Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

nistatin adlı maddenin bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğini duydum

arkadaşlar salmamdaki kuşlar bu ara rahatsızlandılar kbarık duruyorlar be bağırsaklarında şişme ve morarma meydana geldi bir arkadaşım bu maddenin bulunduğu ilaçların bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyledi doğa kuşlarında kursakla mide arasında bir rahatsızlığın bağırsakda şişmelere ve morrarmaya neden olduğunu söyledi mikostatin adında içinde nistatin maddesi bulunan ilacın iyi geldiğini söyledi ilaç ağızda çıkan ölzellikle bebeklerde çıkan pamukçuk hastalığının tedavisi için kullanıyormuş salmamda çok fazla kuş var hem doğa kuşları hemde kanaryalar eğer kötü bir etkisi olursa kaybım çok olabilir bu ilaç hakkında bilgis olan arkadaşlrın benimle deneyimlerini paylaşmasını istiyorum şimdiden ilginiz için teşekkürler

img

dogusdanfanatik

15 yıl 3 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dediğiniz maddeyi duymadım ama tetramezatin ve vitaform deneyin normal şartlardada kuşlarınıza ayda 2 defa tetramezatin verebilirsiniz yada 4 defa iyi güner bu arada tüm dostlara selamlar bayadır yoktum :)

img

karahan9

15 yıl 9 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben bu ilaçları normal zamanda kullanıyorum ayda bir kaç gün tetramezetin ve 3 günde peşinden vitamin eksiğini tamamlamak için vitaform kullanıyorum ayda bir gün elma sirkesi ve limon suyu kullanıyorum zaman zaman keçiboynuzu pekmezide veriyorum bu ara internete dadandım işyerinden takılıyorum burada duyduğum her şeyi dğerlendirmeye başladım hayvanların sağlıkları bozuldu buradan duyduğum mavi haşhaş devedikeni ısırgantohumu turp tohumu keten tohumu vb sağlık tohumlarını vermeye başladım hayvanları feleği şaşdı bu kuşlar hep rutin beslenme düzenini seven kuşlar birden yükleme yaramadı kuşlara sanırım inş düzeltebilirim çok güzel sakalarım bağırsak rahatsızlığına yakalandı :( insan bildiğinden şaşmamalı bugüne kadar kuş öldürmezdim senede en fazla 1 2 ama bu sene şimdiden 3 kuşumu kaybettim

img

dogusdanfanatik

ÖZEL MESAJ

Evet arkadaşım dediklerin doğru kuşlara alıştıklarının dışında vitamin yüklemesi olduğunda da problem oljuyor buda kesin inşaallah düzeltirsin büyük geçmiş olsun

img

karahan9

15 yıl 9 ay 28 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kuşlarınıza baycox yada esb 3 kürü uygulamanız gerekmektedir bağırsak rahatsızlıklarını bu sayede engelleyebilirsiniz.

img

emreergin

16 yıl 7 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

saka besliyorsan baycox ve baytril elinde olmalıdır.emre ergin haklı baycox tan başkası hikayedir arkadaşlar.kürde ise 4 gün 2 damla,tedavide ise baytriller karışık 4 gün 4 damla.mümkün olduunca erken farketmeye bakın.bunun içinde sakayı arada elinize alın inceleyin.bunu yapmakla hastalanmaya erken tedavi uygularsınız.

tetramazatin bilindik ilaç ve bagırsak bozuklugu ilerlemiş ise kurtarmak mümkün degil hollandalı bir saka besleyicisi bana serum ilacını direk su gibi ver dedi ama ben denemedim arkadaslar anında kestiğini söyledi

arkadaşlar ben söylediğiniz ilaçları esb3 hariç güvercinlere kullandım ama bir arkadaşın dediği gibi eğer hastalık çok ilerlemişse güvercinde yararlı olmuyorlardı kafes kuşlarında hiç denemedim baytrille baycoxu dün ilk defa verdim bütün kuşlara sabahda kontrol eddim öle yok ama hasta kuşlarda iyileşme yok bir arkadaş :) zaten ne geldiyse başıma burada yazlan şeyleri denemem yüzünden geldi kuşları rahatsızlandırdım bir arkadaşım civan perçemiyle karabaş otunu çay gibi demleyerek kuşlarına vermiş ve iyi gelmiş :) yarın bakacağım eğer kuşlarda düzelme olmazsa bu otları demleyip vereceğim kuşlara bütün suluklara yaklaşık 1 lt su gidiyor bakacağım inşallah bu iyi gelir kuşlarda bir tanesi hariç fazla çökme yok birisi bayağı çok şişmiş çok zor görünüyor kurtarmak insanlar burada kuşları yok pahasına satmaya çalışıyor benim bu sene kuşları sağlıklı yaşatmak için verdiğim ilaç parası 500 600 tlyi buldu bizimkisi kendimize eziyet hem maddi hemde manevi ama olmadanda yapamıyorum :)kaç kere bırkacağım dedim sattım kafesleri ama zamanı gelince bir şeyler dürtüyor insanı :)

img

dogusdanfanatik

ÖZEL MESAJ

Selamlar ! Nacizane ve hepimizin bildiği üzere söylemek gerekirse... Nistatin aktif madde olarak aslında antifungal olup ağız ve derideki mantar türlerinin yarattığı durumlarda etkili dir barsak antienfektif olduğunu ilk kez duyuyorum Mikostatinin nistatin içerdiği doğru . Öncelikle sizdeki barsak şişme ve morarmanın neye bağlı olduğunu bilmek gerek.Beslenme ise kolay. Öncelikle beslenme düzeninde değişikliğe gitmeniz gerekiyor Yumurta maması,kızıştırıcı tohum ,kuru incir kesinlikle(zaten soğukta verilmez kuşun sağlığını, ömrünü yer) bisküvi ve şeker içeren gıdalar kesinlikle vermeyiniz. Mümkün mertebe düz yeme kaçmalı,Bolca haşhaş ve az perilla karışımını ishali tutması için mutlak verin.Haşlanmış Patates (hatta üzerine tetramezathine serpiştirilmiş)çok iyi gelecektir. İlaç olarak anti -coxidiöz ,baycox (Bayer firması) ,coxidine,ESB^3 farklı firmaların benzer ürünleri etkilerinde farklılık olabilir.Ancak kokulu ve bulanık bir şekilde enfeksiyon varsa 5 günlük Kür youluna gitmeniz akabinde Vitamin ve prebiyotik mutlak takviye vermeniz lazım.Di-a-zyme256 yı da şiddetle tavsiye ederim. Cereyan ve ani ısı değişikliği gibi nedenleride dahil edersek. Kuşu küçük bir kafese ayrı olarak alıp besin değişikliğiyle (özel diyet) beraber kafesi strec bir filmle sararak oda sıcaklığında kalorifer ve soba yanında değil sıcak bir ortamda basit bir hastane kafesi yapıp kuşun bu hararet ile ilaçlı sudan bolca içip sadece düzyem,patates,haşhaş ve KURU mama yemesini sağlayın 5 gün ile 1 hafta bu şekilde kuşun toparlamasını sağlamanız gerekir.Bu aralar sıkca duyulan şikayetler bunlar ancak birşeyler yapmaz iseniz sakanızı kaybedebilirsiniz.Kesinlikle karışık yem özellikle Rapiska-Kolza=Kanola tohumlarından uzak tutun soğuk havada barsaklara ateş döken tohumlar bunlar.Yumurta maması (rendelenmiş) da kesinlikle vermeyiniz.Bal, pekmez gibi genelde şeker ilave edilerek kaynatılan besinlerle yapmış olduğunuz herşey ishal yapar hatta daha da körükler. İnşallah beslenmeye bağlı bir ishaldir ve bulaşıcı ve koksidiyoz değildir. bu arada devamlı temizlik ,hijyen ,temiz günlük su değişimi ve temiz kum vermeyi ihmal etmeyiniz.Çok teşekkürler.

img

kuşadam

17 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

DOĞUSTANFANATİK,GÜVERCİNLERİN, MÜMKÜNSE BU ARALAR DIŞARI ÇIKARMA VE KÜMESİNİ GÜZEL BİR ŞEKİLDE KİREÇLE,SERÇEKUŞLARI BAŞTA OLMAK ÜZERE YABAN GÜVERCİNİ VE SIĞIRCIKLARDA BU ARA SALGIN HASTALIK VAR.KOLAY GELSİN.