Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
SEREMA - 2.sayfa
sevgili kanatlı dostları; serema cinsi tavuk-horoz la ilgilenenler için bu konuda her tür bilgimi paylaşacağım.
Sn Ömer Kılıçoğlu; Evet dedikleriniz kısmen doğru; dediğim gibi 43 yumurtanın 30 kadarı A gurubu diğerleri de B gurubuydu ama dediğiniz gibi çok düşük bir oranda çıkım olmadı. Sizin yazınızdan anladığım kadarıyla türkiyede SEREMA üreten var. O vakit bana gereksinim yok. Zaten benimde seremaları pazarlayayım gibi bir merakımda yok. Bir kaç dostuma hediye ettim. Bu arada seremaların etleride çok güzel, aynı keklik etinde bilgilerinize. Kanatlısever dostlara sağlıklar dilerim. Nokta.
AFİYET OLSUN...
Sn. Medico...
Ömer KILIÇOĞLU`nun yazısını okuduğumda, öncelikle düşük çıkım oranından değil, A grubu ve B grubu olarak eşleştirilmeyen ebeveynlerin yumurtalarından çıkacak yavruların hayal kırıklığı olduğu yazıyor. Diğer bir yazınızda da "Zaten benimde seremaları pazarlayayım gibi bir merakımda yok" demişsiniz. Ömerin yazısını defalarca okudum ama bu cümleyi yazmanızı gerektirecek bir kelimeyle karşılaşmadım. "Sizin yazınızdan anladığım kadarıyla türkiyede SEREMA üreten var. O vakit bana gereksinim yok" cümlesindeki kanıya nereden vardınız o da ayrı bir muamma! Ömer bu bilgileri ilgiltere kraliyet ailesi mensubu bir üreticinin paylaştığı bilgilerden derleyip yazmıştı... Ayrıca Türkiyede bu hayvanları üreten yada besleyen başkası olamazmı? Yada olursa neden size ihtiyaç olmasın? Bildiğini başkalarıyla paylaşmak bir suçmudur? Yada sizden başka bilgisi olanamı tahammülünüz yok? Fazlamı kibir kokusu aldım????
Not: Ömer dostum paylaştığın bilgiler için sağol. Klavyen dert görmesin :)
Kemal UYGUR
İSTANBUL
Mediko, Konya`nın bir ağzı vardır. "Gubuz" derler çok kibirli, kendini beğenmiş söylemlerde bulunanlara. Sizden başka serema besleyen de olmasa, sizinle bir bilgi paylaşana üslubu bozuk bir cevap vereceğinize eksiğini fazlasını söyleyebilirdiniz ki, zannımca Ömer bey o hayvanı beslemese bile sizden daha fazla bilgi sahibidir. Ayrıca bu hayvanı beslemek isteyenlerin ancak imkansızlık sebebiyle besleyemeyenlerin olduğu bir ortamda eti de çok güzel vs söylemler tamda bizim GUBUZ diye tabir ettiğimiz kelimeye cuk oturuyor. Arkadaşlar, Serama beslemek normal tavuk beslemek aynı şey değildir. En azından kanatlı hayvanlar hakkında temel genetik bilgisi, melezleme bilgisi isteyen meşekkatli bir iştir. Serama Saf bir minyatür ırk değildir. Seramalar ispençten çok farklı hayvanlar da değildir. Seleksiyon yöntemiyle, melezleme yöntemiyle minyatür hayvanların elde edildiği bir türdür. Özel diyetler ve spor proğramları ile hayran olunan minyatür 300 gr.lık seramalar elde edilir ki, bunlar 1500-2000 pound arası alıcı bulan tiplerdir. Netice olarak yeni başlayan hatta melezleme konusunda bilgisi olmayan hobicilerin yapabileceği bir iş değildir serama beslemek. Saygılar...
Sayın mediko , tavukdan ördeğe , bıldırcından tavus kuşuna kadar her türlü kanatlı etinin tadına baktım ama hiç serema yemedim , böyle giderse de yiyemeyeceğim , çünkü halen ülkemizde olmadığını düşünüyorum. Serema konusunda Bana ihtiyaç yok diye yazmışsınız , eklediğiniz resime bakınca size hak veriyorum , çünkü bir arkadaşımın beslediği japonezler bile sizinkinden küçükler. İspenç kadar olduktan sonra ismi serema olsa ne olur selena olsa ne olur. Varmı elinizde su bardağı kadar seremanız.
sn Baylar; Beni tanımadığınız için kibirli olduğumu sanmışsınız. Bu başlığı yazmamın amacı; değişik sitelerde SEREMA cinsini elde etmek için uğraş veren insanların olduğunu görmemdi. Serema kolleksiyonumu isteğim seviyeye getirince de bunu arzu eden ve sadece kanatlı sever olduğunu anladıklarıma parasız olarak vermeyi tasarlıyordum. Düşündüğümü de 2 yıldır zaten yapıyorum. Şu anda benim dışımda türkiyede 4 kişide serema var. Bu da giderek çoğalacak. Ama ben istedim ki bu yıl bunu çok daha fazla kişiye vereyim ve SEREMA yaygınlaşsın. Ama işte görülüyor ki bir takım insanlar nedense kırıcı oluyorlar. Sayın Kemal ve Ömer beyler bu yaz yanıma geldiğinde Rıfat kardeşime SEREMA`lardan birkaç takım vereceğim ona gittiğinizde görürsünüz. SERAMA`nın dışında 3 cins tavukğu daha türkiyeye getirerek yaygınlaşmasını sağladım. Geçen yıl 300 adet Gable ve Californiya bıldırcını çoğaltım ve yaygınlaşması için çaba harcadım. Bu yılda Teksas pullu`dan 70 adet ürettim ve dağıtmayı düşünüyordum ama nedense birileri insanlara saldırarak bu iyi niyetli düşünceleri ve çabaları törpülemeye çalışıyorlar. Sn Kemal ve Ömer beyler amacınız nedir? Sizin beni gıyaben tanıyor olmanız gerektiğini düşünüyorum. Gerçekten bile bile yapıyorsanız bunu hakketmediğimi de biliyor olmalısınız. Çifliğime gelen herkezi elden geldiğince ağırlar ve bir hediye vermeden yollamam. Sn Baylar hiç de mütavazi olmayacağım.. Şu anda 51 cins su kuşu kolleksiyonum var.. daha da önemlisi bunların 23 cinsindende yavru alıyorum. Aldıklarımıda dostlarımla paylaşıyorum. Bir allahın kuluda şundan para aldın diyemez. (takas yoluyla değişim yaptığımın dışında) 28 cinste sülün besliyorum. Bunlardan da Viyolet, palavan, Monal, Gri ve alman tavuskuşu sülün, temminck`s, beyaz kulaklı sülünlerden de bu yıl yavru aldım. İnternetteki bilgilere ulaşmak benim içinde kolay (3 dil biliyorum) ama önemli olan görüneni ve bilgiyi pratiğe dönüştürmektir. Benim sizlerle paylamayı düşündüğüm de hem hayvanların kendisi hemde pratikte ki deneyimleriydi. Diyelim ki kibirliyim (beni tanıyan bilir hiç de değilimdir) izin verirseniz birazda övüneyim mi? saygılarımla Bütün katlıseverlere sağlıklar dilerim.. Bundan sonra bir daha böyle bir yanlış davranış içinde olup birilerini üzmeyeceğim. Kanatlı beslemeyi kendi hobim için yapıyorum bundan sonrada aynen devam ederim.
EVET BİRDE 60 YAŞINDAN SONRA BENİ TERBİYE ETTİĞİNİZ VE BANA DERS VERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM. ALDIM DERSİMİ.... BİR DAHA YAPMAM..
Mediko abimizin kanatlı hayvanlar konusunda Türkiedeki en iyi kooleksiyona sahip kişilerden birisidir. Ayrıca kanatlı hayvanlar konusunda da oldukça tecrübeli ve donanımlıdır. Bende çiftliğini bizzat gördüm şahsını da tanırım, tüm evcil severlere her konuda yardım etmekten kaçınmayan birisidir. Buaradaki yazısında da türkiyede nadir bulunan tavuk cinsi hakkında bilgi vermek istemiş, bu durumda bu kişinin bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak yerine niye kendisini eleştirdiğinizi anlayabilmiş değilim şayet evcil hayvanlar konusunda daha fazla bilginiz var ise bunları başka bir başlık altında bizlerle paylaşırsanız bizlerde seviniriz ve kimse incinmemiş olur.tüm evcil sever arkadaşlara saygılar
Sn Medico... Yazıyı olduğu gibi alta koydum. Bu yazının neresinde saldırı var?
SEREMA LARDA A SINIFIYLA A SINIFINI ÇİFTLEŞTİRİRSENİZ YAVRU HAYAL KIRIKLIĞI OLUR A SINIFI SEREMAYLA B SINIFI SEREMAYI ÇİFTLEŞTİRMENİZ GEREKMEKTEDİR VE BU HAYVANLARIN UFAK KALABİLMESİ İÇİN ÖZEL DİYET UYGULANIR . YANİ BESLEMESİ DİĞER TAVUKLAR GİBİ DEĞİLDİR ÜLKEMİZDE YURT DIŞINDAN ARAŞTIRMADAN SEREMA GETİRENLERİN HEPSİ BU İŞİN NORMAL TAVUK BESLEMEK GİBİ OLMADIĞINI BİLMEDİKLERİ İÇİN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMIŞLARDIR.
MUTLAKA A SINIFI VE B SNIFI KAN OLMALI ELİNİZDE YOKSA BİR İŞE YARAMAZ VE ÖZEL DİYET VE BAKIMLARIDA UNUTMAYIN.
Ben sadece Ömer`in yazısının neresinden yola çıkarak Sizin yazınızdan anladığım kadarıyla türkiyede SEREMA üreten var. O vakit bana gereksinim yok. Zaten benimde seremaları pazarlayayım gibi bir merakımda yok. gibi bir cümle kurmanız gerektiğini merak ettim.
Kimseye ne terbiye nede ahlak dersi vermeyede niyetim yok. Herkese anası babası, o da yoksa yaşadığı hayat vermiştir vereceğini, geriside beni bağlamaz. Kimse babamın oğlu değil. Sizin ne kadar ve kaç çeşit hayvan beslediğinizide, adınızıda bilmiyorum. Ben sadece yazdığınız yazıya yorum yaptım ve yaptığınız yorumda kibir kokusu aldım hepsi bu kadar. Ayrıca sizden ne gibi bir husumet yada çıkarım olabilir ki saldırayım????