Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

BILDRICINA ARPA VERİYORUM - 2.sayfa

Arkadaşlar bıldırcınlarıma arpa,mısır kırması,ekmek ve yumurta yemi veriyorum.Arpa ve mısır yumurtayı keser mi arttırır mı?

img

sbt

15 yıl 8 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mersinde hiç yem fabrikası yokmu?kuşçulardan alma.çuvalla al.hem daha ucuz olur,hemde ne yem aldığını bilirsin.

img

zeynel35

15 yıl 10 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mersin de var ama imkan olmuyor oraya gidecek.Ayrıca anladım ki siz baya büyüksünüz.Ben ise daha 14 yaşındayım.Bu nedenle aileme bağlıyım.evimizde kira fazla bıldırcın alamıyorum.3 bıldırcın içinde 1 çuval almak biraz fazla oluyor.O yüzden bu sorunları yaşıyorum..

img

sbt

ÖZEL MESAJ

seni anlıyorum.ben küçükken çok zorluklar içinde büyüdüm.sana tavsiyem bıldırcın yerine tavuk besle bıldırcını makina olmadan üretemezsin.sen serserilik yapmadıkça hayatta amcın oldukça aynı yerde kalmazsın.benim küçükken babamvefat etti yiyecek ekmek bulamazken bugün hem ev yaptım hem işimi kurdum.izmirde olsan yardımcı olurdum ama mersin çok uzak.burda çok kişiye bıldırcın verdim.oraya bıldırcın göndersem kargosu daha pahalıya gelir.ev kira ise bıldırcın sayısını düşük tut koku yapar.

img

zeynel35

ÖZEL MESAJ

evet sizi anlıyorum.Aslında benim amacım şu;yani yavru çıkarttığımda bende bir kaç tane yavru bırakıp eskileri satmak.Böylece yumurta verimi yüksek olur.ÇEvremde bize sat diyen çok fakat yavru olmadığı için satamıyorum

img

sbt

ÖZEL MESAJ

sevgilisbt.. zamanla o da olur merak etme.yeterki gerekli şartları sağla.saygılar.

img

bahtiyar02

20 yıl 8 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili sbt süs tavuğu bulamıyorsan güvercin al.güvercinlerde çok gurk olur.bıldırcın civcivinide rahatlıkla çıkarır.ancak çıkan civcivlere sen bakmalısın.60*50*30 cm ölçülerinde bir sandık yap.yükseklik 30 cm olacak.20cm yüksekliğe 60w. ampul tak.ampul bir uçta olacak.bir tarafın yarısına kadar tel ile havalandırma bırak.yem ve suyunu eksik etme.güvercin fiyatları baya düşük üstelik.azmanlar.2,5-5 ytl arasında değişiyor.senin işini görür.

img

zeynel35

ÖZEL MESAJ

sbt yem olayına gelince;etlik yem versende olur.yumurta yemi olsa idi çok daha iyi ama yumurta yemi bulamıyorsan etlik yem ver.yemin içine yemek pişirirken kırdıgınız yumurta kabuklarını ufalayarak koy vitamin takviyesi olur.ayrıca yumurta yemindeki vitaminler olmadığından kuş yumurta kabuğu için kemiklerinden sarf edecektir.açıgı kapamak için az bir miktar kireç ver.kafese toprak koy.bıldırcınlar toprağa bayılır.kafesi sıksık temizle gübre amonyak gazı yapar.bu solunum sistemlerine zarar verir.hastalıkların çoğu dışkı yoluyla bulaşır.bunları önlemiş olursun.

img

zeynel35

ÖZEL MESAJ

bence bulması daha kolay olacaksa sığır süt yemi de verseniz olur. ben öyle yapıyorum pıt pıt yumurtluyorlar her gün:))

img

mehmetcinar

15 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

5lt`lik bir pet şişenin dip kısmına hayvanın rahatça geçebileceği kadar bir delik açıp hemen o açtığın deliğin 7-8 cm ilerisinden şişeye o açtığın deliğin genişliğinde yanlamasına bir yarık aç. açtığın yarığa hayvan eşelendiğinde uçuşan toprağın deliğe ulaşmasını engelleyecek birşey uydur(cola şişesini kesip kullanabilirsin). şişenin içine de bir kaç kilo toprak koydunmu tamamdır. acayip mutlu oluyorlar içine girip eşinmekten, başka yerede hayatta yumurtlamazlar zaten:) ama toprağı gidip tepsiye falan korsan iki gün sonra hiç birşey kalmaz tepsinin içinde...

img

mehmetcinar

15 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar bir iyi haberim yumurta yemini buldum zorda olsa ayda 3 kilo falan ADANA YEM şubesi var burada o satıyor.Oradan buldum.Fakat halen cin tavuk yok.Komşumuzu sorduk onlarda 150 kadar tavuk besliyorlar cin horoz varmış tavuk yokmuş.:(

img

sbt

ÖZEL MESAJ