Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

DAMIZLIK BILDIRCIN VE DÖLLÜ BILDIRCIN YUMURTASI - 2.sayfa

Kendi ürettiğim DAMIZLIK BILDIRCINLAR satılıktır.DAMIZLIK 3,50 YTL. Kendi ürettiğim DÖLLÜ KULUÇKALIK Bıldırcın Yumurtası satılıktır. Bıldırcın Yumurtası 0,200 YKRŞ. Özel Ambalaj içinde Kargo ve Otobüsle istenilen şehre gönderilir.

img

selcukalper

17 yıl 2 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Çok sağolasın yumurtaları bu gun aldım 8 tanesi kırılmıştı.Diğerlerinide iki tavuga bölüştürdüm bakalım sonuç ne olacak merakla bekliyorum. Tavukların ikiside aynı yerde yatmaktaydı birini baska yere aldım hemen yatmadı yumurtaların ustune ama diğerinin yattığı yerde koydum biraz mızırandı ama sonuçta yatmıştı inşallah çıkar.Tabiki sallantıdan bozlulmadıysa gelirken.

img

ekaradeniz

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba,daha öncede dediğim gibi büyük tavuktan çok isveç türü paçalı küçük tavukları öneriyorum. Yumurtaların içine fazla koymuştum onlar kırılanları karşılar herhalde umarım iyi bir sonuç alırsın merak etme eline ulaşanlardan en az % 70 sonuç alırsın ben burada % 85 çıkım alıyorum. Çıkmadan önce görüşelim sana önerilerimi söylerim civcivler için.Saygılarımla...

img

selcukalper

ÖZEL MESAJ

Merhaba, İlanımız günceldir. Kendi ürettiğim DAMIZLIK BILDIRCINLAR .DAMIZLIK 3,00 YTL. Kendi ürettiğim DÖLLÜ KULUÇKALIK Bıldırcın Yumurtası satılıktır. Bıldırcın Yumurtası 0,200 YKRŞ. Bıldırcın palazı 2,00 YTL. Özel Ambalaj içinde Kargo ve Otobüsle istenilen şehre gönderilir.

img

selcukalper

ÖZEL MESAJ

Selçuk bey kısmetse yarın veya öbürgün bıldırcınların çıkmasılazım tavugun birinden umutlu değilim yumurtaları yemiş en son baktığımda dört yumurta kalmıştı,diğerinde ise baya fazla yumurta var ondan umutluyum inşallah çıkar bekliyorum heyecanla.

img

ekaradeniz

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kardeş sonucu bizimle paylaşırmısın.Yumurtalardan yavru çıkrabildinmi.

img

selcukalper

ÖZEL MESAJ

Merhaba,malesef yumurtalardan hiç yavru alamadım moralim bozuldu.Yumurtaları yediler bir güzel bende tavukları vedim başkasına.Benim hintlerle olucak iş değil yumurtadan bıldırcın çıkarması.Bu kışın kendime bir kuluçka makinası yapmam şart oldu.Sonra bıldırcın alıp çoğaltabilirim veya yumurta alıp makinaya koyarım becerebilirsem.

img

ekaradeniz

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sn ekaradeniz dostum sizce mantıklımı bıldırcın yumurtasını hint tavuğunun altına koymak.hadi ispençlerin altına koysanız neyse ki buda zor çıkarması.çünkü bıldırcın yumurtasının kabuğu diğe yumurtalara oranan çok hasastır.çabuk kırılır. bencede kuluçka makinesi dene derim en sağlıklısı o. saygılar

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Makinadan yavru elde etmek en mantıklısı ama imkanı olmayan içinde Hint tavuğu olmazda fakat cüce koşin ispenç falan olabilir ama tavuk yumurtaları ile birlikte konursa daha çok çıkma imkanı olur sadece bıldırcın koymak biraz riskli...

img

mogli

18 yıl 3 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar haklısınız ne yapalım ispenç var veya kuluçka makinası varda bizmi koymadık bir şansımızı denedik olmadı.Kuluçka makinası şart oldu artık saglıcakla kalın.

img

ekaradeniz

18 yıl 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kardeşim kuluçka makinesi dediğin o kadar teferruatlı bir şey değil ki ya. iki lamba, bir bilgisayar fanı, bir termostad, bir tas su.

http://img529.imageshack.us/my.php?image=img1334rk8.jpg

http://img233.imageshack.us/my.php?image=img1331kl3.jpg

Civciv çıkması için dört ana unsuru unutma kardeşim.

Isı: 37,5 derece olacak, Bir derece bir buçuk derece eksik olması sonucu pek etkilemiyor.

Çevirme: Günde en az dört defa yumurtaları 45 derecelik açıyla çevireeceksiniz.

Nem: Kuluçka makinesinin tabanında bulunan su tası içerisindeki su ısındıkça içeriye nem verecektir.

Havalandırma: Makinenin tüm deliklerini kapatırsanız içeriye temiz hava giremez ve içerideki karbondioksitli hava dışarıya çıkamaz böylelikle çıkım çok kötü etkilenir.

İkinci resimde gördüğün sandığın içi strafor ile yalıtılmıştır. Sandığın tabanına iki armut lamba yatırdım İki lambanın tam ortasına bir tas su koydum. Lambaların hizasına sandığın yan duvarına 5 ytl ye aldığım termostadı monte ettim. Lamba, su kabı ve fan aşağıda kaldı Onların üstüne bir tel ızgara koydum ve yumurtaları üzerine döşedim. Termostad sandığın üzerinde ama probu yani çubuğu yumurtaların hemen dibinde.

Şimdi önce lambalar yanıyor ve ısı vermeye başlıyor, bilgisayar fanı 24 saaat sürekli çalışıyor. Lambaların ısısını sandığın içine üflüyor. Tabi su tasına doğru da üflüyor. Su tasında ısınan suyun nemi yukarıya yükseliyor zaten fan dağıtıyor. İçerinin ısısı 37,5 dereceye gelince termostat lambaları kapatıyor.Fan hala çalışıyor. Siz her 4 saatte bir yumurtaları diğer yöne çeviriyorsunuz. 16 gün sonra bıldırcın civcivlerini alıyorsunuz.

img

acemi64

17 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ