Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yumurtlama alanı planı.
Alt kısmı su dolu olan iki katlı bir düzeneğim var. Daha önce fotoğraflarını paylaşmıştım. Üst kısma çıkıp ısınma lambası altında vakit geçiriyor kaplumbağalarım.
Dişi kaplumbağam bir kaç ay önce 2. kez yumurtladı. Yumurta biz zamanında müdehale edemediğimizden onlara yem oldu tabiki. Yumurtlamadan önce kuru bölgeye sık sık çıkıp firar etme girişimlerinde bulunuyordu. bu hareketlerinden yumurtlayacağını anlayıp önlem almak lazımdı. Uygun yer arıyordu demekki. Geçtiğimiz günlerde "DJ Rex - Kaan Bey`in" akvaryumunda kum kullandığını görünce akvaryumun bir kısmını yumurtlama alanı olarak düzenleme fikrini gündeme getirdim. Aşağıdaki şekillerde planları görünüyor.
Üst kata sol taraftan çıkmaları için bir rampa hazırlayıp üstteki akvaryumun altını o taraftan delmiştim. Şimdi Sağ taraftan da aynı büyüklükte bir bölüm kesip alttaki kum alana inebilmeleri için boşluk bırakacağım. Alttaki akvaryumda eskiden kuru alan olarak kullandığım şimdilerde dişi kaplumbağamın dinlenme yeri olan seramik ile oluşturduğum alanın ön kısmını bir cam ile kapatıp kum doldurmayı planlıyorum. Bu sayede orada 15 cm. kadar derin kum alan oluşturacağım. Akvaryum tabanımı kum kaplamayı şu anda düşünmüyorum. Çok ince kum kullanmayıp oradaki kumu akvaryuma taşıma ihtimallerini enaza indirmeyi düşünüyorum. Dişi kaplumbağam yumurtlama evresinde kuru alanın sonuna giderek bu kumlu alana inecek ve yumurtlayacak diye umudediyorum. Kum alanın ön tarafı 28 derece de ki suya komşu ve üstünde ısınma lambası açık olduğundan kum sıcaklığı bu sıcaklığa yakın sabit bir sıcaklıkta kalacaktır. Bu da yumurtlama için uygun koşulların oluşmasına yardım edecektir. Yumurtlama evresinde o kumu belli aralıklarda nemlendirip yumurtanın bozulmamasını sağlamak lazım sanırım. Bu hafta sonu kum alanını oluşturup fotoğrafları paylaşırım herhalde. Umarım oradaki kumu ayaklarıyla akvaryuma çok fazla taşıyıp ortalığı batırmazlar Kum alndan çıktıktan sonra 30 cm kadar kaydırmazın üzerinde yürüyecekleri için orada ayaklarındakini dökerler diye umudediyorum. Deneyimlerimi paylaşırım.
Yukarıdaki konuyu başka bir paylaşım sitesinde yayınladığım şekliyle direk olarak burada da paylaştım. Yorumlarınızı rica ediyorum.
Çok mantıklı ve güzel bir fikir. Yapmayı düşünenler için de iyi bir kılavuz olmuş.Çizimler de harika olmuş. İnşallah yumurtlar ve biz de bir bebek kaplumbağanın yumurtadan çıkmasına şahit olabiliriz. (Bu resimleri de bizimle paylaşırsın değil mi:)) Birşey sormak istiyorum; ben Boncuk`u ilk aldığımda siz bana verebilecek bir iç filtreniz olduğunu söylemiştiniz ben de eğer iyileştirip bir de akvaryum yapabilirsem isteyeceğimi söylemiştim. Bu teklifiniz hala geçerliyse o filtreyi bana ulaştırabilmeniz mümkün mü? Gerçi Marti`da bana filtresini göndermeyi teklif etti ama o kadar yoldan göndermesi çok zahmet olacak gibi geliyor. Teşekkürler.
Bir de merak ettiğim birşey var, daha önceki mesajında da dikkatimi çekmişti.Akvaryumun içinde mavi beyaz birşey var, sol köşesinde. O nedir acaba? Gerçekten merak ettim.
Ayşegül Hn. Beğendiğinize sevindim. O mavi beyaz olan mıknatıslı cam silme aparatı. İçi sert süngerli elinizi sokmadan camı silmeye yarıyor. Fakat ben onu dinlenme alanını sabit tutmak için kullanıyorum. Bana [email protected] dan ulaşıp bilgilerinizi gönderirseniz size o ufak filtreyi ulaştırabilirim. Ufak bişiy umarım işinizi görür.

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Bir de video http://www.izlesene.com/video/hayvanlar-kaplumbaga-akvaryumum/1431608
Son çalışmanızı da inceledim, son derece yaratıcı bir şey olmuş. Umarım yavru sevme fırsatımız da olur. Kusura bakmayın bir haftadır bilgisayar başına hiç oturamadım, dolayısıyla mesajınızı da şimdi gördüm. Aynı ilçede oturuyoruz filtreyi ikimizin de bildiği bir yere bırakabilirsiniz ya da bana kargoyla gönderebilirsiniz diye düşündüm. Eğer kargoyla göndermek isterseniz bana yazın, ben de sizin e-posta adresinize adres bilgilerimi yollayayım. Zahmet olacak ama şimdiden teşekkürler. Birşey sorayım bu arada; benim akvaryuma filtre olmadığı için kolay temizlenmesi için 20 litre su koydum, sadece bilgisizliğimden soruyorum, tam doldurursam 50-60 litre su alıyor (ölçtüm) bu miktarda suyu sizin filtreyle temizleyebilir miyiz acaba? Küçük birşey dediniz ya o bakımdan...
Bir de şu resim, resim, resim yazan bölümü anlayamadım, link te yok, nasıl göreceğiz acaba?
elinize sağlık, harika görünüyor:)