🔒 Üyelere Özel
süs havuzu yapımı diye ararsan pek çok yerli yabancı kaynaklı bilgi var. Mesela o linkte gördüğün siyah naylonlar var onlarla dibi kaplayabiliyorsun ama ısınma konusunu bilemem elektrik sarfiyatı sana pahalıya patlar. Zaten sonbaharda mutlaka içeri almalısın.
Kolay gelsin
Kara kaplumbağalarınınözellikle yavruların fotoğraflarını koyarmısın ?
tesekkurler frozen öğleden sonra koyarım resımlerı fakat nasıl koyacam bilmiorum mailini verirsen bana oraya da gönderebilirim
ısınmaları ıcın guneş nerji sistmı yap ama bıraz pahalıdır yanılmıyorsam ve benı msn de eklersen sevınırım 🔒 Üyelere Özel
Su kaplumbağaları doğal ortamlarında 28 derece gibi bir ortalama sıcaklıkta yaşayan ve kendilerini ısıtamadıkları için dış ısıya bağımlı hayvanlar. Bence Türkiye`nin hiçbir yerinde ev dışında kaplumbağa beslemek pek mümkün değil. Özellikle gece sıcaklıkları yazın bile çok düşüyor.
Belki ısıtması olan havuz gibi birşey olabilir ama o da kışın kapalı bir ortamda durmalı.
Yabancı bir sitede evde yapılmış böyle bir düzenek görmüştüm. Orta boy bir küvet büyüklüğünde bir havuz yapmışlardı. İçinde yeşillikler falan... Ama evdeydi bu havuz bahçede değil. Yine de kolay gelsin.
ben de hep kendi evime çıktığımda böyle bir havuz hayal ediyorum. ısıtmak için belki bu güneş panelleri işe yarayabilir,devir-daim vs yapılabilirse temizlik de sağlanır.ama teller sık dokulu ise güneş görebileceklerini sanmıyorum.
insanların bu işleri yapacak kadar vakit bulabilmesi ne kadar güzel yahu,ben 2 akvaryum temizlicem diye kursu asıyorum :)
Frozen buraya nasıl koyacam resimleri yada mailini verebilirsen sana bir çok resimlerini yollarım kara kaplumlarını ve bebeklerini:)
Benim çok hosuma gitti bu fikir! Bence ciddi ve çözüm odakli düsünülürse neden olmasin! Gelişmelerden bizi haberdar edermisiniz lütfen. Benimde hayalim ilerde bahçede yer yapmak onlara. Bu arada öneri; süs havuzlarinin içinde şelale taşlari, oyuklari gibi yapilar var. Bence yeriniz madem genis o tarz şeylerde düşünebilirsiniz. Maiyeti uyarsa tabi. Kolay gelsin çok. Başarabilirseniz harika birşey olur bence.
Merakla takip ediyor olacağım. :)
Mehhhhh
Açığa mail adresi yazmaktan hoşlanmıyorum. Sonra bir sürü abuk subuk mailler geliyor. Bir kere yaptımdı bir daha yapmadım.
Fotoğrafları açığa koymak istemiyorsan seni anlarım , mesela bende kaplumbağalarımın fotoğraflarını koymuyorum. Ama foruma fotoğraf ekleyebilmek için senin önce o fotoğraflarını bu iş için kurulmuş bir siteye yüklemen lazım , mesela
🔒 Üyelere Özel olabilir.
oradan bedava bir üyelik al , upload yazan yere tıklayarak fotoğrafları oraya yükle. Yüklemeden sonra fotoğrafların yanlarında bir kaç satır linkler verir. Direct link denilen linkleri kopyalayıp forum mesajına mesaj gibi yazabilirsin. İsteyen linkten doğru gider bakar. Yukarda momonun Resim ekleme ve sorunsalı diye sabitlenmiş bir mesajı var. Orada yazıyor foruma nasıl fotoğraf ekleneceğini. Sana faydalı olur.
Arkadaşlar bazı resimler koydum bakabilirsiniz bu linklerden, bahçedeki havuzun da gelişmelerini yazacağım buraya :))
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel
🔒 Üyelere Özel