Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Çoğunluğun Benimle Birlikte Merak Ettiği Önemli Bir Soru ve Üzerinde Tartışma
Merhabalar, Arkadaşlar Burada Bir Konu Üzerinde Tartışacağız Konumuz gerçekten tartışma yaratacak bir soru bana göre Soru : Kaplumbağa nasıl ölür? Yemlerini Düzenli Verdiğim Halde Filtresi Isıtıcısı Kocaman Bir Akvaryumu Olduğu Halde Kaplumbağam ne olursa ölür?Ne yaparsam ölür?Ne yaparsam daha uzun yaşar?Ne yapmazsam ölmez? (Son Yazdığım 4 soru temel sorunun açılımı) Evet arkadaşlar bir de sizden ayriyetten iki isteğim var 1.si Bana mantar hastalığı olan bir kaplumbağanın kabuğunun resmini bulabilirseniz koyar mısınız ? Çünkü forumda araştırırken gördüm de çenesinde de siyah bir leke oluyormuş benimkinin kabuğunda bir problem yok ama çenesinin civarında (dudağının kenarında) çikolata yediğimizde dudağımızın kenarında çikolata kalır ya aynen onun gibi :) 2. isteğim ise şu arkadaşlar Ankara`da ve Samsun`da tanıdığınız kaplumbağalarla ilgilenecek muayene falan yapabilecek bir veteriner var mı? Ama mümkünse yakmasın kapluşumun canını :) İyi bir doktor olsun :) Arkadaşlar bana bu konularda yardımcı olun çünkü son zamanlarda içimde kötü bir his var 8 yıldır beraberim canlarımla çok bağlandık onlarla çok seviyorum onları ölümleri benim için facia olur bu saatten sonra...
Edit seçeneği yok galiba da aklıma gelmişken söyleyeyim Kaplumbağalar da köpekler gibi sevgiden anlar mı ? Hoşlanır mı sevilmekten falan suyun dışında gezdirmek hoşlarına gider mi ? Yoksa saf saf suda yüzmeyi mi tercih ederler? Bu sorularıma özellikle Huleyn ve Falcon`dan yorumlar bekliyorum
Çok özür dilerim bir de frozen var :)
Kaplumbagalar kedi köpek gibi hayvan degillerdir.bu yüzden mümkün oldugunca onlara az dokunun.onlarla oynamaya kalkarsanız strese girip hasta olabilirler.Ayrıca onlara sürekle dokunmak size hastalık bulaştırabilir. Filtre,yem,ısıtıcı,akvaryum vs. sıkıntısı olmayan kaplumbaga ölmez zaten.
Sevgili arkadaşlar kaplumbağa nasıl ölür sorusu haftalardır benim de kafamı kurcalıyor. Elimden gelen her şeyi yaptığımı bu forumu takip eden arkadaşlar da biliyor. Ama maalesef iki kapluşumu da yaşatamadım. Haftalardır forumu uzaktan takip ediyorum ama elim varıp ta bir şeyler yazamıyorum. Çünkü Boncuk`ta tüm çabalarıma rağmen gitgide iştahsızlaştı, durgunlaştı ve bir sabah öldü... Bizim de tüm donanımımız vardı, onları yapma sürecimi de sizlerle paylaşmıştım ve hiçbir hastalık belirtisi göstermeden ellerimle beslememe rağmen onları kaybettim. Akvaryumumu boşalttım, malzemeleri yıkadım ve kaldırdım artık bir kaplumbağa satın almak istemiyorum. Belki kötü şartlarda bakılan bir kapluşu kurtarmak için ilerde kullanabilirim. İşte böyle arkadaşlar, forumu uzaktan takibe devam edeceğim benden şimdilik bu kadar.Hoşçakalın...
ayşegül,çok üzgünüm hiç beklemiyordum diğerinin de öleceğini :/ kaplumbağalar hem fiziksel hem psikolojik bakımından hassas canlılar,iştahsızlığın sebebi hastalık olmayabilir de..tabi bilemiyoruz ne olduğunu..başın sağolsun.yeni bir kaplumbağa almaman çok yerinde bi karar umarım herkese örnek olursun..
Sağol ben de psikolojik olduğunu düşünüyorum açıkçası. Boncuk`u kaybettiğimiz günlerde ailemiz çok daha acı bir kayıp yaşadı. Belki bizim bu psikolojik durumumuz ona da yansımış olabilir diyorum. Ama çok üzülmüş olsam da içim rahat, son anına kadar ona olabilecek en iyi şekilde bakmaya çalıştım, tüm sevgimizi de verdik ailece ne yapalım kader...
Ayşegül Hn. üzüntünüzü paylaşıyoruz. Elinizden geleni yaptığınız konusunda hiç birimizin şüphesi olmadığını bilmenizi isterim. Yeni bir kaplumbğa satın almamış olmanızda duyarlılığınızı gösterir. Kaybınız için başınız sağolsun.
Tüm arkadaşlara teşekkürler. Siteyi takibe devam edeceğim.
Ayşegül Hn. Kaybınız İçin Başınız Saolsun ve duyarlılığınızdan dolayı sizi tebrik ederim