slm
hocam ben kuş konusunda yeniyim bir çift aldım paso öpüşüyorlar ama çiftleşmadiler alalı 20 gün oldu bunlardan yavru alabilmem için ne yapmalıyım önerileriniz için teşekkür ederim
arkadaşlar bende bir çift muhabbet kuşu var bende yeni başladım gerçi ;bunun için yardımlarınıza ihtiyacım var benim kuşlar elimi kafese attığımda hemen aşağı kaçıyorlar ürkekler ötmüyorlar bile ancak müzik sesini duydukları zaman ötüyorlar bunları eğitebilmek ve yumurta alabilmek için ne yapmam gerekiyor
Boş bir kafes alın.Daha sonra erkeği oraya bırakın.Birbirlerini görebilecekleri bir mesafede 2-3 metre gibi bir uzaklıkta ayrı tutun kafesleri ve Haftada bir kez erkeği dişinin yanına yarım saat bırakın.Her hafta Çiftleşene kadar böyle yapın.Müzik sesinide kapatmayın.Gürültüde coşan hayvanlar bunlar.Saygılarımla
hikmet bey merhabalar,İYİ SENELER Dileklerimle bir konu hakkında yardım rica ediyorum.Muhabbetlerde Yüz şişmesi (Maymun hastalığı)`da deniyormuş sebep ve tedavisi hakkında bizleri aydınlatırsanız şimdiden teşekkür ederim.Kuşcuusta
Slm kuşcuusta
Öncelikle buradan sizin ve tüm 🔒 Üyelere Özel üyelerinin yeni yılını kutlarım.Bahsini ettiğiniz hastalığın ilacı eğer oral olarak tatbik edeceksiniz veteriner preparat olan Trimisin toz kullanın.Fakat harici olarak göz içine tatbik edecekseniz beşeri preperat olan ve eczanelerde satılan TOBRASED GÖZ % 3,5 ML DAMLA dır.Eğer elinizde hasta kuşunuz mevcut ise resimlerini mail adresime göndermenizi istiyorum.En azından size daha net cevap verebilirim.Saygılarımla
Veteriner Hekim
Hikmet TOPAL
🔒 Üyelere Özel
Hikmet Bey,
Size bir proplemimi söyleyecem umarım çözebilirsiniz.Kuşumun bir gözünde şişme oldu.Kırmızı renge döndü göz kapağı.Çokta kaşıyo gözünü.Çok seviyorum kuşumu ne olur iyileştirmem için gerekeni bana yazın.
Kuşum ishal gibi dışkı yapıyor.Birazda şişmiş gibi tüyleri kabarmış.Ne yapayım.Acil cevap verseniz
hikmet bey mrhb benim bi problemim var ben 1 çift muhabbet kuşu aldım elimde kötü bi yuva vardı ona kuşları koydum kuşlar yumurtlamışlar yavruları çıktı şimdi yavrular henüz daha büyememişti ben büyüdükten sonra kafesi değiştirecektim fakat kuşlar şimdi gene çiftleşiyor ne yapmalıyım eski kafesin bakımı çok zor tşk ler.
SELAMLAR,HİKMET HOCAM 6 ÇİFT MUHABBET KUŞUM VAR 1 ÇİFTİNİ 7 AYDIR BESLİYORUM AMA HAYVANLAR BIRAKIN ÇİFTLEŞMEYİ YUVALIĞA BİLE GİRMİYOLAR,ERKEK 3 YAŞINDA DİŞİ 2 YAŞINDA,,, DİĞER ÇİFTLER DURMAK NEDİR BİLMİYOLAR, 6 ÇİFTTE AYNI ÖZELLİKLERE AİT KAFESTELER,,SİZCE NE YAPMALIYIM,, EŞLERİ BOZMALIMIYIM???? SAYGILARIMLA
DAVETLİSİNİZ.ANKARADA MUHABBET KUŞLARI ÜRETİCİLER DERNEĞİ KURUYORUZ.27 OCAK 2008 PAZAR SAAT:14.30 ANKARA/cebeci dörtyol ziraat bankası önünde buluşuyoruzs.telefon lütfen kaydediniz.🔒 Üyelere Özel-🔒 Üyelere Özel