Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

SEREMA - 3.sayfa

sevgili kanatlı dostları; serema cinsi tavuk-horoz la ilgilenenler için bu konuda her tür bilgimi paylaşacağım.

img

mediko

20 yıl 3 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhabalar bu resimde görülen tavuk seramamı ve hangi cins serama merak ettim seramanın hangi versiyonu

img

gilter

15 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaballar datçalı dostum hayvanlarınız hayırlı olsun bende meraklıyım seramalarınızı görmek isterim yerim size yakın amerikada hangi serama üreticisinden aldınız yumurtalarınızı herhangi bir internet sitesi varmı aldığınız yerin ayıp olmazssa yumurta fiyatı ne kadar yazarsanız sevinirim bizede faydası olur. mail adresim [email protected]

img

gilter

15 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dünden beri bekledimki serdar beyi benden daha yakın tanıyan birisi çıkarda bir şeyler söyler diye, ama baktımki kimse bir şey söylemiyor o zaman ben bir şeyler söyleyeyim. geçen yaz sonu kendisinin çifliğine gittim ve beni o kadar babacan ve sıcakkanlılıkla buyur etti ve ikramlarda bulunduki şaşırdım. çifliğini gezerken kendimi darıca hayvanat bahçesinde zannettim. bir coğu tüylerini dökmüş olmasına rağmen hayatımda görmediğim kuşları orada gördüm. örneğin smew, menganzer, cennet, combo ördeklerini, hawaii kazını ilk defa orada gördüm. ayrılırkende bana bir çift gamble ve bir çift te kaliforniya bıldırcını hediye etti. bu arada seram cinsi tavuklarını da gördüm. bir arkadaşın dediği gibi bir bardak büyüklüğünde değil ama bira kutusu büyüklüğünde renk renk ve benekli çeşit çeşit tavuklar gördüm hatta resimlerini çektim. şimdi sizlere soruyorum böyle olağanüstü kolleksiyonu olan birisinin bu sitede olmasını istemiyormusunuz? ikinci sorum buraya yazı yazan arkadaşlar seremayı yakından hiç gördünüzmü? neden kızdığını anlamadığını dile getiriyorsunuz? adam bir başlık açmış ve birşeyler söylemek istiyor. ama bir bakıyrsunuz birisi yazı yazıyor ve diyor ki; "yada bu linkten http://www.seramaclubgb.co.uk/ istediğiniz herşeyi türkçeye çevirip öğrenebilirsiniz" bu ne sabırsızlıktır bu ne ukalalıktır. biraz sabret bakalım ne diyecek. sonra anlatmaya başlyor ve birisi sn ömer bey hemen bilgiçlik taslıyor. sn ömer bey bırak adam anlatsın sonuna kadar dinle olmadı sonra düzeltirsin biraz sabır etsen o zaman adamın iyi niyetini anlayacaktın. adamın bir ayağı amerikada. çifliğini ziyaret ettiğmde burada anlattıklarını banada anlatmıştı ve bir sonra amerikaya gittiğinde serema üreticileriyle olan görüşmelerini ve oradan öğrendiklerini de anlatmıştı. biraz sabretseydiniz onlarıda anlatacaktı. sn ömer bey bu konuda bilgileriniz olduğunu anlıyorum ama bir başkasının bildiklerini de dinlemek neden bu kadar zor geliyor ki. ben kendisiyle 2 akşam önce konuştum çok üzgündü ve neden insanlar bir diğerlerine karşı bu kadar insafsız davrandıklarını anlayamıyorum diyordu. adamın tek amacı seremaları artık birileriyle paylaşmaktı. sonra sanırım ömer beyi yakından tanıyan kemal bey iyice adama hakarete varan aşağlayıcı bir tarzda yazı yazdı. şimdi en önemli soruyu soruyorum sonuçta bu site ve birbirine ulaşmak ve buluşmayı amaçlıyan bu forumlardaki arkadaşlar ne kazandı. kemal bey ? birde eğer izin verirseniz sizlerinde çifliklerinizi ziyaret etmek isterim. belkide bir yanlış anlaşılma olmuştur ve bunu da düzeltmek adına bir takım adımlar atarım. saygılar sunarım istanbul hüseyin özbay

img

sözcü

17 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

"sonra sanırım ömer beyi yakından tanıyan kemal bey iyice adama hakarete varan aşağlayıcı bir tarzda yazı yazdı" Şimdi Sn. Hüseyin Bey (nam-ı diğer Sözcü) İlk önce bana karşı ithamda bulunduğunuz ve adını dahi yazınızdan öğrendiğim Serdar Bey şahsına hakaret ve aşağılama içeren cümleleri göstermenizi rica ediyorum. Zira hayatım boyunca hele helede benden büyük birine tanımadan etmeden hakaret etmem ben. Adım soyadım mesajlarımın altında yazar. Beşiktaşta oturuyorum ve Dolmabahçe Sarayında çalışıyorum. Yerim yurdum adım sanım belli. Hakaret ve aşağılama varsa buyrun verin mahkemeye. Bu arada çiftlik sahibi yada bu işin ticaretini yapan biri değilim ama ilerde bir çiftliğim olur inşaallah. Ziyaretse bir çay-kahve içmeye her daim zaman ve mekan yaratırız. Saygılar bizden... Kemal UYGUR

img

wahshi

19 yıl 7 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sevgili kanatlı severler bu konuyu başından beri takip etmekteyim ve yazılanları okurken gerçekten çok üzüldüm , bence bu konuyu burda kapatmak gerekli daha fazla uzatmanın bir anlamı yok şahsen ömer kılıçoğlunu çok iyi tanırım ve yazdığı mesajın kesinlikle serdar beyi rencide edicek bir anlamda olmadıgını belirtmek isterim,tabi burası internet ortamı bazı şeyler yanlış anlaşılabilir bu kişilere göre değisebilir böyle şeylerde olabilir normaldir zaten, önemli olan burda hepimizin bir kanatlısever olarak dostluklarımızı dahada geliştirerek güzel ırk hayvanları beslemektir bu konuda serdar beyin yaptıklarıda ortadadır yazılanlardanda belli zaten. (kendisinide tanımam) Bu forumda eski konuları araştırırsanız ömer kılıçogluna teşekkür diye mesajlar vardır bu siteye girenler iyi bilir bunuda belirtmek istedim. kendiside yazılanları hayretle okuyor emin olun , serdar bey yaşca büyüğü olduğundan dikkat edin cevap yazmadı . Tabiki burda serdar beyin bilgilerinden faydalanıcaz bizde ona bildiklerimizi söylicez ama doğru ama yanlış :) Son hüseyin beyin yazdıklarını okurken yazısı gerçekten ağır olmuş biz serdar beyi tanımazken bir yanlış anlaşılma yüzünden yangına körükle gitmenin bir anlamı yok diye düşünüyorum ayrıca ukala lafı çok çok agır olmuş kemal uyğur arkadaşımda çok beyefendi bir insandır . Herkese sevgiler saygılar

img

keremsengul

16 yıl 6 ay 8 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet sözün bittiği yer burası olmalı. ben kemal bey e ukala demedim lütfen yazıyı bir daha okuyun. sadece alaycı yazısı ve kibirlilikle ithamına karşı aşağılamanın olduğunu söyledim. evet benim işim bir büyük şirkenin basın sözcülüğüdür. o yüzden bu adı almıştım. neyse bende artık bir şey yazmayacağım. okuyanların vicdanlarına bırakıyorum. ama şu sorunun cevabı hala yok. bu yazıların faydası oldumu? yada sonuçta kim kaybetti ? (veya kazanan var mı?) saygılarımla

img

sözcü

17 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

faydası olmadı,kimse bişey kazanmadı,aksine üzüldü,üç günlük dünyada hiçbirşey kalp kırdığına değmez,bundan sonra kazanmaya çalışsak, ne dersiniz.

img

pehlivanoğlu

15 yıl 5 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

okudum ve üzüldüm başka diyecek söz yok

Savaşta, oyunda yada yarışta kazanan yada kaybeden olur... Savaşmadığımız ortada, oyun oynayacak yaşıda çoktan geçtik, yarışta yapmadığımıza göre kazanan yada kaybeden aramaya gerek yok bence... Bol evcilli günler.

img

wahshi

19 yıl 7 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar serdar beyi çok iyi tanırım 3 kere kendini ziyaret ettim .cok iyi bir insan ve allah var yukarda adam gibi adam. serdar bey paylaşım için serama başlıgı açmıştır . bilgilerini bizlerle paylaşacaktı . ama yarım kaldı. ben seramalarıda diğer tüm hayvanlarıda kendi gözlerimle gördüm, ben yabancı siteden alıntı resimlere inanmam gözümle gördüklerime inanırım. serdar bey türkiye de olmayan bircok hayvanı getirmiş çogaltmış ve dostları ile paylaşmıştır. internette 3-4 tane kanatlı üzerine site var hepimiz bunları biliyoruz ,fiyat listelerinide biliyoruz . bu kanatlı sitelerinde olmayan bircok hayvan serdar beyde bulunmaktadır. peki soruyorum size hiç serdar bey adına satlık hayvan ilanı gördünüzmü, yada çiftliğinin reklamını yaptıgını duydunuzmu.serdar bey tam bir kanatlı sevdalısıdır. reklama falanda ihtiyacı yoktur . serdar bey serama ile ilgili başlık acmış görüşlerini belirtmeye başlamış sonrada demişki, seramanın eti keklikten güzel, ne var bunda serama serdar beyin ister yer ister kanatlı sever kişilerle paylaşır . yazmış bide oraya nokta demiş...... noktanın anlamını bilmeyenimiz yok herhalde . ömer beyde afiyet olsun demiş. konu kapanmıştı . niye dürtükledik ki konuyu . türkiyede 10 kişide daha serama olsaydı ne vardı . olsaydıda hepimiz yurt dışından yumurta alalım diye ugraşmasaydık olmazmıydı . ben 2 aydır yumurta getirtmek istiyorum yurt dışından ama şartlar cok zor arkadaşlar . serdar bey getirmiş hem canlı, hem yumurta ben elini öperim bu adamın arkadaş.ayıp oldu bence 70 yaşında bunca emek sarfeden adama biraz daha saygı lütfen. sait şahin eren muğla_yatağan

img

eren48

14 yıl 11 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ