Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

KULUÇKA MAKİNESİ YARDIM LÜTFEN

ben kuluçka makinesi yapmaya çalışıyorum fakat bir kaç şey kafamı kurcalıyor. elektirik kesintilerinde ne yapmalıyım önlem olarak. termostat da 1 2 derecelik bi sarkma olsa fazla etkilermi yumurtaları. bu konuda bilgili olanlar yardımcı olursanız sevinirim

img

elagenc

15 yıl 8 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım öncelikli olarak elektrik kesintilerinde hiç birşey yapmadan bile en az 2 saat makinanın gitmesi gerekiyor tabiki makinayı güzel yalıttıysan.ama ben yinede elektrik kesintilerinde makinanın üstüne battaniye türlü şeyler örtüyorum faydasıda oluyor.ve termostatta 1-2 derecelik sarkma demişsin tam olarak kaç derece olduğunu yazarsan daha anlaşılır olur.ama 2 derecelik bir sarkma olduğunu farz edersek çıkmaz die bir şey söylemek mümkün deil ama verimden %40 %50 düşersin en iyisi 0,1 hassasiyet.

img

nail35

15 yıl 11 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

açık cası daha kuluçka makinesini kullanmaya başlamadım.termostat eksik , analog mu ala yım yoksa dijitalmi kararsız kaldım derece farkını ondan soruyorum.elektirik kesintisi 5 6 saati geçerse bi problem çıkarmı peki.çümki buralarda elektirik kesintileri bazen uzun sürüyor

img

elagenc

ÖZEL MESAJ

arkadaşım ben eğer senin yerinde olsaydım yani para açısından sorun yok diorsan dijital all.zaten fazla pahalı da deill.benimki dijital 0,1 hassasiyet hemde çok memnunum.evk041 benimki.elektrik kesintisi 1 günlüğe mahsus olmak üzere 5-6 saat giderse yine fazla bir problem çıkmaz ama 21 gün üzerinde 6-7 defa we 5-6 saat aralıklarla giderse sorun oluşabilir.

img

nail35

ÖZEL MESAJ

evet haklısın dijital daha doğru bir seçim olacaktır.bakalım umarım bir problem çıkmaz. yardımların için teşekkür ederim. sen ne besliyorsun

img

elagenc

ÖZEL MESAJ

elagenc yalıtımı iyi yaparsan 8 saat sorun olmaz.eski bir bürobuzdolabı veya mdf bir kutunun etrafına strafor çevir.sonra bir kat daha mde yap.ısı yalıtımı süper olur.hava delikleri bırakmalısın.hava delikleri olmazsa olmaz.dijital termostat al.termostat ve fan yerlerini iyi ayarlayamazsan yumurtalar telef olur.1 derece hassasiyetle çalışırsa süper olur.

img

zeynel35

15 yıl 10 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım bende reklam gibi olmasında,kullandığımdan vede 1 senedir yaklaşık 5 çıkım yaptım,sorun çıkarmamış olmasından dolayı Enda 1411 i tavsiye edebilirim.Dijital ve 0,1 hassasiyetle çalışıyor.Fiatıda geçen sene propu ile birlikte 45 TL. idi. Elektrik kesintileri içinde ups cihazlarını tavsiye ederim.Yaklaşık 3-4 saat kesintilerde ek güç kaynağı olarak netice verecek modelleri vardır.Bilgi içinde "kesintisizguckaynagisatisi.com" dan malumat edinebilirsin. Şimdilik Kolay gelsin,inşaallah gönlünce netice alabileceğn makinaya bir an önce kavuşursun.

img

ajnan

16 yıl 4 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben direk köpük kutudan yaptım içine rezitans sonrada koliyaptım inşallah olacak. dijitaller biraz pahalı burada 125 150 civarları akvaryum ısıtıcısını dene dim sıcaklık sürekli çıkıyor.tek çarem dediiğiniz gibi dijital.yazdığınız ve fikirlerinizi söylediğiniz için çok sağolun arkadaşlar teşekkür ederim

img

elagenc

ÖZEL MESAJ

elagenç arkadaşım beslediğim haywanlar:bıldırcınlar, köy tavukları, ispençler ...

img

nail35

ÖZEL MESAJ

hmm çok güzel msn adresin varsa verirmisin aklıma takılan şeylerde sana danışmak isterim.bende bıldırcın besleyecem ama bıldırcın bulamıyorum bir ürlü inşallah bu hafta sonu gelecek gelmezse daha da bekleyecem offff..

img

elagenc

ÖZEL MESAJ