Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

LÜTFEN YARDIM!

Arkadaşlar 3 yaşında bir muhabbet kuşum var,iki gündür ne zaman görsem tüylerini kabarık ve evdeki herşeyle oynuyor. Evdekilerin eline konuyor, eşyaları didikliyor, başımıza konuyor, yaklıaştığımızda sürekli öpüyor..Bunlar iyi de, bir de çok yem yiyor..Bir sitede sürekli tüy kabartması ve çok yem yemesinin bir hastalık belirtisi olabileceği yazıyor ama yeterli açıklama yapılmamış..Dün odamda serbestti, ışığıkapatıp çıkmıştım odadani hep yaparım bunu o da kafesine girer , odaya döndüğümde bulamadım sonra ötmeye başladı bir baktım yatağın arkasına düşmüş, oradan aldığımdan beri bir haller olmuş Boncuk Bey e:) Acaba onu biz kurtardım diye mi böyle candan tavırlar sergiliyor? Eğer öyleyse neden bu kadar çok yiyip tüylerini kabartıyor ? Yardımcı olursanız çok sevinirim, bir hastalığı varsa erken müdahale etmemde yardımınızın faydası olacaktır..

img

ceren

22 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ceren kusunun dışkısında koyu yesil renk yogunlukta ise ve dışkısı sıvılaşmaya baslamıs ise tüy kabarıklığı soğuk algınlığına isarettir. ama sen istahı yerinde diosun. o zaman kusun erkek ise kızgınlık dönemi yasıyor ve es istiyor demektir. foto paylasabilirsen yardımcı olmya calısalım...

img

gokhankuscu84

19 yıl 8 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım kuşunuza eş alsanız iyi olur düşüüyorum.kızgınlık dönemine geçmiş diye düşünüyorum

img

sbt

15 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Teşekkür ederim yardımlarınız için, şu an yem yemesi normal ama arada kabartıyor kendini yine. O da normal herhalde, tekrar teşekkürler

img

ceren

ÖZEL MESAJ

yanına eş aldınız mı yoksa halen tek mi.

img

sbt

ÖZEL MESAJ

evet aldım ama yeni kuş hiç ilgilenmiyor

img

ceren

ÖZEL MESAJ

biraz daha açık yazarsanız seviirim.yani kim kimle ilgilenmiyor anlamadım.ne zaman aldığınız da önemli birbirleriyle tek kalmaları onları rahat bırakmanız birbirlerine daha iyi alışmalarına neden olur.tek yapmanız gerekn sabretmek

img

sbt

ÖZEL MESAJ

Yardımcı olabilirseniz resimlerini koyacağım kuşun, bu şekilde daha anlaşılır olur durum

img

ceren

ÖZEL MESAJ

evt illaki resimlerle daha net şeyler söylememiz mümkün resimleri en kısa zamanada koyarsanız sevinirim

img

sbt

ÖZEL MESAJ

benim kuşumda 4 gündür ayağını basmıyor yere arada havada tutuyor tuneğini kavrayamıyor zorda kalırsa parmagımı tutuyor digerayagının üzerinde durmaktan ayagı hafif şiş yem yiyor iki gündür kafesinin dibinde uyuyor ötüyor yem yiyor pek hareket edmiyor hareket ettiremedigi ayagında şiş ve kızarıklık yok hava ço soguk oldugundan dolayı veternere götüremedim ne olmuş olabilir ne yapabilirim

img

r1r1

15 yıl 6 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ