Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

istisna yok mu

arkadaşlar artık şu bıldırcın ve kuluçka hakkında çok düşünmeye başladım.tam bıldıcının kuluçkaya oturmıyacağına inanırken bıldırcın kuluçkaya oturacak gibi.Besleyenlerden hiç bıldırcını kuluçkaya oturan yok mu?

img

sbt

15 yıl 8 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim başıma hiç gelmedi.başkalarında da karşılaşmadım.

img

zeynel35

15 yıl 10 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

genelde kalabalık ve sıkışık şekilde aynı kafesi paylaşmak ve direkt kafes tabanına yumurtlamak zorunda kaldıkları için böyle bir durumun pek görülmemesi doğal bence. ama sonuçta hayvanın doğasında bu var ve senin kafesinde gerekli ortamı bulduysa ve kendini doğal ortamında hissettiyse, neden olmasın? makine tavukları da kuluçkaya yatmaz derler ama gerekli ortam hazırlandığında onlar da yatıyor, cinsten cinse hatta hayvandan hayvana da değişir tabi bu durum.

img

mehmetcinar

15 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eğer yatarsa maya içerdiğinden ekmeğin de etkisi olmuş olabilir.

img

mehmetcinar

ÖZEL MESAJ

evet sürekli yufka ekmek ufalayıp koyuyorum.

img

sbt

ÖZEL MESAJ

arkadaşalr bugün sabah 7 de bıldırcınlarıma baktım ve yumurtaların üzerine tam oturmuştu.Hiç kalkmadı.erkk te yanındaydı.YUmurtaları göremedim o derece tam oturmuş yorumlarınızı yazıp yardımcı olursanız sevinirim

img

sbt

ÖZEL MESAJ

hadi hayırlısı bakalım:) kaç yumurtası vardı altında?

img

mehmetcinar

ÖZEL MESAJ

2 tane vardı

img

sbt

ÖZEL MESAJ

benim bi arkadaşın bıldırcını yatıyo civciv çıkarıyo bende yatmazdiye biliyordum ama yatıyo benden aldıgı yumurtayı koyuyo altına

img

sado27

15 yıl 11 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım bıldırcında çok garip sabah bakyorum yumurtaları dizmiş.oturmuş üstüne akşam çıkyorum bakyorum dağıtmış herbiriö bir köşede oturmamış üstüne.BEnde şaşırdım ama yumurta yapmaya devam ediyor.daha geçen iki tane vardıı şimdi 4 tane olmuş yumurtaları kaldırmıyoırum altından belki artık oturur diye bakalım artık.

img

sbt

ÖZEL MESAJ