Kuş Forumları > Kuş Türleri Sağlık ve Bakım
Bir hafta önce aldığım kuşum hastalandı, yardımcı olurmusunuz lütfennn
Merhaba Arkadaşlar, henüz 1,5 aylık olan kuşumu bir hafta önce aldım, fakat son iki gündür sürekli tüylerini kabartıyor, silkiniyor, sık sık kaşınıyor,görünürde bit yok, tüyde dökmüyor, yemini normal yiyor, içme suyuna dünden itibaren avisol vitaminde ekledim. Ne yapmam gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
Merhaba, grip olmus olabilir biraz kalsiyum(yumurta kabugu) takviyeside yapin. Birde kusunuzun cinsiyeti onemli. Disi kus mu erkek kus mu? Genelde hasta olurlarsa maksimum 1 haftaya olurler...
Öncelikle duyarlılığınız için teşekkür ederim. Cinsiyeti erkek, şuanda normal yemini ve suyunu içiyor. Titreme yok, dışkısıda normal!!! Bit ilacı kullanıp kullanmamaktada tereddütteyim,kaşıdığı yerlerde, kümestede bit göremedim, bunu başka nasıl anlayabilirim????
Selam Gül, aldigin kus sultan papaginmi yoksa muhabbet kusumu? Anlattiklarin hicde hasta oldugunu göstermiyor. 4 senedir sultan papaganim var ve oda kasiyor kendisini, yani illaki bit olmasina gerek yok. Bunu kuslar hep yaparlar. Yemek yemesi ve su icmesi iyi, demekki hasta degil kusun. Yinede iyi takip et ve iyieltimi bu arada bize bildirirsen sevinirim.
Merhaba alexia, öncelikle teşekkür ederim,yazdıkların beni rahatlattı. Kuşumun cinsi muhabbet. Belirtmek isterimki kuşum akşamları çok sessiz ve tüylerini kabartıp, başını tüylerinin arasına alarak sürekli uyuyor. Fakat gündüz olunca akşamki halinden eser kalmıyor, kafesine sığmıyor, yani o kadar hareketli...Tabi bu arada sürekli silkinip kaşınmaya devam ediyor, hatta kanatlarının altı kızarmış ve başını gövdesini bulduğu yere sürterek kaşıyor!!!
Kuşunda pire war ve sen kolay kolay pireleri göremezsin. Pire tozu al yada " pire sprey " lerindan al bi tane ve düzenli olarak uzaktan sprey sık veya hergün az miktarda başta kanatlarının altı olmak üzere kuşu iyice,pire tozuna bula.1 hafta kadar devam et sonra 1 hafta kadar ara verdikten sonra 1 hafta yinele aynı şeyleri. Sanırım senin kuşun başka bir şeyi yok, gayet sağlıklı. Not: Tüm kuşlar geceleri tüylerini kabartıp kafalarını kanatlarından bir tanesinin altına sokup uyurlar.
Teşekkürler dostcanli. Yaptığınız uyarıyı dikkate alacağım. Yalnız bir şeyi merak ediyorum, az bir ihtimal ama pire yoksa, kullandığım ilacın bir zararı olur mu? Bu konunun dışında, kumu çok yiyor, bir sakıncası var mı? Meyvelerden şeftali, elma yedirmem uygun olurmu?
merhaba gül kuşun muhabbet kuşu ise bunları yapması doğal.ama kaşıntısı için şunu söyliim peynirli gıdalar ve peynir kuşuna yedirmemelisin çünkü hem kaşıntı hem de isal yapabilir.ishal de ölümüne yol açabilir.kuşunla ilgili sorunlar için bana [email protected] dan ulaşabilirsi. (yukarıdaki açıklama muhabbet kuşu için geçerlidir)
kuşunun akşamları sessiz olması karanlıkta yani güneşin olmadığı zamanlarda iyi göremeyip,cisimleri algılıyamaması.kuşuna şaftali verirken dikkatli ol bazı kuşlarda hastalığa yol açar.kuşnun kaşınması yediği şeylerden ya da oda spreyi dedorant parfüm ve kolonya kokusundan kaynaklanabilir.
kuşun geceleri saldırgan olabilir bunun nedeni önceki msjımda açıkladım kuşun tüylerinin arasına girecek herhangi bir şeyden dolayı kaşına bilir bağırabilir. ona bol balık ve bol sebze yedirmeni öneriyorum. kuşunu ceryanda bırakma üşürse hastalanıp ölür ve terlememeli çünkü o zamanda hastalanma ihtimali yüksek. kuşun belli bir yaştan sonra çiftleşmezse şoka gireblir,halsizlik ve çok yavaş hareketleri olabileceği gibi bağırıp çağırıp hareketli duruma gelebilir