selam arkadaşlar;;
guinea piglerle ilgili sorularınızı bekliyorum,elimden geldiğimce size yardımcı olmaya çalışacağım.
sevgiler....
mrb arkadaşlar...
geçtiğimiz yazın başından beri guınea pig sahibi olmak ist.hakkında pek bişey bilmiyorm ama yazılanlar işime yarar sanırım.eğer aranızda guınea pig''le beraber köpekte besleyen varsa aralarının nasıl olduğunu söleyebilir mi? 1 aylık masrafı (yiyecek veteriner vs)ne kadar tutuyo? bide ortalama ömürlerini merak ediyorm...yetişkinlerinin boyları max nekadar oluyo eşyalara zarar veriyo mu?
silacik beni kaanaksoy81 -at- hotmail com dan ekler misin
evet ben köpekle guinea yı bi arada besliyorum ama köpeğim bahçede:)yani pek bi görüşemiyolar ama köpeğinin kişiliğine göre değişir.benimki çok uysaldır ama seninkini bilemem.masrafları o kadar fazla değil.ama yinede belli bi bütçe ayırmak lazım.eşyalara fln da o kadar zararları yok.zaten başında durursanız zarar veremez bişilere...
selam şilacık
bende guinea pig alıcam bikaç gün içinde.
belki bana cahil die çok kızcaksın ama bu sorularımı yanıtlarsan çok sevincem
... bakımı hakkında bilgim var
1-guinea pig türkçe okunuşu nasıl
2-gonzalez ile guinea pig aynı tür hayvanlar mı? değillerse hangi özellikleri farklı?
3-bakımı kolaymı?
bunlar çok tatlı canlılar . bende kendi guinea ma çok iyi bakmak istiyorum. bi de bu sorularımı cevaplarsanız gerçekten çok sevinicem. şimdiden teşekkür ediyorum. son olarak ben ankara da oturuyorum eğer bilginiz varsa bunların nerde satıldığını biliyor musunuz???
bu hayvanlar nekadar yşıyor bileniniz var mı fiyatı ne kadar
ne kadar yaşıyorlar fiyatları ne kadar bileniniz var mı
istanbulda fiyatları 20 50 arası deişiyor
kobay demişki;
"kobaylar 7-8 yil kadar yasarlar genelde,ama 14 yasinda kobay da gördüm...gece uyurlar gündüz hareketlidirler ve evet tek baslarina pek mutlu olamazlar. sosyal hayvanlardir çünkü. alirken 2 tane birden almak akillica olur tabii ki. ama disi ve erkek sürekli birlikte olurlarsa sürekli çiftlesirler yani sonuçta disi sürekli hamile olur ve bu bi süre sonra hayvan için tehlikeli bir hal alir. ayni cinsiyetten 2 tanesini bir arada tutmak daha iyi olur. erkekler sanildii gibi durup dururken kavga etmezler. kobaylarla ilgili gerçekten ii bir site:
🔒 Üyelere Özel "
bu forum başlığını baştan aşağı okursan sorularının zaten cevabının verildiğini görüceksin masumfare
sevgiler
bunların fiyatlarını ve ne kadar yaşadıklarını bilen var mı
Herkese merhaba. Yaklaşık üç yıldır kobay besliyorum. Daha önce de beslemiştim. Anlayacağınız bu konuda bayağı bir deneyime sahibim. Bu sebeple öncelikle kobay beslerken olmazsa olmaz üç unsuru hepinizle paylaşmak istiyorum:
* Kobaylar sürü hayvanlarıdır. Asla tek başına beslenmemelidirler. En az iki kobay beslemeniz gerekir. Eğer tek besleyecekseniz hiç beslemeyin daha iyi...
*Kobaylar geniş alanlara ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple mümkün olduğunca büyük bir kafeste tutulmaları gerekir. Ayrıca kafesin içinde, içine saklanıp uyuyabilecekleri yuvalar da bulunmalıdır. Tabii her gün evin içinde serbest ama, kablolardan ve zehirli süs bitkilerinden korunmalarını sağlamak için sizin gözetiminizde dolaşmaları gerekir.
*Her gün kafese ot koyulmalıdır. Maalesef Türkiye''de kemirgenler için hazırlanan kurutulmuş otlar yok. Yaklaşık beş altı sene önce Vitakraft''ın otları getirtilmişti Türkiye''ye. Ama şimdiki distribütörü böyle bir girişimde bulunmuyor. Geçenlerde Beşiktaş''taki bir hayvan mağazasında iki paket ot buldum ve sevinçten çığlık attım. Gerçi biraz pahalıydılar ve bir daha gelip gelmeyeceği de kesin değilmiş. Bu durumda ne yapılabilir? Bir saksıya çim dikebilirsiniz. Uzadıkça kesip kafese koyarsınız. Ya da egzost ve atıkların olmadığı yerlerden ot toplayıp kobaylara verebilirsiniz. Ama her halükarda bir çaresini bulup ot vermeniz gerekir. Çünkü bu kobayların günlük ekmeği gibi bir şey... Size bir tiyo daha: 🔒 Üyelere Özel''u tıklayın. Teknik akvaryum, Vitakraft''ın distribütürö. Onlardan ot getirtmeleri isteyelim. Ne kadar çok talep olursa o kadar çabuk arz da olur ;)
Tabii her gün taze yem, sebze ve meyve de verilmelidir. Kemirgenler için satılan suluklardan alıp her gün içmeleri için hazır su bulundurmanız gerekir kafeste. Asla kışın kobayları dışarda bırakmamanız gerekir. Bir de kokuları önlemek için kafesteki tuvalet köşelerine kedi kumu koyabilir ve her gün bu kumu yenileyebilirsiniz. Ayrıca haftada en az bir kez kafesin tamamı yıkanmalı ve talaşı yenilenmelidir.