Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
bu bıldırcının cinsi nedir?
merhaba, bugün pazardan bir miktar bıldırcın aldım ve bunlardan iki tanesi düz koyu kızıl renkte ve rengiyle bildiğimiz japon bıldırcınından bir bakışta ayrılıyor. keşke resim imkanım olsa da ekleyebilseydim fakat anlayanlar kolayca tahmin edeceklerdir diye düşünüyorum.
selamlar, mehmet bey anlattıgınız bıldırcın jumbo cinsi bıldırcın olabilir bol evcilli günler.
cevabınız için çok teşekkür ederim sayın beylerbeyi fakat bendekiler diğer normal bıldırcınlarla aynı boydalar sadece renkleri değişik. aslında tüylerinin güneşte parlamalasının ve ilk bakışta ayrıntıları göremememin de etkisi ile yukarıda çok da doğru tarif edemediğimi farkettim. birinin tüyleri koyu kahverengi ve siyah benekleri var diğerinin ise daha turuncuya yakın tonda bir kahverengi ve her ikisinin de japon bıldırcınları gibi her bir tüyünün üzerinde ince kirli beyaz çizgileri var fakat japon bıldırcınlarınınkine göre çok ince çizgiler, bunun yanında japon bıldırcınları gibi vücudunun değişik bölgelerinde değişik renkler barındırmaktan ziyade boyunları, kanatları, sırtları vs. her tarafları yukarıda bahsettiğim renklerle tekdüze bir şekilde kaplı ve tüyleri japon bıldırcınınınkinden daha parlak, ayrıca hemen gagasının altında beyaz tüyleri var, tam emin değilim ama sanırım gözlerinin etrafında da ince bir çizgi halinde ve aynı renkte tüyler var. duruşları dahi daha bir topaç gibi, belki tüylerinin etkisi ile öyle görünüyorlar. bu arada bıldırcınlardan ikisinin sırtında 1tl. büyüklüğünde tüy yolunması var, dökülme olduğunu sanmıyorum çekilip koparılmış gibi ama ara sıra durup izliyorum birbirlerini gagaladıkları da yok gibi, zaten kafeste onlara ayırdığım bölüm de aşaği yukarı 1m2(14 tane için) dolayısıyla kendini o kadar yolduracak kadar sıkışık değiller. ne yapsam bilmiyorum. son birşey daha, bit için bir önerisi olan var mı? tüylerini karıştırıp duruyorlar.
tesadüfen sahibinden.com da gezinirken bendekinin aynısının bir fotoğrafını buldum:D ama siteye eklemek için herhangi bir link göremiyorum:S http://img188.imageshack.us/img188/7277/bldrcn.jpg buradan görülebilir...
syn mehmet cinar siyah olan mı?yoksa diğerleri mi
farklı olan tabiki,diğerleri zaten bildiğimiz japon bıldırcını:) nasılsın bu arada uzun zamandır buraya yazdığını görmüyorum, yumurtaya başladımı tekrar senin acemi?
ya açıkçası zamanım olmadı giripde takip edemiyorum.malum okul-dershane çok ağır bir de 8.sınıf olunca.bizim acemi 1 ay kadar oldu çok şükür ki yumurtlamaya başladı.hava yağmurlu olursa 3 güne bir,güneşli olursa 2 güne bir yumutluyor.peki siz ne yapıyorsunuz sizde bayadır.yazmıyorsunuz?
anlıyorum, hayat hep bir yarış ve en çok içinde olanlardan biri de öğrenciler, kaçış yok... aslında var ama bugün kaçmak demek yarınki yarışa son sıralarda başlamak demek. ben de iş güç uğraşıyorum, aslında devamlı takip ediyorum burayı ama genelde ticari amaçlı konular açıldığı için pek yazmıyorum. bu elimdekilerin cinsini merak etmiştim, belki bilen çıkar diye bir konu açtım işte. geçen hafta 13 tane daha bıldırcın aldım pazardan onlarla vakit geçiriyorum. hayvan sayısı artınca problemleri de arttı, ikinci mesajımdakiler gibi... aslında altı üstü 16 tane kuş ama bu konuda acemi olmanın dezavantajlarını yaşıyorum da diyebilirim. bu arada dayının biri az kaldı kaktırıyordu erkek bıldırcınları bana, erkeği dişiyi tanımasam bi sene beklerdim artık g.tünde yumurtlayacak diye:)) yeni aldıklarımın hepsi dişi yalnı bu iki tane farklı olan ne bilmiyorum, biri muhtemelen erkek de diğeri bi ihtimal dişi olabilir(inşallah). neyse, sana allah zihin açıklığı versin.
iyi sizin adınıza sevindim.bıldırcın fazla olunca yumurta üretimide artıyor.negüzel vallahi yeni bıldırcınlarınızın resmini gönderebilirseniz seviniriz.bizede yol göstermiş olursunuz.bende şuan 2 taneyle devam ediyorum yazın inşallah 2 dişi daha alıcam.hiç değilse ona birşey diyecek kimseyok.bit konusuna gelince hayvanların hepsi bir kafesteyse sıkışık kalmaktan da bitleri çoğalıyor olabilir diye düşünüyorum.birde şu siteden beni soğutan sizindde dediğinizgibi son 1 ayda ki bütün konuların neredeyse hepsi ticari amaçlı.işimize yarayan bir bilgi yok.bir ilan açan aynı ilanı 2-3 defa açıyor.neyse size de kolay gelsin.hayvanlarınıza bol sağlıklı ve yumurtalı günler doğsun inşallah:)
teşekkür ederim iyi dileklerin için, resim imkanım şimdilik yok, kusura bakma... zaten sayın thares`e de piliçler konusunda resim borcum var, çaktırma:D bit konusunda aslında bir veteriner polikliniğine sormuştum var mı elinizde öyle bir ilaç diye ama malesef elimdeki ilaç muhtemelen bitlerle beraber bıldırcınları da öldürür deyince vazgeçmek zorunda kaldım, aman boşver bit de iyi birşeydir kanı tazeler, bitli bıldırcınlarım benim:))) aslında ticari konu açıldığı için soğuduğum falan yok, sadece benim oturduğum yer istanbulun merkezine oldukça uzak olduğundan bu alışverişleri yapma imkanım çok kısıtlı, o yüzden o konulara yazacak birşeyim olmuyor haliyle. bu arada değirmen gibi yiyor bunlar yahu, bir metrelik yemlik dolu halde 2 gün ancak gidiyor, ama yem ziyanını bayağı azalttım, aynı yemlikği önceki aldıklarımda kullanırken yemin yarısını pisliklerinin içine atıyorlardı, şimdi yarım çay bardağı kadar ancak ziyan oluyor.biraz modifikasyon var tabi işin içinde;) selamlar