Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

Üretken Olan/Olmayan Melezler

img

wakitsiz

15 yıl 10 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

img

wakitsiz

ÖZEL MESAJ

MEHMET ALİ ŞEN abi affına sığınarak paylaşıyorum saygılar akif

img

wakitsiz

ÖZEL MESAJ

ERTUĞRUL AMCANIN TKKF OLSUN BİZLERE OLSUN FAYDASI COKTUR SİVASIN EN BÜYÜK KUŞÇUSU DEMEKTEN PEKTE CEKİNMEM ZATEN LAKABIDA BUNU GÖSTERİR KANARYA ANSİKLOPEDİSİ DİYE BOŞA DEMEMİŞLERDİR KENDİSİNE ERTUĞRUL AMCA ELLERİNDEN ÖPERİM VERDİĞİN BİLGİLER İÇİN TŞKLER EN KISA ZAMANDA TEKRAR GÖRÜŞÜRÜZ İNŞ PAYLAŞIM İÇİN TŞKRLER...

img

kingmajor

15 yıl 1 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet akif!!!!!!!! benim eklediğim çizelgenin daha bir düzgün halini eklemişsin teşekkürler kardeş.............bu tip paylaşımları ekleyelimki arkadaşlarımız görüp daha bir ayrıntılı şekilde konuya hakim olsunlar....... ayrıca ben size burada kuş genetiğiyle ilgili makalelerde ekliyeceğim onkarıda indirin ki arşiv oluşsun.......burda tartışma yapılacaksabu tip araştırma konularında tartışılsın dolandırıcılık konusunda değil................

img

maga_3455

15 yıl 5 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kanaryaxturkkanaryası yada tersı kısır yazılmıs ama bu eslesmeden gelen yavrular dısı ve erkek % 100 uretken olur

img

akgerdan_yilmaz

15 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

KANARYA X SAKA İÇİN TAMAMDA,SAKA X KANARYA İÇİN BİRŞEY YAZILMAMIŞ YADA BEN GÖRMEDİM !!!!!!!!!!

ERKEK SAKA DİŞİ KANARYADAN ALINAN MELEZLERDE DİŞİ MELEZ BABA SOYUNA(SAKA YA) EŞE ATILDIĞINDA %30-50 ARASI YAVRU VERİR.DENEYİN!!!.

Şimdi arkadaşlar!!!!!!bu tip çizelgeler Avrupada çeyrek asırdan fazladır denenmiş,profesyonel yetiştiriciler tarafından uygulanmış.ve C.O.M ( Comfederation ornotologia mondial)tarafından onaylanmış çizelgelerin türkçeye çevrilmişidir!!!!!!Şimdi hal böyleyken,dünya kuşculuğunda verilen çizelgenin dışında bir üretim sürpriz sayılırken ve hiç bir örneği görülmemişken.serinus pusillus x kanarya nasıl %100 üretken yavru verir?veyahut saka melezi x saka nasıl olurda yavru verir(hemde % 30-50 oranında):))Arkadaşlar kuşculukta herzaman bir acaba vardır....fakat dediğim gibi lizartın serinus pusillus ten gelme olması şehir efsanesinden ibarettir........belki kaza rıza bir üretken elde edilmiştir, zamanın birinde ondan gelmiş olabilir deniyor ama efsaneden ibaret ve bilimsel bir kanıta sahip olmadığından bana göre tatavadan ibaret!!!!!!!! kanarya x saka melezleri erkeğin kanarya olması halinde ötüm bakımından kuvvetli melezler elde edilir ama erkek saka x dişi kanaryadan yavru alımı daha kolaydır..bunlardan çıkan dişi melezler sadece bakıcı olarak kullanılır ve başka bir fonksiyonu söz konusu değildir....... eğer bu tip melezler %100 üretkense(ki ben inanmıyorum)o halde iddia sahibi arkadaşlar resimlerini yüklerler bizde bilgi sahibi olabiliriz.......istisna olabilir ama kaideyi bozmaz.%1-2 olasılığa aklım erer ama % 100 bir olasılık ütopyadan başka bir şey değildir!!!!!!!!!!!hele saka melezinin sakayla yavru vermesi olayı enteresan vakti olan arkadaşlar deneyebilir.....:))

img

maga_3455

15 yıl 5 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

abi flurya x kanarya melezinden dişi melezinden erkek kanaryayla yavru alan eskişehirli bi tanıdgım var bu senede eşe atcak inş ben resimleri paylaşırım tabi dediğin gibi cok düşük bi ihtimalle kısır olmayan yavrular cıkabilio ama denemeye uğraşmaya değermi bilemem :)

img

kingmajor

15 yıl 1 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ