Hepsievcil

Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları

Mesaj Ekle

SEREMA - 5.sayfa

sevgili kanatlı dostları; serema cinsi tavuk-horoz la ilgilenenler için bu konuda her tür bilgimi paylaşacağım.

img

mediko

20 yıl 3 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sayın Rifat bey merhabalar öncelikjle şunu sormak istiyorum öncelikle şunu sormak istiyorum size benim yazdıklarımın içinde saldırı nitelği taşıyan birşey varmı eğer varsa herkezden özür dierim bBen yaklaşık 1 yıldır bu hobiyle uğraşmaktayım ve tüekiyede olmayan ırkları beslemekteyim bu güne kadarda bu konularda polemiğe girmedim ve hiç bir zaman polemiğe de girmedimben datçalı dostumuza bir hakaret dolu sözcükte sarfetmedim ayrıca japonezle seramayı da ayıramayacak kadar da bilgisiz değilim ben bu hayvanları resimlerden değil canlılarıyla birebir 40 gün yaşadım alacağım şeyi önce araştırırırm bu konu için malezya ve endonezyada araştırma yaptım kendim gittim neyin ne olduğuğunu gördüm ben heralde bu forumlarda soru sormak yasak olduğunu bilmıyordum evet sordum kimden ve kaça aldığını aldığım yumurta fiyatlarıyla kıyas yapmak için kimden aldığını merak ettim çünkü amerikada gerçek serama besleyen toplam 6 üretici var 6sınlada görüşrtüm ve yumurta aldım sevindim başkasındada olduğuna ilerde kan değişimi olur diye sevindim başkalarındada var diyehatta görüşmek için mediko beye mesaj attım.ama siz ön yargılı olarak davrandınız ne ben sizi tanırım ne siz beni siz hemen infaz ettiniz merak etseydiniz marmnarisli dostumuz gibi gelip görebilirmiyim diye sorardinız boşverin sormayın önemli değil ewvet 350 den fazla seramam var sizin onların japonez olduğunu idda ettiğiniz beni ilgilendirmiyo mühim olan benim bilmem ve bu arada bana yumurtaları getirmem için bilgi açısından yardımcı olan sayın osman bey ve ömer beye teşekkür ederim sayelerinde böyle güzel bir ırka saip oldum her zaman en iyisini yapmak istedim ve başardım yaptığım hata ise insanlarla paylaşmak oldu şu an elimde serama dışında 7 ırk daha var türkiyede olmayan inşallah ilerki yılaarda görürsünüz japonezlerimi ben enayimişim okadar para harcayıp endonezyadan malezyadan amerikadadan ingiltereden serama diye japones getirmişim burada tekraR YİNELİYORUM bilgi alışverişi için Sayın mediko beyle görüşmek isterim daha önce mail adresimi verdim kimseyi kırmam ve bilgisi hakkındada sizin gibi ön yargılı olmam saygılarımla metin akalp

img

gilter

15 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Allah Aşkına Yeter...... Bende SEREMA yok... Ne kendisi ne de versiyonu. Ben sadece GUBUZ`luk Yapmak için bu başlığı açtım. Benim hiç bir hayvanım yok. 60 yaşından sonra bunak bunak durup dururken insanları tedirgin edecek bir başlık attım. Çok pişmanım..... (GUBUZ > cok bilmis ; hicbir boktan anlamadıgı halde herseyi bildigini karsısındakine hissettirmeye calısan yada hic parası olmadıgı halde cok varmıs gibi yapan insan modelini tanımlayan konyaya özgü oldugunu düşünülen bir sıfat. > ekşi sözlük) Sn Ömer bey lütfen bazı arkadaşların içinde kalmasın; email adresim aşağıda... burada söyleyemedikleriniz dile getiremediklerinizi dahil orada söylersiniz. Kimsenin içinde kalmasın. [email protected] Beni pişman ettiniz. Hayatım boyunca saygınlığım bu kadar ayaklar altına alınmadı. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bütün hepsievcil`lilerden çok özür diliyorum.

img

mediko

20 yıl 3 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sn gilter arkadaşım öncelikle selamlar diyorum ben sizden bir ricada bulunmuştum yazınızdada belirtmişiniz ben ısrarla gerçekten bu serema lardan almak ve sahip olmak isiyorum zaman yer önemli değil herzaman ziyaretinize gelebilirim satarsanızda alabilirim heraldede satarsınız sanırım 350 adetten bahsediyorsunuz mail adresimi verdim tel istersenizde verebilirim inşallah görüşmek dileğiyle

img

namikbarak

17 yıl 7 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

serdar bey lütfen özür dilemeyin kötü bişey yapmadınız burada farklı bir konu açtıgınız için ayrıca teşekkur ederim, asıl giderseniz özür dilemek zorunda kalırsınız sizin bilgilerinizi hala merak edenlerin oldugunu düşünüyorum ,ben dahil olmak üzere, saygılar.

img

mesut_e

17 yıl 8 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

namık bey selamlar şu an seramaları satmayı düşünmüyorum elimde 4 ayrı partinin yavruları var kendi damızlığımı ayırdıktan sonra olabilir

img

gilter

15 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Mediko; Söylemlerimin sert olduğunu düşündüğüm, uygun bir dille özür dileyeceğim sırada; ekşisözlük gibi bir siteyi kaynak göstererek kelimenin anlamını saptırmış, kendi sıfatınızı siz kendi kendinize yakıştırmışsınız. Gubuz kelimesi argo bile sayılmaz bizim buralarda. GUBUZ > cok bilmis ; hicbir boktan anlamadıgı halde herseyi bildigini karsısındakine hissettirmeye calısan yada hic parası olmadıgı halde cok varmıs gibi yapan insan modelini tanımlayan konyaya özgü oldugunu düşünülen bir sıfat. > ekşi sözlük Ancak siz yukardaki sıfatı uygun gördüyseniz kendinize bana laf düşmez tabi ki. Ancak hala arkasındayım laflarımın. Söylemleriniz -ama haklı ama haksız- bir kendini beğenmişlik içermekte. Tabii serama sahibi olmayan insanları aşağılar şekilde laflarınız da cabası. Neticede benden özür falan yok!(Bekleyen de yoktur eminim) Özür dilemekle iyi yapmışsınız ancak metini biraz geniş tutmanız gerekirdi. Ayrıca; bu türü araştırırken Ege`de birisinde var ancak çoğalmasını istemediği için kesip yiyor, köpeklerine veriyor diye bir laf duymuştuk birinden.(Tamamen bir duyumdur.) Haklı olabileceğine ihtimal vermemiştim ancak ne yalan söyleyeyim, fikrim değişti. Olur mu olur! Ayrıca siz kafanızı yormayın Ömer Kılıçoğlu farklı şeyler söylemek isteseydi, emin olun duyardınız. Mail adresinize gerek yoktu yani... (Ömer Abi kusura bakma uzatmayacaktım; ancak bilirsin, dayanamadım.)

img

osmansurucu

15 yıl 3 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sayın Serdar Bey sizi dostlarımın sayesinde ismen tanıyordum buradaki mesajınızı gördüğümde çokda sevinmiştim ama bu mesaj neye niyet, neye kısmet oldu görüldügü üzere yazılanları gördükce üzüldüm. kelimeleri bırakın bazen bir nokta , bir virgül bile istenmeyen yanlış anlaşılmalara neden oluyor o yüzden bu gereksiz ve yersiz tartışmaya katılmak istemedim bu mesajı yazarkenki bilgi paylaşımı düşüncenizin samimiyetine nasıl inanıyorsam ( gerçekten yürekten inanıyorum ) konunun muhatabı olan arkadaşlarında kötü bir neyetinin olmadığına inanıyor ve inanmak istiyorum neticede burada hepimiz kanatlı severleriz kanatlıları böyle seven insanlar olarak birbirimizi bilerek ve isteyerek kıracak kişiler değiliz sanırım konu serema olunca hepimiz biraz heyecanlandık :) bu zaman içinde dolayısıyla artık heyecanımız gitmiş ve sakinleşmişizdir benim nacizane düşüncem hepsievcil olarak bu konuyu tatlıya bağlamamız bu olayı dostluğa çevirebilmemizdir ben şahsım adına sizden özür dilerim bazen tarafsız kalmakta insanı rahatsız ediyor bu konuda tarafsız kalmak yerine yapıcı olmaya çalışsaydım yada en azından bu mesajı zamanında yazmış olsaydım diye düşünmüyor değilim ama şuan yerimi bundanda emin değilim açıkçası ama bildigim birşey varki serema konusunda en azından ben cok yetersiz bilgiye sahibim ve sizin bilgilerinize ihtiyacım var hepimizin başından geçmiştir yanlış tanışmalar hani deriz ya gel yeniden başlayalım diye şimdi sizden ricam yeni bir başlıkla ( serema bilgi paylaşımı ) yeniden bilgilerinizi bizlerle paylaşırsanız çok sevinirim tüm hepsievcil üyelerininde böyle isteyeceğini düşünüyorum saygılarımla OKAN KEMAL

img

zibritçi

15 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

OSMAN kardeşim mesajımı yazamadan yazmışsın sonradan okuyabildim baştan yaptığınız gibi Ömer kardeşimi yine zor durumda bırakıyorsun oysa Ömer demiştiki ( RİCAM ÜZERİNE TARTIŞMAYI UZATMAMALARI İÇİN TELEFON AÇTIĞIM DOSTLARIMA TEKRAR MESAJ YAZMADIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ) sizin dostluğunuzu tartışmam bana düşmez bu mesajı baştan okursak bu hale gelmesinin hic gereği olmadığını görürüz Serdar bey bilgisini paylaşmış ve paylaşmak istediğini söylemiş Ömer kardeşimde konuyla ilgili bilgisini yazmış kısaca olay bu yeniden okumakta fayda var ÖMERKILIÇOĞLU demişki SEREMA LARDA A SINIFIYLA A SINIFINI ÇİFTLEŞTİRİRSENİZ YAVRU HAYAL KIRIKLIĞI OLUR A SINIFI SEREMAYLA B SINIFI SEREMAYI ÇİFTLEŞTİRMENİZ GEREKMEKTEDİR VE BU HAYVANLARIN UFAK KALABİLMESİ İÇİN ÖZEL DİYET UYGULANIR . YANİ BESLEMESİ DİĞER TAVUKLAR GİBİ DEĞİLDİR ÜLKEMİZDE YURT DIŞINDAN ARAŞTIRMADAN SEREMA GETİRENLERİN HEPSİ BU İŞİN NORMAL TAVUK BESLEMEK GİBİ OLMADIĞINI BİLMEDİKLERİ İÇİN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞLARDIR. MUTLAKA A SINIFI VE B SNIFI KAN OLMALI ELİNİZDE YOKSA BİR İŞE YARAMAZ VE ÖZEL DİYET VE BAKIMLARIDA UNUTMAYIN. Ömerin yazdığı bu bu mesajı direk olarak mediko`ya da yazmış olabilir , genel olarak bilgide paylaşmış olabilir değil mi ne var bunda ??????????? çünkü Ömerin bu mesajı yazarken sadece ve sadece bilgi paylaşmak niyeti olduguna ben tüm kalbimle inanıyorum sorarım size ömer hangi konuda kimden bilgisini sakladı ve cevaben mediko demişki Sn Ömer Kılıçoğlu; Evet dedikleriniz kısmen doğru; dediğim gibi 43 yumurtanın 30 kadarı A gurubu diğerleri de B gurubuydu ama dediğiniz gibi çok düşük bir oranda çıkım olmadı. Sizin yazınızdan anladığım kadarıyla türkiyede SEREMA üreten var. O vakit bana gereksinim yok. Zaten benimde seremaları pazarlayayım gibi bir merakımda yok. Bir kaç dostuma hediye ettim. Bu arada seremaların etleride çok güzel, aynı keklik etinde bilgilerinize. Kanatlısever dostlara sağlıklar dilerim. Nokta. şimdide bu mesaja yorum yapayım anlayın diye kişi kim olursa olsun ( sahsın yerine koy kendini ) kısaca Ömeri tanımadığı için mesaja tepkili cevap yazmış ve nokta koymuş burada biz dostlara düşen bu mesajın peşinden böyle davranmak değildi sadece Serdar bey Ömer Kardeşimi yanlış anlamış olayın hepsi bu arkadaşlar bunu düzeltmek varken sürdürdüğünüz tavrınızı ben açıkçası beğenmedim

img

zibritçi

15 yıl 2 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Söz gümüşse SÜKUT ALTINDIR... Altın gibi insanlarsak Hayvanseversek İnsan`a daha çok değer vermeliyiz. EŞREF-İ MAHLUKAT olan İNSAN a saygımızı kaybetmemeliyiz.

img

mogli

18 yıl 3 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

herkeze aferin... kim kötü söz söylemişse kendine söyler. bu işi sürdürmenin amacı egolarınızı tatmin etmek midir? veya nedir? yani şunu mu diyorsunuz biz ve arkadaşlarımız dışında buralarda kimse barınamaz.. bizden başkası ahkam kesemez. yoksa azının payını veririz. lütfen serdar bey kime hakaret etti söylermisiniz ? peki siz ? allah allah hayretle izliyorum. benim yaşadığım yerlerde evet rekabet vardır. hep iş dünyasında hemde yaşamda... ama seviyesi hiç bir zaman bu düzeye düşdüğünü görmedim. hiç birinize saygı duymuyorum.

img

sözcü

17 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ