Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

cok acil

arkadaşlar bana yardım edin lütfen dişi kanaryam yuvayı ördu bugun içinne yatdı ama sakada işyok kanarya agzında ipleri topluyor sakanın yanına gidiyor yaklaşıp kanatlarını cırpıyor ama saka tütü cekiyor yaklaşınca hergun mamalarını veriyorum nijer ve kenevirde kullanıyorum ama yok yaklaştırmıyor saka yanına ne yapmam gerekiyor bu işte tecrubeli arkadaşlar yardım cı olursa sevinirim t.ş.k

img

katalin

15 yıl 4 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

NOT.birde elimde mart ayının yeni sakası var onu eşe atmamın bir faydası olurmu ötmeye başladı .

img

katalin

ÖZEL MESAJ

mart sakaları doğada hazırlanmış ve eş tutmuşlardır siz ne kadar yapsanızda doğadaki kadar o sakadan verim alamazsınız en iyisi o yeni mart sakasını salmaktır. saygılarımla. not: illaki eşe atacam derseniz yavru alma şansınızda vardır ama bu ihtimal çoook düşük bir ihtimaldir yani doğaya verilen zarar sizin karınızdan daha fazladır.

img

mcd

15 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşımeşe attığın saka ğağayı beyazlatmış olmalı altyapmış olmalı yani sakanın altını karnını üflediğin zaman kavun ici gibi renk almış olması lazım bide tabiki sağlam ötmesi

img

orhan_34

15 yıl 2 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet kuşun gagası tamamiylen beyaz yanı pembe gibi cif hanenin için de kipir kıpır ama eş tutmuyor.

img

katalin

ÖZEL MESAJ

her saka eş tutacak olsaydı oooooo herkes burda melez üreten insan olurdu sen istediğin kadar mama yap nijer ver bu iş bildiğin kadar kolay değil mart kuşunu sabah sal gitsin bir bakmışsın öten canlı kuşun yarın kafesin altında sırt üstü yatıyo mart kuşları kolay kolay yaşamazlar eninde sonunda ölecek çünki tüye giremiyecek ve tüy döneminde ne yazıkki kuş ölücek

img

wipes

15 yıl 2 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Wipes arkadaşa katılmamak elde değil, tabiki burada asıl iş sakada biter her saka binecek değil,binerse renk ,kız anaç ,iri ufak dişi dinlemez,o sebeple sakayı çipil yavrudan beslemek ,kafesle beraber dişi kanaryaya da alıştırmak daha iyidir sonra saka da sağlam eşleme yer ve bakımdan ayrı asıl olarak dut çıkması ile başlar ,Mart sakası biner hatta bu sene bile binebilir yavru verir ancak Mart sakasına yaşatmak çok zor herkes uzun yıllar mart kuşu besleyemez bu sene yaşasada büyük ihtimal gelecek kışı çıkaramaz o sebeple o kuşu salmanız daha hayırlı olacaktır. Zaten kuş eşlese de göremeyebilirsiniz sabah erken vakitte yada sizin olmadığınız bir zamanda çiftleşebilir.Bu arada sakanıza bol bol banyo da verin.Gaganın tamamen sıyrılması hatta tırnak içi gibi pembeleşmesi güzel ,öterken kanatları salıp, kuyruğu da yelpaze gibi açıp adeta telleri yeri süpürüyorsa sakanız turboya bağlamıştır biraz daha sabredin daha şimdi şimdi sağlam eş alır.Tabiki biraz da kısmet ve teknik işler ...Bir tüyo vereyim erkek bağıran bir kanaryanız varsa salmanızın yakınına koyun ,sakanızın yanında bulunan dişi kanaryanız o erkeğin sert ötümüne eğilecektir aynı çifthanede bulunan kızgın sakanıza da sadece binmek kalacaktır.bu işlerde de Kıyakcılık işe yarar;)

img

kuşadam

17 yıl 10 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selamlar acele etmeye luzum yok sakalarınızı kızdırmaya devam edin ben geçen yıl temmuzda melez aldım .

img

mertiven

15 yıl 4 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

şu melezlerden birtane bana yollamadın ya yunuz sakın gelme istanbula birde sakaları kızdırırken fazla yüklenmeyinki kuş ara tüye girmesin al sana güzel bir mamam tarifi tatlı badem fındık içi ceviz içi dolma fıstığı nebet şekeri az birşey bal bunları ez karıştır ver sakana ama dikkat et kuş sana saldırmasın yiyinçe yunuscum selam kardeşim özledik seni kanka istanbuldan selamlar 05352736865 tel numaram......

img

wipes

15 yıl 2 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kakam benim melez sana yaramazdı eğitimi kaçırdık kanarya almış derste yarasa yollardım bende hediye ettim birine

img

mertiven

15 yıl 4 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ