Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

Arkadaşlar bıldırcınımın yumurtasının rengi - 2.sayfa

Bıldırcınım artık yumurtlayınca yumurtada kahverengi lekeler yerine mavi ve beyaz lekeler görmeye başladım...Yardımcı olabilirseniz sevinirim::.

img

sbt

15 yıl 8 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mehmet bey; 1cm kare aralıklı teller var.metresi 3,5tl.3*3cm çıta alın.istediğiniz ölçüde yapabilirsiniz.en ideali:60*100*30 cm ölçülerinde tek katlı yapacaksanız.altına dedigim teli gerinetrafını kontrplakla çvirin.ön kımına çerçeveye 1*1 tel gerin.yumurtaları artık elle toplarsınız ama güvenli 25 bıldırcın kapasiteli bir kafesiniz olur.gübrelerde alta düşer.altta yaklı olsun gübre tavası olarak bir şet koyun ve enaz haftada bir gübreyi temizleyin.

img

zeynel35

15 yıl 10 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dediğiniz gibi yaptım aslında:) daha önce iş yerinden gün gelir lazım olur diye aldığım 140*100*150 ölçülerinde metal bir iskelet vardı elimde. nalburdan bir top kümes teli ile güvercin kümesleri için kullanılan tellerden 3mt. aldım. kümes teli ile iskeletin etrafını bir tarafı hariç olmak üzere çevirdim ve diğer teli de yeni tip perde kornişleri için kullanılan alüminyum borulardan yaptığım çerçevenin üzerine gerip bağladım, iskeletin üst kısmı ile arasında 30 küsür cm kalacak şekilde de bu çerçeveyi sabitledim. kapı niyetine de ön tarafa yine kümes telinden gerdim(30+ cm yüksekliğinde). yan taraflara da balya telinden kopçalar yaptım. gübre için de alt kısma birkaç sıra balya teli çekip, üstüne kapı önlerinde bulduğum bir kontraplak ve onun da üstüne bir sera naylonu koymuştum. ama bizimkiler kafesin alt kısmında kalan açık yere odun doldurmuşlar(koskoca bahçede başka yer kalmadı ya:S). zaten bu bahsettiğim bel verme olayı da o yüzden olmuştu. bir bakıma da iyi oldu çünkü altından girecek soğuğu kesmiş oldu. ben de kontraplağı iptal edip naylonu direkt odunların üzerine koydum. böylece gübre hayvanlardan biraz olsun uzaklaştı, fayda faydadır. bel verme olayını da duvarla kafes arasına bir odun sıkıştırarak çözdüm:) kışlık olarakta, işyerinden aldığım devasa boyutlarda bir mukavva koliyi kafesin üstüne ön tarafı hariç olacak şekilde [şu kulakları kapayan şapkalar gibi:)] geçirip üstüne bir naylonu ön tarafa doğru sarkacak şekilde serdim ve üstüne de devasa tahta kolilerin geniş kenarı olan bir tahta parçasını çatı olarak serdim. şimdilik gece üşümemeleri için akşam işe giderken daha önce ön taraftan sarkacak şekilde mukavva ile tahta arasına sıkıştırdığım naylonu indiriyorum ve sabah gelince de güneşten faydalanmaları için naylonu kaldırıyorum. inşallah birkaç gün içinde zaten elimde hazır bulunan bir seyyarı da lambaya zarar veremeyecekleri bir şekilde kafesin içine yerleştirirsem bu kışı atlatırlar herhalde. lambaya zarar vermemeleri için de bir parça tel ile çevirmem yeterli olacaktır sanıyorum. şimdi diyeceksiniz ki; iyi güzel yapmışsın işte, problem nerede? başlıca problem tabanda kullandığım telde, hem gözleri sık olduğundan gübre hemen aşağı düşemiyor ve kalması gerekenden fazla gübre kalıntısı tellerde birikiyor hem de birbirine geçmeli tarzda üretilmiş olduğundan taban dalgalı duruyor. bir diğer problem de kapıda, üstlerden boşluk kalıyor ve her açıp kapamada dikkat edip sıkıştırmazsam biraz zorlayarak kaçabilirler ve birkaç kez kaçtılar da. şimdi yapmam gereken sizin de bahsettiğiniz aralığa sahip ve kaynaklama tarzında üretilmiş daha sağlam bir tel bulup tabana yerleştirmek ve kapı için eldekinden daha mantıklı bir çözüm bulmak, sürgülü olması gibi. kusura bakmayın ayrıntılı olarak yazdığım için biraz uzun oldu. sizin ve tüm arkadaşların da bayramı da mubarek olsun bu arada.

img

mehmetcinar

15 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar bıldırcınım kuluçkadan kalktı.peki ne zaman yumurtaya başlar.kafeste küçük tüyler vardı.aceba tüy değişiminemi girdi?halen oturyor.elimi koyunca kalkıyor.ama altında yumurta yok.cevaplarınızı bekliyorum.saygılar.

img

sbt

ÖZEL MESAJ

limon 79,mehmetcinar hadi yorumlarınızı bekliyorum.uzun süreyumurta alamıyacak mıyım?yoksa kendini halen kuluçkada mı zannediyor.

img

sbt

ÖZEL MESAJ

yemini değiştirdiysen ondan da olabilir, yumurta yemi vermeye başladıysan yine birkaç güne başlar herhalde.

img

mehmetcinar

15 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet uzun süre arpa vermemiştim.bazen arpa bazende etlik yem veriyordum.şimdi;mısır;salata,yumurta yemi ve arpa veiyorum.

img

sbt

ÖZEL MESAJ