Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
KULUÇKA MAKİNESİNDEN ÇIKAN CİVCİVLER BÜYÜDÜKLERİNDE GORK`A YATARLARMI??
MERhaba arkadarslar ben kuluckadan cıkan civciv aldım ve büyüttüm suan horozlarım ötüyor ve tavuklarım henüz yumurtlamıor ilerde tavuklar gorka yatarlarmı bılenler için lütfen yardım...
arkadaşım her hayvan doğasında varsa gurk olur diğer linklerde d evar araştırırsabn daha fazlka bilgi edinirsin.eğer uygun ortamı sağlarsan tabiki gurk olur.diğertavuklardan görürse gurk olma ihtimali daha yüksek
selamlar, eğer pazarlarda satılan logorin veya benzer civcivlerden almışsan( onlar ya yumurta tavuğu yada et tavuğu diye ayrılıyor)o türler kuluçkaya yatmaz.
öncelikler yardımlarınız için saolun civcivler pazar civcivi diil renkli renkliler şimdi büyüdüler dediğim gibi ökolar bazıları pacalı bazıları tepelı yani pazardan alınmıs civciv diilller
eyer kuvetlı bakarsan yatar
eskişehirin hangi mahallesindensın gel tanısalım hayvanlarımı gostereyım msn ni yaz detaylı konuısalım
aslında bu konuda çok bilgili ve tecrübeli olduğumu iddia edemem ama dediğiniz gibi süs tavuğu veya kırması civcivi ise muhtemelen yatarlar, heleki cüce olanlardansa sık sık yatarlar, bu kuluçkaya yatma işi hayvanın ırkıyla da oldukça alakalı, mesela habeş(silkie) ve hint tavukları en çok gurk olanları bunun yanında diğer bantam denilen cüce tavuklar da normal boy ırklara oranla daha sık gurk olurlar. bana göre elinizdeki tavukların ırkı uygunsa makineden de olsalar gurk olmalarını sağlamanız pek zor olmaz. yapmanız gereken şey tavuğa kendini doğal ortamındaymış gibi hissettirmek, mesela folluklarını ayrı tutabilir(kaç tavuk varsa kümese o sayıda folluk koyarak) ve folluğun etrafını da birşeylerle kapatıp tavuğa sanki yumurtasını kendine özel kimsenin bilmediği bir yere saklıyormuş hissi verebilirsiniz, bu da kendini doğal ortamında hissetmesine yardımcı olur. bunun yanında mayalı besinler de hayvanın vücut ısısını artırarak gurk olmasına yardım eder diye biliyorum.
cevap için teşekürler isterseniz tavukların resimlerini koyayım ona gore yorum yapın bunun cinsini bilmiorum ama paçalı tavuk deyerlerine göre biraz daha küçük http://img259.imageshack.us/i/paal.jpg/ bunlarda geniş pozları:) http://img691.imageshack.us/i/hepsi.jpg/ dediğim gibi resimlere bakarak yarum yaparsanız daha iyi olur ve o paçalının censini bilen varsa ve yazarsa cok sevinirim teşükürler...
bunlar mutlaka gurka yatarlar.çünkü yerli oldukları neredende belli.zaten bir tavuğunuzgurka yattı mı diğerlerini durdurmanız mümkün değildir.onlardada sürü eğilimi vardır.biri ne yaparsa onlarda yapar.:)
bence de yatarlar herhalde, önemli olan sizin gerekli ortamı hazırlamanız, ırka bağlı olduğu kadar bireysel birşey de aynı zamanda, biraz da tavuğun gönlüne kalmış birşey yani, siz gönlünü yapıp bekleyeceksiniz o keyfi gelirse yatar:) paçalının cinsini bilmiyorum ebeveynleri özel olarak beslenmemişse muhtemelen kırmadır bence. zaten özel olarak beslenmiş olsa yavruyu diğerleriyle beraber satmazlar(satın aldıysanız). şu folluk konusunda birşeyi unutmuşum. doğada bu hayvanlar çalılıkların arasında bir miktar toprağı eşip oraya yumurtlarlarmış. bunu neden söylediğime gelince genelde follukları yerden yüksek şekilde yaparlar, bu hataya düşmeyin diye. iyigünler