Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
SEREMA
sevgili kanatlı dostları; serema cinsi tavuk-horoz la ilgilenenler için bu konuda her tür bilgimi paylaşacağım.
sonunda besleyen biri çıktı içimizde buna cok memnun oldum bilgiye ihtiyacım oldugunda en azından artık kime bas vuracağımı biliyorum tesekkürler saygı ve selamlarımla
yada bu linkten http://www.seramaclubgb.co.uk/ istediğiniz herşeyi türkçeye çevirip öğrenebilirsiniz.
İnternette her konuda, her dilde bilgi var..! ? Benim sizinle paylaşacaklarım pratikte edindiğim bilgilerdir. Bu serüven 4 sene önce Amerikadan getirdiğim 43 yumurtayla başladı. Kanatlı üreten ve bu işe gönül verenler beni tanır, bilen bilir. 43 yumurta 20 şerden iki ayrı üreticiden farklı kanlardan alınmıştır. Ama çıkan civcivler büyüyünce tam bir hayal kırıklığına uğradım. Karşıma çıkan tavuklar hiç de internette bildirilen bilgiler gibi değildi. Aşağı yukarı japonezden biraz daha küçük ama hiçde 220-300 gr falan değildi. Evet aynen resimlerde görüldüğü gibi asker gibi duran renkrenk tavuk ve horozlar.?
Yumurtaları aldığım üreticilerle konuştum. Öğrendim ki; bu resimlerde görünen ve 300-500 usd ye satılan görselliğe yüksek ve AAA olarak nitelenenler çok ender olarak ortaya çıkıyormuş. Bu tür aşağı yukarı her gün yumurtluyor ve döllülük oranıda çok yüksek. O halde bu fiyatlar da nedir değilmi? Neyse şimdi elimde benimde çok hoşuma giden ve övündüğüm birkaç takımım var Ama bu iş çok zor 2 yıldır her yıl en az 70-80 yavru büyütüyorum ve sonunda 20 kadarını ayırıyorum. Bu arada SEREMA`nın tavukları çok anaçlar... Bu yıl nedense benim mandarin ördeklerde bir sorun var kuluçkaya yatmıyorlar... bende SEREMA`ların altına koydum yumurtaları; sağolsunlar onların sayesinde hayal kırıklığına uğramadım. En kısa zamanda bir SEREMA annenin dün çıkardığı mandarin yavrularıyla birlikte resmini de koyacağım buraya. Birde eğer resmini çekebilirsem 3 SEREMA annenin beraber üst üste üstüne yattıkları bir barnacle kazı yumurtası var ki görülmeye değer. sağlıkla kalın
mrb sayın mediko adresimi eklerseniz görüşmek isterim [email protected]
Serdar Bey epeydir nette göremiyorduk sizi tekrar aramızda görmekten çok memnun olduk. Sizin bilgi ve tecrübelerinize her zaman ihtiyacımız var. Saygılar
SEREMA LARDA A SINIFIYLA A SINIFINI ÇİFTLEŞTİRİRSENİZ YAVRU HAYAL KIRIKLIĞI OLUR A SINIFI SEREMAYLA B SINIFI SEREMAYI ÇİFTLEŞTİRMENİZ GEREKMEKTEDİR VE BU HAYVANLARIN UFAK KALABİLMESİ İÇİN ÖZEL DİYET UYGULANIR . YANİ BESLEMESİ DİĞER TAVUKLAR GİBİ DEĞİLDİR ÜLKEMİZDE YURT DIŞINDAN ARAŞTIRMADAN SEREMA GETİRENLERİN HEPSİ BU İŞİN NORMAL TAVUK BESLEMEK GİBİ OLMADIĞINI BİLMEDİKLERİ İÇİN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞLARDIR. MUTLAKA A SINIFI VE B SNIFI KAN OLMALI ELİNİZDE YOKSA BİR İŞE YARAMAZ VE ÖZEL DİYET VE BAKIMLARIDA UNUTMAYIN.
Arkadas Resim yüklemek icin resim yüklenen sitelerden birine yükle resmi sonrada url yi buraya yaz bu sekilde resim görünmez sitede resim yüklemeyle ilgili yazılara bakarsan yapabilirsin hoscakal