Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
yardım edin lütfeenn çok önemli
arkadaşlar etcil piranhalarım var ben bunlara sabah akşam olmak üzere günde 2 defa canlı balık veriyodum bu 3 haftadır düzenli olarak devam ediyodu bugün baktım akvaryumun dibinde ve yüzeyinde pamuk gibi bi sürü et parçası vardı balıklar kusuyo olabilirmi sindirim problemlerimi var bi müddet yemlemeye ara versem nasıl olur bu arada bunun sebebi nedir neler yapmam gerekli yardımcı olanlara teşekkür ediyorum
Selam digitalbath ;
Piranha lar zor hastalanan hastalandımıda zor iyileşen bir tür... Onun için balıkların hastalandıktan sonra ilaç kullanacağına hastalanmadan koruyucu ilaçlar kullan. beyaz benek ve mantar için 15-20 günde bir kullanılan etkili ilaçlar var. Ayrıca tavuk eti, kıyma tarzı yemler atma. su dengesini bozuyor. haftada birde akvaryumdan dip suyu çek.(1/4 kadar) .Ayrıca haftada birde bir yemek kaşığı iri tuz atarsan hastalıklara karşı çok etkili.
Günde 1 tane japon versen yeterli.Fazlasını yemeyip ağızlarında oynayıp kusabilirler.
:)))
deepfıshıng me kadar teşekkür etsem azdır çok saol az önce akvaryumu komple temizledim balıklar kendine geldi:)) bu arada 15 günde bir atılan ilaçların ismini bana verebilirmisin sera mı yoksa?? şimdiden yardımların için teşekkür ederim
Selam digitalbath;
Sera,tetra gibi kaliteli yem ve ilaçlar kullanabilirsinpetshoplarda değişik ürünler var.Aqua totto vs.Sera Activant Vitamin 24 tablet
Tatlısu ve deniz balıkları için tablet şeklinde vitamin ve iz elementleri (eser) kompleksi. Bağışıklık sistemini güçlendirir, üretim için kondisyon kazandırır.Yani koruyucu mantar-beyaz benek-deri bakterileri için periyodik olarak ilaç kullanmalısın :))
Senin piranhalarda böylemi
cok yem verme hele cok balık hıc piranha dıye dayama yanı sen hergun makarna yermısın bence yemıyosundur onlarda yemz hem onlara ortak olma zaten piranha cok pşis hayvandır benden solemesı haftada 1 -2 :) balık yeterlı olacaktır ıı gunler
kurtan çok teşekkür ederim arkadaşlar bAna bu konu hakkında yardımcı olan herkese teşekkürler sayenizde piranha beslemeyide öğrenicem inşallah :) herkese teşekkürler
kardeş bendede piranha war ama sana tavsiyem onlara et verme et verdiğinde dişleri çıkar ve senide götürebilirler bunu ciddi bi şekilde söylüyorum alaya alma!!!!!!!!!!
yaa tatildeydim balıklarımın son durumu çok iiler akvaryumu büyüttüm bide camda beyaz tanecikler vardı vatos aldım ii geldi bu arada benim balıklarım pis diilllll:((((( arkadaşlar herkese teşekkürler deepfishing sana ayrı teşekkür bana çok yardımcı oldun balıklarım hızla büyüyo bu arada ne zmn yavrulicaklar sürekli kumu eşeleyip duruolarr acaba yumurtlicaklarmı