Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
istisna yok mu - 5.sayfa
arkadaşlar artık şu bıldırcın ve kuluçka hakkında çok düşünmeye başladım.tam bıldıcının kuluçkaya oturmıyacağına inanırken bıldırcın kuluçkaya oturacak gibi.Besleyenlerden hiç bıldırcını kuluçkaya oturan yok mu?
mehmetcinar onları ilk başalrda ben kırardım e öyle olunca büyüklerde kalırdı.tabanda zaten yemiyorlar büyükleri.o kasada ayrı yavrular için ayarladım onu.
thares arkadaşım sende kusura bakma.senin msnye atamadım resimleri.ama siteye koyduğun için teşekkürederim.sana senin yorumların ne bu konu hakkında.
arkadaşlar size bir sorum daha var.yavrular çıkmadan herşey hazır olsun isterim.eğer inşallah bıldırcınlar çıkarsa yumurtadan annelerinin yanında bırakyım mı ilk gün kurumaları için.yoksa ayrı bir kutuda mı büyütyüm.yani demek istedğim tavuk gibi,anneleri yavrularınA bakar mı?
sbt, bildiğim kadarıyla bıldırcın yavruları oldukça hassas olurlar ve özellikle ilk 3 hafta 30 derecenin altındaki sıcaklıklara ve en kücük hava cereyanına dahi dayanamazlar. bana göre o kenarları delikli sepet yerine bakkaldan bir koli falan alıp üstüne yarısını kapatacak birşey örtsen ve içine bir ampul sarkıtsan daha iyi olur. o sepet delikli olduğundan ısıyı pek muhafaza edemez ve hava cereyanına da mahal verebilir. kuruma konusunda ise daha tecrübeli biri birşeyler yazmalı.
eskikonularda bununla ilgili birşey bulamadım.en iyisi yeni koyu açmak.
çok şükür ki bir kaç cevap yazan oldu şu kuruma konusuna.:)inşallah şu yavrular kazasız belasız çıkar yoksa kafayı yiyeceğim:)dün zaten erkekle dişi kavga ediyordu.ayırdım.inşallah kuluçkaya yatmasını engellemez.
sadece buraya bağlı kalmana gerek yok. bu konularda çok şey öğrenebileceğin turkeyforum, kulucka.net gibi birçok forum siteleri var. yapman gereken tek şey sabırla okumak.
belki erkek kızmıştır dişiye, dokuz bıldırcının yediğini yiyorsun 20 gündür iki civcivi çıkaramadın, rezil ettin beni ele güne, kahveye bile çıkamaz oldum senin yüzünden diye:))
slm arkadaşlar konu ile alakası yok ama yeni konu açmak istemedim ve yardımcı olacağınızı düşündüm.bende 2 erkek 3 dişi var. erkeğin birini çok önceden almıştım bir süre tek kaldı sonra 3 dişi aldım ama ilk aldığım erkek onlardan ve bizden çok korkuyor bir yere saklanıp oradan çıkmıyor. bende bir erkek daha aldım ondan iş yok diye. şimdi acaba kavga ederlermi dişi de bir kaç dişi daha almalımıyım. ve yeni aldığım erkek dişinin birisine çok normal ken diğer ikisi yem yerken felan yaklaştıklarında asabileşiyor kavga ediyor. bölümlü yemlikmi yapıyım yoksa ayrı bi yemlikmi yapıyım. eğer yardımcı olursanız sevinirim
elagenç arkadaşım.şimdi erkeğe 1 erkek daha almakla iyi etmişsin.çünkü güveni gelir ve pusup kalmaz.dişiler için ise ayrı yemlikler yap.suluklarda öle olsun mümkünse.kuru yonca demetleri as bu çok önemli.onlarıo etkiler ve birbirleriyle anlaşmazlık çıkmaz.suların vitamin koy.bu da önemli.inşalllah bilgilerim doğrultusunda size yardımcı olabilmişimdir.eğer bir eksiğim var ise büyüklerimin düzeltmesini ister bol evcilli günler dilerim.saygılar