Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
KULUÇKA MAKİNESİ YARDIM LÜTFEN - 2.sayfa
ben kuluçka makinesi yapmaya çalışıyorum fakat bir kaç şey kafamı kurcalıyor. elektirik kesintilerinde ne yapmalıyım önlem olarak. termostat da 1 2 derecelik bi sarkma olsa fazla etkilermi yumurtaları. bu konuda bilgili olanlar yardımcı olursanız sevinirim
ttmm weriyim [email protected] aklına takılan herşeyi sorabilirisn.
selam millet bir haftadır bende bi kulucka makinesi yapmaya calısıyorum.bi tane elktirikli soba termostatı,suntadan derinlik40-genişlik 50-yukseklik65 cm.ben yumurta tavasını,termostatı hemen yanına altınada su ufak radyanlar var katalatik sobaların üstünde onlardan koymayı düsünüyorum onda fanda var yanına ince bi su tabagınıda koydummu calıstırıcam sizce bi problem varmı40 yumurta alıcak.şimdiden cvp lar için tşk
arkadaşlar termostat 0-1 derece hassasiyette olmazsa bir bakmışsın derece 60 olmuş.dijital termostat izmirde 60tl.150 tl termostata vereceğine hazır makina al.350tl.180 bıldırcın 60 tavuk kapasiteli.vgs kuluçka mix9 makinası.şimdi tix9 çıkmış şeffaf renkli daha güzel.
eğer izolasyon iyiyse sanırım 3-4 saatlik kesintiler etki etmez kuluçkadaki yumurtalar yüksek ısıdan ziyade düşük ısıyı daha iyi tolere ederler yani ısı 45 dereceyi göreceğine 30 dereceyi görsün termostat dijital olmalı analog yeteri kadar hassas değil neticede canlı hayvanla uğraşıyoruz yazık olur yani benden önce yazan arkadaşlarında dediği gibi ben enda 1412 kullanıyorum harika bir termostat 0,1 derece hassasiyeti var fiyatlar yaklaşık 45-55 tl arası eğer yinede ben kesintiye karşı tedbir almak isterim dersen ups almalısın yani kesintisiz güç kaynağı ben ısıtıcı olarak ampul kullanıyorum resistansta olabilir tabii http://site.mynet.com/sero_cep/DEVBRAHMA/id2.htm bu linkte benim kendi yaptığım makinanın resimleri var ayrıca elektrikçi olduğum için fazla zorlanmadım daha başka yardımcı olabileceğim konu olursa elimden geleni yaparım bereketli sağlıklı günler
kafkassero verdiğindeğerli bilgiler için teşekkür ederim dijitale kararlıyım ama buralarda çok pahalı 125 lira ankaradan getirtecem inşallah
abi msn adresini verirsen sevinirim
[email protected] msn adresim bu eklersen yardımcı olabileceğim konu varsa seve seve :)
valla resimlere baktımda bir çok konuda yardım alabilirim :D:D