Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
Ha unutmadan Canarya dan kastım Evet Yabani Kanarya yani kanaryanın ağababası idi sarı kafa canalye değil.Bunu kimisi de aynı adlandırıyorlar olabilir haklısınız.
Şimdi hocam herşeyden önce iyi geceler dileyeyim!!!!!!!! bilmem siz fark ettinizmi? türkiyede haddinden fazla iyi yetişmiş profesyonel yetiştirici var. bu kişiler hemen hemen kendi dalında uzmanlaşmış kişiler.yani türkiyede bu işi artık hobiden çok dünya standartınta kuş yetiştiriciliğe taşıyan ve taşıyacak bir potansiyel var. mesela kemdimden örnek verirsem,ben geleneksel floryacıyım fakat saka ötümünü ezbere bilirim hangi nağme bozuk hangisi makbul hangi ön çıkımların arkasından ne ötmesi gerekir, neyle bağlar,tertibi düzeni nedir harfi harfine bilirim......malinuanın tüm turlarını(beslemediğim halde,ama beslenen bir ortamda büyüdüm) bülbül ağzını hatta nuanslarını,ırk kanaryalarının(bazı kıvırcıklar hariç-agi, parisien,milano vs)hatalarını ve standartını bilirim(lizard dahil)mutasyon saka beslemediğim halde mutasyon tablosunu ezbere bilirim.....kendimi iyi yetişmiş olarak görüyorum ama ufak tefek benimde hatalarım vardır.....ve türkiyede benim gibi bir dolu insan var.yani türkiyede potansiyel var......avrupa mutasyon kuş üretirken türkiyede mutasyonu kimse bilimiyordu,fakat son beş senede öğrenilenle aradaki fark kapandı.bundan dolayı türkiyeden şampiyon yetiştiriciler çıkıyor.bakmayın son 10-15 senede çok yol katedildi.......burda kuşculuk bu seviyelere geldiyse tabiki bunda gurbetçi türklerin gayreti var.örneğin nihat akdeniz sayesinde türkiye mutasyonla tanıştı.......m ali karaipek bey hakem olarak(malinua) yurtdışında bizi temsil ediyor......zuhal daştan bey sayesinde norwich dalında şampiyonluk aldık hollandada.yurt içinde berkant molla ve vural şişman gibi mozaik yetiştirenler ve kemal öncel gibi usta molinuacılar var......yani demek istediğim,sizin üzerinde durduğunuz lobi işi onu halledersek inanıyorum türk kıvırcığı ve uşaki gibi türleri C.O.M a kabul ettireceğiz.........ama benim özellikle üstüne durduğum konu geleneksel floryacılık kültürünün tanıtılması ve yaşatılması.....hatta türk ve yunanlılardan oluşan hakem heyetleri ile ötüm yarışmaları düzenlenmesi....ve bunu C.O.M a kabul ettirmek.....burdada iş eski floryacılara düşüyor burda bana laf düşmez.ben sadece nacizhane öneri sunabilirim. iyi geceler dilerim.
ali şen(maga_3455) arkadaşım florya kanarya melezlerinin üretken olduğunu duymuşdum ben floryayı göremedim üretken listenizde bu iş için uğraşacakdım eğer melezler kısır oluyorsa denemeye değmez
bunların hepsi fasa fiso işler arkadaşlar iskete kuşu kim besliyoki isketenin melezini beslicek bide çıkan yavrularının verimini gözlemlicek doğaya ters hani bir söz vardır dötten çocucuk olmaz diye resmen doğru bir söz çok af edersiniz ama neyin peşindesiniz ticaretin bukadarınada pes doğrusu allahın yaratığı kuşların geniyle oynamak okadar kolay olmamalı ve sonucunda güzelim orjinal kuşların başka ırktan bir kuşla eş atılınca verimlilik alması tabiki nomal değil bu işlerle uğraşan arkadaşları kınıyorum ve allaha havale ediyorum resmen dünyanın çivisi çıktı arkadaşlar sonumuz hayırlısı olsun ...saygılar
doğuştan fanatik kardeş!!!!!biraz acaip bir hitap tarzı oluyor ama ismini bilmiyorum kusura bakma!!!!!!!:) şimdi kardeş,florya melezi kısır oluyor.....ben kendimde yaptım floryadan..sonra verdim kuşları bana ötüm olarak birşey vermiyor..çünkü !! kanarya ve florya ötüm olarak alakasız kuşlar..birbirine uymuyor...ben birdaha yapmam gibime geliyor... yanlız bu bazı güney amerika isketeleri ile çalışılabilir..onlar nispeten verimliler..... iyi akşamlar diliyorum
alişen arkadaşım adım mustafa istanbulda ikamet edmekdeyim bir yazınızda yanlış hatırlamıyorsam 34 yaşında olduğunuzu yazmışdınız ben 39 yaşındayım ve yaklaşık sizin ömrünüz kadar kuş beslemişimdir her türlüsüne bakdım hemen hemen kafesde beslenebilen çoğu kuşu besledim jako papağandan tutun sığırcığa bu ara ferudun bey moda yapdı :) ben 5 yaşındaydım babam bir arkadaşından getirmiş 1 seneye yakın besledim ama birisi yazmışdı cidden çok pis kuşlar kokuyor pislikleri ve ben öterken dinleyemedim kafesde ötmedi saldım ama allah nasip edmedi melez alamadım kafesde sen profesyönelleşmişsin anladığım kadarıyla melez mevzusunun bu sene çok ciddiye aldım ama yine denk getiremedim kuşların kızgınlıklarını dişi kanaryalar yumurtlamaya başladılar ama erkeklerde tık yok :) [email protected] mail adresim derin bilgilerinden yararlanmak isterim arkadaşım biliyorsun bu iş zevk meselesi inan bana ailemden çok zaman ayırıyorum ama olmadımı olmuyor denk getiremiyorum melez alamıyorum bu seneki kuşlar çok vasıflı saf kan kuşlar aldım istanbulda olduğun bir gün bildirirsen seninle tanışmak isterim iyi tatiller diliyorum
merhaba mustafa hocam!!!!!ben antalyada turizmciyim......fotoğrafçıyım....işim dolayısıyla bende ortama katılamıyorum....10 senedir florya ortamına gidemiyorum,çünkü kuşların dikilip öttüğü zaman ortamda insanlar buluşuyor.buda mayıs hazirana denk geliyor ve sezonun tam parlak zamanına denk geliyor...........işten güçten kafayı kaldıramıyoruz o yüzden üretim bile yapamıyoruz doğru düzgün......bu sebepten evimdeki salmalarımı ve kafeslerimi antalyadaki eve getirmeyi düşünüyorum ve sadece florya üretim yapacağım......doğal renk ve mutasyon yapacağım......bunları başka kuşlarla karışık besleyemediğimden.sadece florya işine ağırlık vericem..ama eğer 2. bir kümes yaparsam başka bir yerde.......o zaman mutasyon saka, amerikan isketeleri,şakrak ve melez üretimine ağırlık verecem.ve tabi mozaik kanarya üretimi saka melezi için.......ama şimdilik sadece florya yapacam.....
hocam !! doğa kuşları biraz daha geç kızdığı için kanarya dişileri ona göre ayarlamak gerekiyor.......yani kanaryaları biraz daha geç kızdırıp,doğa kuşlarının kızışma zamanını erkene çekerek hazırlamak gerekiyor!!!!!!!! genelde şu tip melezlemeler yapılıyor...... saka x kanarya saka x florya saka x iskete saka x şakrak florya x ispinoz fanyata x kanarya florya x kanarya iskete x kanarya susamcık x kanarya bunun haricinde sakaları ve isketeleri, amerikan isketeleri ile kanaryalarıda serinus türleri ile melez alıyorlar..... fakat f1 üretken tip melezler için,kanaryaları amerikan isketeleri ve serinus serinus türleri ile melezliyorlar