Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Biz Bir Hata Yaptık, Şimdi Ne Yapacağız? - 2.sayfa

İki gün önce kızımın ısrarları üzerine maalesef bir su kaplumbağası aldık. Pek çok anne - baba gibi onların o plastik kaplarda yaşayabileceğini zannediyorduk. Aldığımızda çok canlı ve hareketliydi. Ancak, akşam olunca durgunlaştı. Bugün ise hiç gözünü açmıyor, birşey yemiyor. Daha önce yapmamız gereken şeyi maalesef sonradan yaptık ve İnternet`ten kaplumbağa bakımını araştırdım. Ve dehşete düştüm. Katil satıcılar bize de diğer kurbanları gibi davranarak bu koşullarda yaşatabileceğimize inandırmıştı. Kızım astım hastası olduğu için tüylü bir hayvan beslememiz mümkün değil, kaplumbağayı da onun bu üzüntüsünü gidermek ve hayvan sevgisini pekiştirmek için aldık. Ama asla ailece bir hayvana oyuncak gibi davranacak kadar duyarsız değiliz, bir hata yaptık ama şimdi bunu telafi etmek istiyorum. Ancak maddi olarak bir tetraryum kurabilecek durumda değiliz. İstanbul`da oturuyoruz, acaba 2.el ürünlere ulaşabileceğimiz bir yer var mıdır? Ya da kaplumbağası büyüdüğü için sistemini değiştiren, elinde eski sistemi bulunan birine ulaşabilir miyiz? Şu anda 75 watt soft lambadan uzatma kablosuyla bir ısıtıcı lamba yaptım, yani yapmaya çalıştım. Bu şartlarda ne kadar yaşatabilirim? Gözlerini hiç açmıyor, acaba kör mü oldu? Kızıma uygun bir dille bu şartlarda ona uzun süre bakamayacağımızı anlattım. Tam bir saat ağladı. Gerçekten geri vermeyi de düşündük ama o katil Pet - Shop`cunun elinde sonunun aynı olacağına karar verdik. Bilgi verirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler...

img

asegul07

15 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yem konusunda yazmamışım... Kurutulmuş yem ve karides veriyoruz. Ama sadece bir kez yedi o da ilk günlerde yaklaşık 4 gündür aç . Bu verdiklerimi yemediği için taze birşeyler vermeye de çekindim doğrusu. Hala hiç suya girmiyor tedavi konusunda bilgierinize muhtacım teşekkürler.

img

asegul07

15 yıl 7 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

biz ne desek yanlış olur aslında..en iyisi veteriner bulup sormanız olur..kaplumbağa bir gece soğuk suda durmakla hasta olmaz,aldığınız yerde de soğuk suda duruyor olabilir.yem olarak et ya da haşlanmış tavuk vermeyi deneyin.haşlanmış tavuk iştahını açar..ama çiğ eti daha çok seviyorlar tabi ki.

img

thedamned

15 yıl 11 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ