selam arkadaşlar bnde bi evcil almak istiyorum ama araştırma içindeyim gonzales guinea pig falan ama bu forumu okuduktan sonra guinea pig almaya karar werdim..ama izmirden nerden alıcam petshoplara güvenmiyorum acaba izmirde guinea pig besleyen arkadaş warsa bana yardımcı olabilirmi msn den de konuşabiliriz : 🔒 Üyelere Özel
merhaba arkadaşlar benim de bir guinea pigim war.yani deniz domuzum.2 sene oldu alalı çok tatlı we kesinlikle en iyi ewcil hayvanlardan biri.yalnız benimkinin bi sorunu war OBUR.hem de çok ya karşısında bişey yensin ya da elinde bişeyle onun yanından geç kıyameti koparıyor.bir de buzdolabının sesini duyunca çok bağırıyor.kızınca dişlerini gıcırdatıyor.
yemek olarak yemliğinde sürekli buğday duruyor.su wermiyorum.o9nun yerine yeşillik meyve filan weriyorum.zaten herşeyi yiyor.özellikle tavuk eti pilav ve dolmaya bayılıyor.
yalnız tüyleri çok dökülüyor bunun çözümünü bilen war mı?ben hep buralardayım .
sorunuz olursa bldiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.birazdan resmini eklicem siteye.adı spiky....
tüy dökülmesi dengesiz beslenmesinden olabilir.her verdiğiniz guineanız için sağlıklı değil.onun için en sağlıklısı c vitamini bol olan besinler ve guinea yemi onun dışında her sevdiği yiyecekten bol bol verirseniz guineanız için sağlıksız olur..ayrıca ben sulukta suyunun bulunmasını tavsiye ederim...
arkadaşlar ben kobay piknikleri düzenlemek hoş fikir.tavşanlar da katılırsa süpers olur.
selam arkadaşlar geçen gün sormayı unuttum gine domuzları yıkanabiliyor mu?bir zararı war mı?annem ille yıkayacakmış zaten ıslak mendille iki günde bir siliyor haywancığı :)
guinea pig alacagım bana yardımcu olurmusunuz kafesi yemleri guinea pig fiyatı gibi
arkadaşlar ben bu forum yeni kayıt oldum guinea pig ile araştırma yapıyorum ama karabükte oturdugumda alamıyorum babama söyledim babam sadece ben yemini ve kontrollerini yaptılırım diyor(bu sene teşekkür aldım sinirlendi)bana guinea pigler de tek yaşaması zor oluyor diyecegim şu bana guinea piglerini vermek isteyen varmı emin olun sizin gibi bakalım 🔒 Üyelere Özel bana ulaşabilirsiniz cep= 🔒 Üyelere Özel
yenerbayra ben almak istiyorum onlara iyi bir şekilde bakalım (erkek sözü)
yıkanır mı yıkanmaz mı pek bilgim yok ama ben yıkamıyorum zaten temizlio kendisini ama illa da siz temizlemek istiyorsanız ıslak mendille silmeyin köpekler kediler için fln tüylere zarar wermeyen ıslak mendiller var onları kullanın bence..
arkadaşlar merhabalar. Adana`dan EMRE ben. beslemediğim bi kobay kalmıştı eksik kalsın istemedim, koştum aldımda geldim. Ve büroda oturmuş siteye göz atarken kobayım kucağımdaydı benle ilk günü olmasına rağmen eksik olmasın ispanyol paça beyaz pantolonuma içinden gelen bişeler yaptı. Bu bişeler daha çok ıslak bişelere benziyo. Hadi pantolondan da vazgeçtik bu terbiyesizlik niye..... görseniz hamster kadar boyu var, bir demlik dolusu işşedi. o değil millete de anlatamiyacağız şimdi kucağımdaki ıslaklığın benden olmadığını. şimdi desem -----------guinea pig yaptı, valla ben yapmadım, -------------hadi emre yeme bizi biz senin çocukluğunu biliriz, banada geçen hipopotamus işşemişti dicekler. o zaman su döküldü diyecez, hem yalan da olmaz evet su döküldü ama kobayımdan boşalan su. Anlayacağınız H2O nun biraz evrim geçirmişi. ama kokladım emin olun kokmuyo. çünkü eminim aranızdan nası kokuyomuydu kokuyomuydu diye heyecanla soranlar çıkacaktır. hayır ben kokladım kokmuyo. ama bekliyoruz daha büyüğünü yapmadı, yaparsa onuda bi detaylı incelemeye alıp sonuçlarımızı yine siz arkadaşlarımıza yine internet aracılığıyla aktaracağız. Bide alırken pazarlık ettim diyemi bilmiyorum ama bana geviş getireninden vermişler. Hatur hutur sesler geliyo kafasının içinden. ----------13 DAKİKA SONRA----- evet şuan aradan onüç dakika geçti. kendim de bi eminlik bi kuruluk hissediyorum. kobayımızı kaldırıp bakıyoruz ve evet lekeden eser yok. buda demek oluyo ki kobayların idrarı şeffaf, leke bırakmaz idrardan yapılmış. Alın size kobay beslemek için bi sebep daha. --------------ve DAKİKA 16 müjde müjde müjde.......... kobayım kabızlıktan kurtuldu. ama üzerime doğru kurtuldu. bu işin biraz iğrenç tarafı olsa gerek. Hani ben azevvel demiştim ya büyüğünü yapmadı daha, yapsın inceliyeceğim diye, incelemesemde olurmuş canım. ama buda kokmuyo ha. sinek konmaya başlarsa kokuyodur ama. o da öyle bi yapmışki konan sinek oraya yapışır kalır daha uçamaz. alın size kobay beslemek için bir sebep daha. (((((REKLAMLAR)))))SİNEKLERE KESİN ÇÖZÜM..... GUİNEA PİG sinek yapıştırır ile artık büronuzdaki evinizdeki ve daha bir çok yerinizdeki sineklere son.________VALLA yeter miğidenizi kaldırıp kaldırıp indirdim diyorum artık, kalkıp üzerimi temizlemeye gidiyorum. DOSTLARIM hepinize sevgi ve saygılarımla HOŞÇAKALIN