Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
nistatin adlı maddenin bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğini duydum - 2.sayfa
arkadaşlar salmamdaki kuşlar bu ara rahatsızlandılar kbarık duruyorlar be bağırsaklarında şişme ve morarma meydana geldi bir arkadaşım bu maddenin bulunduğu ilaçların bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiğini söyledi doğa kuşlarında kursakla mide arasında bir rahatsızlığın bağırsakda şişmelere ve morrarmaya neden olduğunu söyledi mikostatin adında içinde nistatin maddesi bulunan ilacın iyi geldiğini söyledi ilaç ağızda çıkan ölzellikle bebeklerde çıkan pamukçuk hastalığının tedavisi için kullanıyormuş salmamda çok fazla kuş var hem doğa kuşları hemde kanaryalar eğer kötü bir etkisi olursa kaybım çok olabilir bu ilaç hakkında bilgis olan arkadaşlrın benimle deneyimlerini paylaşmasını istiyorum şimdiden ilginiz için teşekkürler
herkeze çok teşekkürler ilgilendiiğiniz ve deneyimlerinizi benimle paylaşdığınız için takarabune sanırım bir yanlış anlama oldu benim salmamdaki kuşlar doğa kuşları ve kanaryalar güvercin beslediğim zaman demişdim ben sanırım bir yanlış okuma olmuş yinede çok sağol yardımcı olmaya çalışdığın için eksik olma kuşadam sana çok teşekkür ederim bilmediğim bir çok şey yazmışsın yazını asla silmeyeceğim ve çıkarıp eve götüreceğim bir çok yararlı şey paylaşmışsın benimle eksik olma ben senin yapma dediğin bütün herşeyi yapdım buradan arkadaşlar ne ver dedilerse verdim kuşlara sonra dengeleri bozuldu kızışdırıcı yemleri verdim nijer kıvırcık tohumu ısırgan otu tohumu deve dikeni tohumu çam fıstığı ayçekirdeği kuru incir perilla gri haşhaş ve bol tohumlu kanarya karışığı kenevir haftada birde kanarya özel hazır mamalara bebe bisküvisi saydığım tohumların hepsini koydum verdim sularına keçiboynuzu pekmezi koydum en son civan perçemi ve karabaş otu suyu koydum hayvanları senin demene göre telef edmişim istemeden :((( öle çok seviyorum ve değer veriyorumki bu malzemeleri toplamak için hemen hemen her gün aktar aktar gezdim gidmediğim veteriner ilaçları satan dükkan kalmadı ben kendime göre kuşları iyi besliyordum yazdıklarını okuyana kadar anladığım kadarıyla kuşları ben bozmuşum yapma dediğin herşeyi yapdım hayvanlar garip oldu birde kanaryalarımda ses kısılması olmuş dün akşam bakdım sanırım o son verdiğim otlar :( bozdu kuşların sestellerini otlar feci acı bende içdim tadına bakmak için çok şifalı otlarmış internetten araşdırdım öle verdim birde bir arkadaş bugün bana fungizone adlı bir iacı kullanmamı söyledi eğer dedi mantardan ise bu ilacı kullan cocsidios ise esb3 veya baycox dedi onları sende söylemişsin birde en çok öten ve en çok değer verdiğim yerli yavrum çok rahatsız alışmış verdiğim değişik tohumları arıyor karışığın içinden yemiyor kolzayı turpu sade yemi perillayı mamalığına koydum onuda pek beğenmiyor dallama zaten dünyada bu hep böle gelmiş böle gidiyor sakınılan göze çöp batar en çok değer verdiğim daha 2 aylıkken tütü şakşak vuran sakam komada ne verdiysem hala şiş ve hareketsiz elime almıyorum çok ürkek 3 kuş almışdım belki bilirsin istanbuldaysan edirnekapıdan sakallı ramazandan 3 çipil aldım melez için birisi dişi çıkdı birisi öldü buda komada :(benim yüzümden büyük ihtimalle ölecek çok canlı kıpır kıpır hayvanı ne hale getirmişim farkında olmadan :( inşallah düzelirler kuşlar dediklerini yapacağım haşlama patates üzerine tetramecetine dökeceğim az perilla çok haşhaşdan oluşan bir karışık ve sadece düz yem vereceğim düzelene kadar kuşlar ben muntazam haftda bir iki yeşillik verirdim kuşlar düzelene kadar yeşilliğde keseceğim umarım kybetmem hiçbirisini en çok dişi kanaryalarıma ve en çok hasta olan kuşuma değer veriyordum ama ikisinide hasta eddim :( çok sağol verdiğin bilgiler için kuşadam
Estağfurullah aşkolsun mahçup olurum birşey yapmadık ki.Bazan kuşlarımıza iylilik yaptığımızı sandığımız, faydalı ve iyi geldiğini duyduğumuz şeyler oysaki çok zararlı olabilir buna yanlış doz ve kullanım da dahil.Besleme rejimi mevsime ,kuşun durumuna ,bulunduğumuz bölgenin iklimsel şartlarına ve kuşun bulunduğu ortama ve hatta kuşun daha önceki beslenme alışkanlığına göre tamamen değişir.Bu yüzden kuş beslerken her sese kulak verip her söyleneni uygulamak zarardan başka birşey getirmez.
kuşadam arkadaşım bu siteye girmeye başlayalı çok uzun olmadı ama arkadaşlar sağolsunlar yardımcı olmak için ellerinden geleni yapıyorlar bizimkisi bir sevgi insan sevdiği için elinden geleni yaparlar ve sevdiklerine istemeden bile olsa zarar verseler vicdan azabı çekerler bugün yemliklerini boşalttım sade yem koydum bir garip oldular yemediler sade yemi bütün yemlikleri sade yem doldurdum mamalıklara haşhaş perilla karışımı koydum sularınada tetramezetin koydum öle melün melün gözümün içine bakdılarki dayanamadım yemliklerin bazılarına kenevir koydum kuşlarım ekimde ilk sahipleri benim çoğunun ben bir yemliğe kenevir bir yemliğe karışık kanarya yemi koyarım alışıklar kenevire :) yanyana koyduğum kafeslerden birindeki kuş hani çok sevdiğim şakşaklı kanaryam yan kafesdeki :)))) yemlikdeki kenevirlere dalıyor kafasını tellerin arasından sokup yan yemlikden kenevir yiyordu :))) demekki o kadar kötü değil dallama en kötüsü o diye vermedim ona kenevir bir yemliğe sade yem bir yemliğe kuru kanarya maması koydum mamalığada çok haşhaş az perilla koydum :) gençliğimde bir şarkı vardı o aklıma geldi no haşhaş no eroin diyordu :)))kuşadam bu senin fikirden benim kuşlar hiç memnun olmadı bilesin inş düzelirler çok canım yandı çok sevdiğim için kuşlar bana çok alışık hepsi gözümün içine bakıyor en kısa sürede düzelirler inşallahda normal rutin beslenmelerine dönerim çökmelerinden korkuyorum bazen direniyorlar yem yemiyorlar değişdirdiğim zaman yemlerini