Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
Arkadaşlar bıldırcınımın yumurtasının rengi
Bıldırcınım artık yumurtlayınca yumurtada kahverengi lekeler yerine mavi ve beyaz lekeler görmeye başladım...Yardımcı olabilirseniz sevinirim::.
arkadaşlar bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?o yumurtalar bozuk mu yoksa renk maddesi mi birikememiş.(GEnelde bu olay günde 2 defa yumurtlarsa oluyor yoksa normal renkte kalıyor)
bende de oluyor bazen, neden bilmiyorum ama muhtemelen kalsiyum eksikliği falan olabilir. yumurtanın kabuğu normalde cam gibi parlak oluyor ama bu şekilde yumurtladıklarında tavuk yumurtası gibi mat ve kalitesiz oluyor.
mehmetcinar sizinde bu konuda çok bilginiz var gibi geliyorum kaç tane besliyorsunuz aceba ne zamandır bu sevimlilerle uğraşıyorsunuz?
sadece 3 tane:)...aslında 6 idi ama 2si kedilere yem oldu biri de sıcaklara dayanamadı, aslında pazarcıyı yakalayabilsem 15-20 tane daha alıp olaya ufaktan ticari bir boyut kazandırmak istiyorum ama adamlar sırra kadem bastı bu aralar... bu ara biraz merak saldım bunlara, internette ne bulursam okuyorum, o yüzden az pratik çok teorik bilgim var, ama bu işi yapanların tecrübe ve bilgileriyle kıyaslanamaz tabi.
evet demekki sizde benim gibisiniz.çok kbilgim olduğunu sanyordum.ama buradakiler bizi geçti
bıldırcınlarda kalsiyum fosfor eksikliği olabilir.içme sularına süper vitamin katın.az miktarda kireç yemlerine katın.kırdıgınız yumurta kabuklarını ufalayarak,yemlerine katın.bende 50 civciv 20 anaç var dediğiniz olaylar olmuyor,vitamin takviyesi yaparsanız sorun kalmaz.
iki haftada bir 3-4 gün polisaminli su koyuyorum önlerine. aslında depomin de var ama veteriner ikisi aşağı yukarı aynı şey dediği için sadece polisamini veriyorum şimdilik. aynı şekilde de sirkeli su veriyorum, bazen de sirke yerine sarımsaklı su ama çok kötü kokuyor o evin önünde... aslında şu aşağıdaki linkteki arkadaşın tavsiyelerine uymaya çalışıyorum özetle. http://hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=4&FRef=48&BRef=61755
mehmet çınar bey sarımsaklı su antibiyotik niyetine verilir.1 baş sarımsak havanda dövülür,1litre suya eklenip 1 gün bekletilir.hasta hayvanlara verilir.polisamin i bilmiyorum ben süper vitamin ve e vitamini kullanıyorum.5 ayı geçen hayvanlarda çiçek hastalığı çıkabilir yara görürseniz alkol ile hergün temizleyin..hayvanları aradabir salın.kanatlarını güvercinlerde olduğu gibi çekin kaçamazlar ama kedi ve köpeğe dikkat edin.
zeynel35, teşekkür ederim tavsiyeleriniz için, bunlar ben ve bunları okuyacak bir çok arkadaş için çok değerli bilgiler. çünkü herkes birşeyleri teorik ve genel olarak biliyor ama asıl önemli olan bu tip püf noktaları ve bunlar da ancak yeterince tecrübe sahibi olan kişilerden öğrenilebiliyor. daha önce başka bir başlıkta da yazdığım gibi su anda sadece 3 tane bıldırcınım var:)... aslında 6 tane almıştım(2 erkek 4 dişi) ama bir dişi sıcaklara dayanamadı, kafeste ölüsünü buldum ve hemen uzaklaştırdım. diğer bir dişi, kafes biraz derme çatma olduğundan arka taraftan bel vermiş ve oradan aşağı düşüp serbest kalmış. baktığımda bulamadım ama ortalıkta yalanıp duran kediler ne olduğunu anlamak için yeterliydi:) bir erkeği de yem koyarken kaçırdım, 2 metrenin üzerindeki duvardan uçtu gitti, kafesi kapatıp koşana kadar kayboldu hayvan, biraz aradım falan ama baktım ki nafile gidip merdivene oturdum. 2 dk. sonra kedi önümden geçti, ağzında da bilin bakalım ne vardı:S neyse, onlar da kedilerin kısmetiymiş:) aslında güzel bir kafes almam gerek ama en kötüsüne 2-3 yüz lira istiyorlar nette. ben de hayatta vermem o 3 kuruşluk tel parçasına o kadar para, ikinci el de içime sinmiyor(hastalık vs.), sinse de ulaşım sorunu olacak, neyse yaptım uyduruktan bir tane, idare ediyor şimdilik, bayağı da geniş oldu aslında(1.5 m2).