Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

2010 (2.7) Bilezikli akgerdan yavruları EMRE EROL - 3.sayfa

arkadaslar kafes üretimi 2 adet akgerdan yavrum var almak isteyen arkadaslar irtibata geçsin uzun zamandır bu bölüme girmiodum eskisi gibi gereksiz konusmalarda bulunmakta istemiorum sadece satıştan satışa siteye gircem ilanın altına gereksiz yorum ve tartışmaya götürcek yazılar yazılmazsa sevinirim SAYGILAR EMRE EROL 0507 710 20 41 FİYAT : 1000 TL

img

jrsaka

14 yıl 10 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

orhan abi norwc işi noldu ? buldunmu kuşları yarın sabah eskişhire geccem orda levent abi var onda kaliteli hayvanlar bakım istersen

img

jrsaka

ÖZEL MESAJ

emre norwich saglam ontakım yaptım dereceli kuşların yavrularından ve cok vasıflı ingiltereden bile 2 takım getirttim bu sene vira bismillah deyip sezona tam gaz giricez insallah

img

orhan_34

15 yıl 2 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

EMRE SEN BANA ORDAN BURYA AYAGI KIRIK KUŞU GONDERMEYI UTANMIYORMUSUN BIRDE BANA DIYORSUNKI YOLDA OLMUŞTUR DIYE BILEZIK TAKARKAN KUSUN AYAGINI KIRMISIN AYIP AYIP OYLE KUŞ YOLLANMAZ BUNADA YALAN DESENE PEKI

img

abdullahsahin

17 yıl 8 ay 12 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

nerdesin sen?

img

mertiven

15 yıl 4 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Biz kaç aydır üçkağıtçı bu adam diyoruz ama anlamıyorsunuz birde para yolluyorsunuz kuş istiyorsunuz akıllanın biraz.

img

ressasi

15 yıl 1 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

abdullah abi harbiden güzel film çevirion ya yazıklar olsun .. kuşun ayağı kanadı kırık sende buna göz yumdun ölemi :D :D helal olsun sana ... ressasi dallaması daha ne bok oldugun belli değil bana laf yapma adın yok sanın yok kuru laf etme .. şu güne kadar kimsenn bende ne kuşu ne parası kalmıstır kimseyede yalan sölemem ben ne yazarsan yaz beni tanıyan tanıo benden alışveriş yapanda yapıo ABDULLAH BEY SANA GELCEĞİ VARSADA YOK ARTIK ..

img

jrsaka

ÖZEL MESAJ

emre bu 2.7 orjinal bilezikli fanyata demişsin,bunları üreten pek yok galiba türkiyede.....sen renklendirmeyi nasıl yaptın erkek yavrulara?bende sandıklı erkek vardı tüyde iken o kadar renk ağırlıklı ve gün ışığı vererek bakmama rağmen renkleri oturmadı.sendeki yavru dişiye ne istiyorsun?bir resim yükleyebilirmisn.teşekkürler.

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bende daha önce 2 sene evvel vardı 2 takım fanyata..erkeğin biri 2 diğeri 3 sandıklı idi dişiler 2 şer sandık.salma ortamında doğal ortam ayarlamama rağmen bir çifte yuva sardırdım ve yumurtaları kırdılar dahada çiftleşmediler.bende sakalar dahil hepsini elden çıkardım ve en iyi bildiğim işi floryacılığı devam ettirdim ve ettiriyorum.

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ

abi zaten emre erol da fanyatadan yavru almadı pardon aldıda doğadan ağaçtaki yumurtaları toplayıp kanaryaya sürdü bilezik taktı:)))))

img

ressasi

15 yıl 1 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yani bilmiyorum!!benim bildiğim türkiyede fanyatadan yavru almak biraz zor iş, isketedende alan az mesela.fanyata daha büyük salmalar istiyor.tabiiki yavru alan var belki emrede almış olabilir,neticede bunu salma ortamında alan var.lakin yavru veren dişiler bilezikli ve yurt dışı menşeeli olanlardan alınıyor çünkü yuva sarması zor iş yakalama fanyatanın.birde bu kuşun ben doğada yuva yaptığı alanı pek gözlemleyemedim,daha doğrusu yaz aylarında fanyata türkiyede pek bulunmuyor.belki yaşadığım bölge onun kuluçka bölgesi değil ondan göremiyor olabilirim.ülkemizde sadece geçit zamanı görülüyor.yani fanyatanın yuvasını bulup yumurta sürerek kanarya altında çıkarmak ve onu yaşatmak ve satmak biraz zor bir iş.ama dediğim gibi kuluçka sezonunda o bölgede yavru yapıyorsa o zaman belki olabilir.ben samsunda ,istanbulda, antalyada ve egede görmedim hiç fanyata yuvası veya kuluçka zamanlarında bu bölgelerde fanyata olduğunu.belki iç kesimlerde ürüyordür.onun için işin aslını bilmeden ben kimse için birşey söyleyemem.üretim olabilir neden olmasın?veya olmayabilirde dediğin gibi, yani kuşu görmem lazım.iyi bir kuşcu kuşun kanaryanın altında bakıldığını veya kendi anne babasının baktığınıda(kafes ortamında)kuşun fiziğine bakınca anlar.mesela üretim saka ile yumurta kaçırarak alınan saka arasında birkere tür farkı var(üretimler genelde carduelis britanicadır)ama kafeste üretilmiş yerli saka ve kanaryanın altında çıkarılan yuvadan toplama yerli saka arasında ufak ayrıntılar var usta bir gözlemle anlaşılır.fiziki durumundan anlamazsan ötümündeki kırıklıkla anlarsın(kanarya ağzı yapar) ve bağışıklık sistemleri daha zayıftır ve koksidiyoza yakalanma riski daha fazla.çünkü bunu bende denedim.sadece floryada problem olmuyor.çünkü daha dayanıklı ve yabani dişilerden bile büyük salmada yavru alıp hatta baktırabilirsin,eğer kuşları zamanında hazırlarsan . herkese başarılar.

img

maga_3455

ÖZEL MESAJ