Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

BILDRICINA ARPA VERİYORUM - 3.sayfa

Arkadaşlar bıldırcınlarıma arpa,mısır kırması,ekmek ve yumurta yemi veriyorum.Arpa ve mısır yumurtayı keser mi arttırır mı?

img

sbt

15 yıl 8 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sen de kuluçka makinesi yap öyleyse, yeni trend bu, kuluçka makinesi yapmayana kız bile vermiyorlar artık:D

img

mehmetcinar

15 yıl 8 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

daha öncelerde söylemiştim yumurta temin edemem.Bu nedenle kuluçka makinesi yapmam boşuna olur.Benim için tek çözüm cin tavuk.Onun eline bu kadar düşeceğim aklıma gelmezdi.

img

sbt

ÖZEL MESAJ

http://www.parkhayvancilik.com/tavuk.htm eğer otogara gidip alması ve bir tavuk parası da otobüse ödemesi problem olmayacaksa yukarıdaki linki bir dene.

img

mehmetcinar

ÖZEL MESAJ

linki verdim ama doğrusu tavuk altında bıldırcın yumurtasından pek verim alabileceğini sanmıyorum, bıldırcın yumurtasının kabukları çok ince olduğu için mutlaka kırılanlar olacaktır, ama birkaç tane ama hepsi, o da senin şansına artık. ama illa tavuk alacaksan "tavuk yumurtalarıyla bıldırcın yumurtalarını karışık koyduğunda bıldırcın yumurtalarının üzerinde daha az baskı oluştuğundan kırılma olayı daha az olur" diye bir yerlerde okuduğumu hatırlıyorum, aklında bulunsun. ama bu durumda da tavuk bıldırcın yumurtalarını kendi yumurtası gibi kabul edecek mi bilmiyorum. diğer taraftan güvercin seçeneği daha mantıklı gibi. bir de yumurta temin edemem demişsin. hayvanlar elinde zaten daha neyin yumurtasını temin edeceksin anlamadım. yapacağın altı üstü 20 yumurtalık makine, sanki çiftlik mi kuracaksın hemen:)

img

mehmetcinar

ÖZEL MESAJ

bana bu fikri refik abi vermişti.Cin tavuk küçük olduğundan yumurtalar kırılmaz.Makineye gelince ben büyük kapasiteli zannettim o yüzden yumurta temin edemem dedim.20 yumurta elbette 20 günde elimde birikir.Fakat doğal yoldan hem tavuk üretip hemde bıldırcın üretmek istiyorum:) saygılar

img

sbt

ÖZEL MESAJ

tamam güzelim sen kafana göre birşeyler ayarlarsın öyleyse. ben en çok silkie cinsi tavuklar gurk olur diye biliyorum ama sen linkteki adresten veya başka bir çiftlikten alırsan ilgili kişiye sorarsın hangisi uygun olur bıldırcın için diye, onlar bilir zaten. buradan da silkie cinsi hakkında bilgi edinebilirsin, soğuk ve yağıştan pek hoşlanmadığı için adana için uygun bir tür bence. http://tavuk-kulucka-civciv.alivesitesi.com/search/label/Tavuk%20T%C3%BCrleri

img

mehmetcinar

ÖZEL MESAJ

tamam güzelim sen kafana göre birşeyler ayarlarsın öyleyse. ben en çok silkie cinsi tavuklar gurk olur diye biliyorum ama sen linkteki adresten veya başka bir çiftlikten alırsan ilgili kişiye sorarsın hangisi uygun olur bıldırcın için diye, onlar bilir zaten. buradan da silkie cinsi hakkında bilgi edinebilirsin, soğuk ve yağıştan pek hoşlanmadığı için adana için uygun bir tür bence. http://tavuk-kulucka-civciv.alivesitesi.com/search/label/Tavuk%20T%C3%BCrleri

img

mehmetcinar

ÖZEL MESAJ

peki öncelikle yazdıkların için teşekkürler.PEki bu silkie tavuklar ne kadardır tahminen

img

sbt

ÖZEL MESAJ

rica ederim. adresini verdiğim sitede tanesi 30tl. ama bir 30-40tl de otobüse verirsin rahat. konumunu bilmiyorum tabi ama otogara gittisi geldisi 100tl`yi gözden çıkarman gerek sanırım. bir tavuk için çok mu? çok. ama yaşadığın yerde aradığın türde bir tavuk bulamazsan başka çıkar yol da yok. sitede sorsan senin taraflarda illa vardır bu işi yapan. adanadan yapan var gibi hatırlıyorum ama bilmiyorum senin için ne kadar uygun olur gittisi geldisi... bence buna yönelik bir başlık açsan faydası olur.

img

mehmetcinar

ÖZEL MESAJ

arkadaşım belki biraz güleceksin ama benim gözüm cin tavukta kaldı.Aslında şöyle bir durum var.Benim iki tane cin tavuk civcivi vardı.3 makinehorozu 1 horoz bir tavuk (yerli.sonra hepsini bizim köye göndermek zorunda kaldık.Çünkü çok yem yiyorlardı.Orda bizim cin tavukun biri ölmüş biriside büyümüşş kuluçkaya yatmış 3 civciv çıkarmış ama onlarda yerrli tavuk sadece ayakları kıllı...Yoksa cin tavuk çıkarmış olsaydı şimdiye benimde 1 tane olmuştu...):

img

sbt

ÖZEL MESAJ