Hepsievcil

Kedi Forumları > Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Mesaj Ekle

tuvalet eğitimi nasıl verilir - 2.sayfa

Kedimi bir hafta önce çöpte buldum.Sanırım 3 4 haftalık tuvaleti geldiği zaman çok bağırıyor kuma koyuyorum ama durmuyor kaçıyor. Tuvalet eğitimi nasıl verebilirim lütfen yardımcı olun yoksa annemler kedimi evden atacak.Daha tabaktan süt içmesini bile bilmiyor bu soğuklarda iki gün bile dayanamaz.Lütfen yardım edin :,(

img

erhan78

19 yıl 8 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam elmas.kediler 1 damla çamaşır suyu dökülen yeri tuvalet olarak kabul ederler çünkü çamaşır suyunda da kedilerin çişinde de amonyak vardır...yani çamaşır suyundaki amonyak kokusunu kendi çişi zanneder ve oraya yapar...ama tabii ki senin dediğin yöntem de oldukça işe yarar...sevgiler...

img

melike2

19 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben de kedilerimi yeni eve getirdiğimde bu sitede aynı soruyu sormuştum..... çünkü daha önce köpek tecrübem vardı... ve köpeklerin tuvalet eğitimi kediye göre oldukça zahmetli sayılır.... kediler her nedense daha çabuk öğreniyorlar.... doğuştan daha titizler galiba:::))) neyse, bu sitede bana verilen ve hemen faydasını gördüğüm bir tavsiyeyi yazacağım: ön patilerini kuma sürün ..... tuvalet ihtiyacı olduğunda bu kokuyu izliyor....!!! gerçekten bir defada işe yaradı....

img

jales

20 yıl 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kedin tuvalet eğitimi almamış olduğu için ne yapması gerektiğini bilmiyor.. Sana daha önceki 3 kedime uyguladığım metodu söyleyeyim, deneyebilirsin: Kedinin kumunu koy, izlemesini sağla.. sonra kumu ellerinle kaz.. kapat.. kaz.. kapat.. (6-7 kez).. sonra kaz ve tuvaletini yapıyormuş gibi yap, kalk, aynı bir kedi gibi kapat.. buna artı olarak çamaşır suyu alternatifi olarak kedinin kendi çişini bir sünger yada vb ile alıp kumuna gömmeni önerebilirim.. Bu çok bilinen bir yöntemdir kimsenin bilmemesine şaştım..

img

ameno

19 yıl 10 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ