çıktı. Horozlar satılık değil. Ufak dişileri toptan vereceğim. Boşuna yem yemesinler. Elden teslim....... Şevket Adana 0541 2697068
Merhaba Necmi bey, ben Gebzeden Savas bende iyi cins hint ler var fakat aramizdaki mesafe cok uzak yumurta takası yapabiliriz isteseniz. Msn den goruserek resim ve detayli gorusebiliriz. iyi gunler.
NUMARAYI YANLIŞ YAZDIM. 0541 2697067
Merhabalar, Öncelikle merak ettiğim bir konu var. Necmi arkadaşım bu konuda beni bilgilendireceginden eminim. horoz ve tavuklar için bahsettiginiz fiyatlar askeri ücretle çalışan bir işcinin maaşından yüksek hatta bir çok kişinin maaşından yüksek. konuya geliyorum.
Büyükleri kestim.
Merak ettim bu kadar degerli bir tavugu veya horozu nasıl kesebiliyorsunuz?
Parası iyi diye iyi para yatırdım. 2 milyara 2 damızlık horoz aldım. 4 tavuğa toplam 1 milyar verdim. Yani ıvır zıvır dahil 4-55 milyar masraf yaptım. 2 horoz 4 tavuk var. Senede 100 yavru alınır. Fakat 70 tanesi dişi çıkar. 30 tanesi erkek çıkar. Bu erkeklerden de işe yarayan 4-5 tane çıkar. Yani babası gibi 500-1.000 TL edebilecek horoz en fazla 1-2 tane çıkar. 2-3 tanesi de 150-250 TL`den falan satılabilir. Babaları iyi diye yavrular da iyi olur düşüncesiyle hareket ettim. Alınan yavruların çoğu dişi çıkınca bir işe yaramıyor. 5 milyara bile horoz satıyorlar. Önemli olan onları bulabilmek. Ne meraklılar var. Daha amatörüm. 2 yıldır meraklıyım. Ama yem parası çok gidiyor. Bu işi köyde tarlan varsa yapacaksın aslında. Benimki amatör işi oldu. Abim ilgileniyor. Bir senede 50 yavru alsan zaten yarısından fazlası dişi çıkıyor. Dişiler de bir işe yaramıyor. Birine vermeye kalksan kanı bedavaya gitmiş oluyor. Mecburen çoğunu kesiyorsun. Veya bu işi anlamayan birine veya köye falan yolluyorsun. Kimse üretmesin diye. İyi bir horoz 500-1.000 TL`den aşağı gitmiyor. Benimkiler yine ucuz kaldı. Bir de yeni meraklı olduğumuz için işi yeni yeni kavramaya başladık. Bu işle evini geçindiren çok. İşi gücü olmayan adam bile bu işi yapabiliyor. Ama sağlam kanı bulmak mesele.
ASLINDA KARLI BİR İŞ OLABİLİR. FAKAT BAŞTA İYİ BİR PARA YATIRMAK GEREKİYOR. OSMANİYE`DE BİR ARKADAŞIM VAR. UFAK BİR BAKKALI VAR. 2.5OO TL`YE İZMİR`DEN DAMIZLIK HOROZ ALDI. 3-4 TANE DAMIZLIK TAVUĞU VAR. DAMIZLIK TAVUKLARI 1.000 TL. HER SENE 10.000 TL`LİK HOROZ SATIYOR. FAKAT KÜÇÜKLÜKTEN BERİ BU İŞLE UĞRAŞIYOR. HEM BESLİYOR. HEM PARA KAZANIYOR.
Teşekkür ederim yaptığın açıklama için.
necmi bey selamlar, bu işi bildiğiniz için bişey danışmak istiyorum bende istanbulda hint besliyorum (daha doğrusu yeni başladım) benim merak ettiğim hint civcivleri karışık olarak bir arada büyüseler bile belli bir zaman sonra durup dururken horozlar ölümüne kavga edip birbirlerini öldürürler mi? yada iki hint horoz hiçbir şekilde birbirine alıştırılamaz mı ?
Aralarında kavga ederler ama sonuçta bazıları lider olur. Diğerleri pısırık kalır. İnat olanlar da birbirleriyle kavga edebilirler. Ama her Hint, Hint değildir. 10 TL`ye de var. 1000 TL`ye de var. Adana kuş pazarında 10 TL`ye de satılıyor Hint diye. Ama sadece tipi benziyor. Bende 20 çeşit süs tavuğu vardı. Park Hayvancılık`tan almıştım. Hepsini sattım. 2 senedir Hint besliyorum. Bir kaç tane Cüce Koşin kaldı elimde. Aslında hiç beslememek gerekiyor ama güzel.