Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
BİLGİ SAKA XSAKA ÜRETMEK - 2.sayfa
Saka X Saka üretmek için evvela; 1. Şanslı olmak gerek Madde a.1) faktörü Bu faktör en önemli unsurlardan biridir. Eğer şansınız yoksa diğer faktörlerden birkaçı mutlaka eksik ayak olarak işleyecektir. Şans nedir : Şans belli başına bir hiçdir. Çünkü şans denilen bir sistem kainatta yoktur. Şansa bizler NASİP ve KISMET olarak algılarız ve bekleriz. Nasibiniz varsa elde edersiniz, Kısmetinizde varsa yaparsanız. Mesela 1 saniyede 3-5 trilyon işlem yapabilen Deep Blue adlı bilgisayara göre şans faktörü işliyor olsa ve gerçektende bilgisini kullanabiliyor olsa idi, sayısal lotto sonuçlarını tuttururdu. Ama bunu yapması imkansız. Sadece hesaplamalarını varsayımlar yaparak bir çizilgede milyarda bir tutturacaktır. Deneyimsiz bir saka*saka üreticisi bu nedenle Şansa (kısmete ve nasibe) ihtiyacı vardır. Bu faktör işlediği zamanda yazılmış olan ne ise işleyecektir. Peki usta bir saka*saka üreticisi bunu nasıl becermektedir ? Usta bir saka*saka üreticiside şansa ihtiyacı vardır. Çünkü doğru takımları ve doğru malzemeleri hallettikten sonra, hastalıklardan etkilenmemesi için tüm hünerlerini göstermek zorundadır. Küçücük bir şansızlık sonrasında eşleşmeler yapılamayabilir veyahut yapılmışsa yumurtalar korunamayabilir veyahut yavrular büyütülemeyebilir. Yetmedi. Yavruları tüyden çıkaramayabilir. Demekki usta ve deneyimli bir saka*saka üreticiside belli oranda şansa ihtiyacı vardır. Yanlız Usta ve deneyimli üreticiler, birkaç olguları şansa bırakmamak üzere. Tüm gayretleri ve zamanlamarını TECRÜBELERİ ile sabitlerler ve dikkatli bir şekilde üretim süreçlerini takip ederler. Üretim süreçleri nelerdir : 1. Doğru zamanlama 2. Doğru zamanlama yapabilmek için doğru takımlama 3. Doğru eş seçimleri 4. Doğru zamanda doğru ilaçlama ve eşleştirme 5. En önemliside Dikkatli bir göz ve dikkatli takipler sonucunda her hatayı zamanında müdahale etmek. 5`ci maddenin açılımı : Madde 5`de bahsedilen konu aslında anlaşılır düzeyde yanlız bu okadar da basit değildir. Usta ve deneyimli üreticiler, herşeylerini çeteresini tutarlar (kimi kafasında kimi yazısal anlamda) bu çeteler vasıtasıyla Doğru zamanda İZLEME, GÖZLEME ve ANALİZ`ler sayesinde takımlanacak kuşları seçmek ve üretmek gerekir. Örneklemek gerekirse : - Eğer zamanında hasta sonradan iyileşmiş bir kuşu eşe atarsanız bu durumun şansla alakası yoktur. Tamamen bir hatadır. Bunu bildiği için bu takımlamayı denemez. - Eğer takımlanacak kuşlardan herhangi birisi aşırı bitlenme sonucunda taakat ve güçten düşmüş ise, döl verimin olamayacağını bilir. Çünkü kuş kendini toplarlayamaz. - Eğer takımlanacak kuşlardan herhangi birisi ishal veya keyifsiz veyahut tüy düzeneklerinde bir eksiklik var ise veyahut olmuş ise. Bu kuşdan verim alabilmesi çok zordur. Bu ve buna benzer binlerce sorunları mutlak ve mutlaka Doğru zamanda İZLEME, GÖZLEME ve ANALİZ`ler sayesinde olmaktadır. Eğer doğru zamanda - doğru gözlemleme hatalı ise İzleme ve analizler hiçbirşey ifade etmeyecektir, sonuç olarakda işiniz şansa kalacaktır. Usta ve deneyimli üreticiler işini en az şansa bırakan kişilerdir. Devam edecek............................................ ..(bekleyin)
EVET EMREÇİM ALINTIDIR DİYE YAZMADIM HAKLISIN ÇÜNKİ GEREK DUYMADIM BİZİ BİLEN BİLİYO BEN ZATEN BUNU BEN YAZDIM BENİM DÜŞÜNÇELERİMDİR DİYE BURAYADA YAZMADIM SEN MADEM OKADAR BİLİYODUNDA NEDEN KİMSEYE ANLATMADIN BU SAKA X SAKA NASIL ÜRETİLİR NASIL BAŞARILI OLUNUR KOPYALA YAPIŞTIR YAPTIM TABİKİ BU UZUN YAZIYI TEK TEK YAZAÇAK DEYİLDİM ÇÜNKİ BEN O SAFKAN DEDİĞİN SİTENİN TERNEK KURUCU ÜYESİYİM SEN BURDAN ATIP TUTMA SAKA SAKA ÜRETTİM FLURYA ÜRETTİM DEYİP YOK FANYATA ÜRETMİŞ KARDEŞİM YAZIKTIR UTANMIYORMUSUN DOĞADAN YUMURTA TOPLAYIP KANARYALARIN ALTINA KOYMAYA GİDİP KUŞ YUVALARINI BOZUP HAYVANLARIN YUMURTALARINI ALMAYA SEN UTANMIYORMUSUN NEDEN KUŞALRIN YUVALARINI BOZUYORSUN YOK BİRDE KENDİ ÜRETİMİYMİŞ YOK RESİM ATAMAZMIŞ BANA MASAL OKUMA BEN SENİ ÇOK İYİ TANIYORUM DAHA DÜNEKADAR SAKAYA NE YEM VERİLİR DİYE SORUYODUN NE ÇABUK UNUTTUN ORHAN KARDEŞİM SAKA ALDIN MADEM BENDEN BEN SANA KENDİMMİ ÜRETTİM DEDİM BENDE PARA VERİP ALDIM AMA OLMADI BİZDE SATIŞA ÇIKARDIK SENDE GELİP ALDIN SANA ZORLA KUŞ VERMEDİM ALIRKEN KENTİN BİLE DEDİN BELKİDE YAVRU İKEN TAKILMIŞTIR DİYE AMA ALIP GİTTİN KUŞLARI BEN KİMSEYE YALAN SÖYLEMEM BİR KUŞ İÇİN BENDE PARA VERİP ALMIŞTIM O KUŞLARI BENİDE KANDIRDLAR AMA BEN ÇIKIPTA BURADAN KİMSEYE BÖYLE KUŞ SATTILAR DEMEDİM SİZ OZAMAN GİDİN EMRE BEYDEN ALIN KUŞLARI NASILSA 2.7 MİŞ EMRE BEN ZATEN BİLEREK ATTIM O YAZIYI SEN NASILSA CEVAP YAZAÇAKTIN ŞİMDİ SEN VER İNSANLARA CEVAPINI NASIL KANDIRILIYOMUŞ İNSANLAR SAKIN YALAN DEME BUNU AÇIKLARIM İSPATIYLA İNSANLARA
sayın wipes senin kurucu üye olman neyi değiştirir bunun acıklamasını yaparmısın ayrıca ben nezamn sakaya ne yem verilir dedim bunu göster bana birde sen ne yaptın yazmısın ben acıklama yaptım ve beni arayan herkese yardımcı oldum SAKA SAKA ÜRETTİM FLURYA FLURYA ÜRETTİM DEDİM SAKAM BOŞ CIKTI BUNUDA YAZDIM FLORYALARIM 4 Ü DE CIKTI İSTANBULDAN HASAN VE MURAT ABİYE SATTIM İSTERSEN TEL VERİM ARA SOR BİRDE BENİM YUMURTA ÇEKTİĞİMİ İDDAA EDİOSUN SEN BUNU EĞER İSPATLAYAMAZSAN SENDEN ADİİ İNSAN YOK BAK SANA BUKADAR SÖYLÜOM TAMAMMI BEN SENİN GİBİ 3 MM BİLEZİK TAKIP MİLLETE KAFES ÜRETİMİ DİE SATANLARDAN DEĞİLİM SAYIN KURUCU ÜYE SENİ HERKES COK İYİ TANIYO BAK ÖZKAN ABİDE NE OLDUGUNU YAZMIŞ ARTIK O NU BUNU BIRAK HADİ ALIŞVERİŞ YAPTIGIN ADAM BİLE SENN NE OLDUGUNU YAZIO KARDESM BEN NAPIM WALLA SEN İSTEDİĞİNİ YAZ KARDES YUMURTA CEKİON YAZ ÇİPEL TUTUYON YAZ NE İSTERSEN YAZ BEN NE DİOM GEL YUVAMA BAK DİOM DEMİ SENİN TANIDGIN Bİ İSİM YUNUS AKÇA YAKINDA GELCEK İNŞ YUNUS ABİM O BENİ COK İYİ TANIR ARA BENİ SOR GEL BURDA TARİFİNİ SONRA HEP BERABER YAPALIM DEDİĞİM GİBİ 2.7 Lİ 3MM Lİ DEĞİL SAYGILAR..
isminizi verinde bende sizi tanıyım nede olsa kurucu üyeymişiniz kesin tanıyorumdur ben sizi
bırak atıp tumayı emre sen kendini kandırırsın ançak tamam işte bak flurya göndermişsin senmi üretin yoksa doğadan toplayıp yumurtaları kanaryanın altına koyupmu çıkardın he bak ozaman çıkan yavruya 2.5,te takarsın kandırma insanları atıp tutma bilgin varsa paylaş ben seni bilgimle boğarım kardeşim yunus abin beni çok iyi tanır sende beni serdar burak büyükbaş abine söyle benim nasıl biri olduğumu anlatsın sana birde emre erginle çok uğraşma adam haklı yere konuşuyo madem fanyada resmi atıyon anne babanında resmini at yoksa git doğadan çek bunlar anne babası diye vazla ortamı germe daha çok senin hakkında bilgim var burdan anlatmayayım
walla sordum az önce ymn ederim bişey demediler kuran çarpsın sordum :)) neyse 30 mayısta piknik var biliondur belki kırıkkalede derneğin pikniği gelirseniz orda tanısalım nevşehir yakın beraber gdelim hemen 1.5 saat sürüo arabayla söz anne babayı göstercem bi çiftte yavru hediye etcem ama sizden bi ricam var lütfen benm hakkımda bildiğiniz herşeyi yazın bu arada engin bilgilerinizle beni boğarsınız fakat size bişey söleyim geçenlerde bi konuda bağırsak yapmış kuşa boytox verilir yazmısınızda ben seslenmedim cok bilmiş oluyoz die öyle bi ilaç yok abi onun adı baycox :D neyse engin bilgilerinizle sizi baş başa bırakıyorum ve bi topik acıyorum ordan takip edersniz beni
Emre baycox yerine klavyede yanlış tuşa basılmış olabilir sen yazdığın yazılara bakıyormusun hepsi yanlış yapma yazıktır doğadaki doğada kalsın kimse kimseye kafeste üreyen doğa kuşunu hediye etmez nerde bu yoğurdun bolluğu herkeze hediye ediyorsun geçen aradım konuştuk,bende siteye yazmayacaktım ama adamı çileden çıkartıyorsun rahat bırak şu kuşları yuva bozanın yuvasıda olmaz daha gençsin evlenip barklanıcan topladığın yumurtalar yavrular senden hesap sorarlar. Aaa şayet sen doğru söylüyorsan çokda zor değil yuvada yatan fanyatayı sakayı floryayı çekip buraya eklemek ama ağaçta değil kafeste olacak.
boş ver emre kardeşim boş işlerle uğraşma ben oraya alıntı yaptım bilerekte yazmadım kimden alıntı olduğunu çünki bekledim hep atlayıpta yazasın birşeyler diye bak gördün başına neler geldi senin bilgin varsa senin olsun burdan herkesle atışıp durma üzülen sen olursun sen hiç bir derneğe üye deyilsin kimde alıyosun bilezikleri birde anne babayı görsem ne olur alırsın bir takım bak bunlar dersin anne baba ben çocuk deyilim hele acemi hiç deyilim dediğim gibi beni serdar abin çok iyi tanır ona sor beni bağırsak yapmış kuşa tabiki baycox verilir bir harfin lafı olmaz üreten adam bilir zaten ne olduğunu sen nasılsa üreticisin ama yazık yapma birdaha yuvadan yumurta alma kardeş olurmu
sayın karakter sahibi emre bey beni 1 hafta önce arayıp emre uzatmayalım ben senle kötü olmak istemem demedinmi ben ne dedim yalan yanlış yazarsanız bende yazarım emre bey dedim tmama uzatmayalım etmeyelim dedinde sende iice yavşakmısın kardesm ben napım gel diom ya bende yoğurtta bol sütte heğsini verrim sen gel hele sözümüz söz alla alla kardesm cok konusuonda resimde ekledim sen nie gelmion hala bu kadar zormu cıkıp gelmek
neyse tamam siz haklısınız ben bi başlık accam oraya yazarsanız istediğinizi tamam mı
Ağzını topla senin seviyene inmek istemiyorum ,sanki yakın bir yermiş gibi istanbuldan oraya gidip gelmek kolaymı senin gibi boş adam değilim işim gücüm ailem var ağzını topla yoksa ben toplarım senin ağzını safkandada yazdım bu cevapları ordada yazsana