Hepsievcil
 
 

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kırmızı yanak beslenme programlarımız (kendinizinkini de listeye ekleyin) - 5.sayfa

arkadaşlar, berkayyazer arkadaşımızın da önerisi üzerine bu başlıkta fındık parçalarımızın beslenme diyetlerini toplayalım. hepimiz standart bir şekilde yazarsak takip etmek de daha kolay olur, şöyle ki;

kaplumbağamın tahmini yaşı:

kaplumbağamın kabuk boyu:

kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):

günlük verdiğim yemler:

ekstra besinler ve veriliş sıklığı:

tabi ne kadar ayrıntılı yazarsak o kadar iyi, marka ve çeşitleri de ekleyebiliriz, sebzeler için haşlanmış yada çiğ gibi ayrıntıları belirtebiliriz. böylece her yaş/boy için örnek beslenme listeleri oluşturmuş oluruz, listelerdeki yanlışları doğruları tartışabiliriz.

 

hemen tatlı oğlumuz Melek`inkini yazıyım :)

kaplumbağamın tahmini yaşı: 2

kaplumbağamın kabuk boyu: 10.5 cm.

kaplumbağamın kilosu: 200 gram

günlük verdiğim yemler: hergün 6-7 adet sera raffy p; 3-4 küçük parça sera raffy ı ve sanyu karides

                                              hergün yediği kadar kıvırcık marul, fesleğen, su mercimeği                                       

ekstra besinler ve veriliş sıklığı: haftada 2 kez havuç; haftada 1 kez kabak, üzüm yaprağı ve karanfil yaprağı; 10 günde 1 küçük bir parça meyve; haftada 1 kez 2 tane sera reptil carnivor (3`er damla sera reptilin vitamin damlatarak); haftada 1 kez bir parça sera royal.
(bitkisel besinlerin tümünü iyice yıkanmış ve çiğ olarak veriyorum)

 

 

img

pinar1112

17 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar aklıma birşey takıldı kaplumbağamı yılbaşında aldım çok küçükler,ama artık alıştılar bana ve bu sefer doyuramıyorum onları,buyüzden nekadar yem vereceğim şaşırdım sera raffy yemleri günlük ne kadar vermeliyim biraz bilgi verebilir misiniz?ben 1tane veriyorum yanında da küçük parçacıklar halınde karides.Bu yeterli mi acaba yoksa az mı?şimdiden teşekkürler

img

darkwhite

16 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yılardır besliyorum bunları ama hiç bu kadar zevkli değildi.Daha önce beslerkende birtakım notlar tutuyordum.Bence böylesi bilime daha yakın.Çok daha zevk veren hal alıyor.Tebrik ederim. kaplumbağamın tahmini yaşı:9 aylık olması lazım. kaplumbağamın kabuk boyu:4.4,4.3,4.6 kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):- günlük verdiğim yemler:10 tane Otto premium replite. ekstra besinler ve veriliş sıklığı:Havuç,elma,marul,muz ve peynir.

img

zoologalp

16 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bebekler için hergün kafalarının hacmi kadar hazır yem verilmeli, büyük çoğunluğunu raffy p oluştursun, karides sadece birkaç minik parça yeterli. Kafa hacmi kadar dediğimiz miktar için aşağıdaki linkte 131375 sayılı mesajdaki fotoğrafa bakabilirsiniz.

http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=49425

 

img

pinar1112

17 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Resme baktım,aslında günde o büyüklükte bir tane yem ve minik karides parçaları yeterli yani,teşekkürler

img

darkwhite

16 yıl 3 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağalarımın tahmini yaşı:          3,5 aylık



kaplumbağamın kabuk boyu:             birinin 4 birinin  3,5  cm



kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):   15 -20 gr



günlük verdiğim yemler:  

 bir sitede dana eti extra  olarak verilebilir diye okudum bir kez verdim bir daha ot mot yem mem bir şey yemediler sadece kıyma vermek zorundayım



ekstra besinler ve veriliş sıklığı: her zaman

img

oguzhan10

16 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ZoologAlp, teşekkürler güzel sözleriniz için, farklı yerlerden tutup bu bakımı daha ciddi, daha bilimsel bir hale getirmeye çalışıyoruz, şunu da belitiyim burada yazdıklarım kesinlikle araştırılmış gerçekler, dünyada kabul görmüş bilgiler, canlı bakımında belkilere, tahminlere yer yok tabi. Zooloji ile mi ilgileniyorsunuz, hoşgeldiniz, katkılarınız devam etsin lütfen :) Şimdiden bitkisel besinlere başlamış olmaları çok güzel, peynir hariç tümü sağlıklı, peynir vermeyin, tuz, yağ mevzusu. Hazır yem 10 tane kapluşbaşına değil de üçü için total miktarsa boylarını düşündüğümüzde bana uygun göründü, birazcık arttırıladabilir, hazır yemlere birkaç çeşit ekleyerek menüyü zenginleştirebilirsiniz. Vitamin ve kalsiyum takviyesi yapabilirsiniz. Darkwhite, o fotoğrafı yani işte kafalarının içini dolduracak kadar yeme referans olarak düşünebilirsin, mesela o kapluş 4-5 tane yemelidir sanıyorum, yemleri üstüste koyup bir bak bakalım kaç tanesi senin miniğin kafası kadar ediyor, boynu hariç ;)

img

pinar1112

17 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

pinar1112 güzel çalışmanız için tekrar teşekkürederim.Zoolojiyle mesleki açıdan uğraşmıyorum.Vazgeçemeyeceğim hobilerim arasında. Beslenme konusunda peynir hassasiyetinin farkındayım.Fakat proteince zengin besinlerden her zaman et vermek istemiyorum.20 gün arayla üçüne nohut kadar veriyorum.Tuz ve yağ için ise bazen bizde zararlılara ihtiyaç duyuyoruz:) Yine 15 günde bir verdiğim solcan var.Yalnız kendi ürettiğim solcanlardan.Dün verdim.Karides almayıda düşünüyorum.Aradabir sularına haşlanmış sebze suyu koyuyorum.Uyguladığım herşeyin ayarını bilerek yapıyorum.Her şeyin fazlası zararlıdır.Bunu bilmek lazım.Saygılarımla...

img

zoologalp

16 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba arkadaşlaaar.

kaplumbağamın tahmini yaşı: 1 yaşında ve 9 aylık
kaplumbağamın kabuk boyu: 8 cm ve 7.5 cm.
kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):
günlük verdiğim yemler:  sera raffy I, raffy royal, raffy mineral, raffy p hepsinden belli ölçeklerde bi kapta karıştırıp küçük bi yem kabım var, ona ekliyorum ve hergün iki keze bölerek toplam 10-12 tane karışık yem veriyorum. dengeli dağıldığını düşünüyorum. sanırım sorun olmaz. bi ara özel vitamin almıştım damlatıp elimle veriyodum günde 1 tane. ama o vitaminden bulamadım.

ekstra besinler ve veriliş sıklığı:
ayda 1 ya da 2 kez elma, çilek, kivi tarzı meyveler veriyorum çok küçük parçalar halinde. özellikle çileğe çıldırıyolar bi de üzüme unuttum :) muz vermiyorum hemen ishal yapıyor. marulu da sevmiyo benimkiler. elma da kokuluysa şu minik kırmızı olan elmalardan yiyolar bi tek. raffy royal dan az katıyorum yem karışım kabına çünkü yiyince canavar oluyolar. sürekli  yemek yemek diye dolanıyolar. hatta nasıl anlıyolar bilmiyorum beni yemek yerken görünce çıldırıyolar.


bide bişey sorayım bu arada.. 9 aylık olan çok hızlı büyüdü bu ara sanırım. kabuk alt kısmındaki orta çizgisi çok kalınlaştı. ilk başta korktum kabuk yavaş büyüyor kendi çok kilo aldı diye ama sanırım düzelmeye başladı. sizde de oldu mu bu? yani deri değiştirip büyüme başlayınca o çizgiler hep böyle kalınlaşacak mı?

img

funnycat

16 yıl 3 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Oguzhan10, kötü olmuş etten sonra sadece kıyma yemeye başlamaları, nadiren bile olsa hiç tavsiye edilmeyen yiyecekler kırmızı et, kıyma.  Sera, Tetra iyi yemlerdir, hem de hemen hemen hepsi, sağlık sorunları yoksa işthala yer bunları üstelik, bir de bunları deneyin, hemen pes etmeyin, sabırla deneyince alışacaklarına inanıyorum, öyle olması da lazım. Kolay gelsin..

ZoologAlp, ben de bazen düşünüyorum keşke kendi "zararlılarımı" da kaplumbağam kadar kıssam, meşhur bir laf geldi aklıma  aslında ama yazmıyım dedim şimdi :)  Yine de ben olsam hiç vermezdim peyniri, kalsiyum açısından veriyorsanız gagataşı daha sağlıklı olacaktır. Solucanları kendiniz yetiştiriyorsanız gübre, ilaç, çamur vb. toplama riskleri olmadığına göre yazdığınız sıklıkta bebeklerinize vermeniz güzel. Karides bol kalsiyum içeridiğinden özellikle bebekler için zaman zaman ek besin olarak verilmesi gayet iyi. Sebze suyunu hiç duymadım, sanki bana akvaryumun suyunu bulandırmakla kalır sadece gibi geldi ama, sizin bilginizi de okumak isterim.

Funnycat, çok güzel mamalar hepsi, kaplumbağalarınızı yaşına ve boyuna göre de miktar ve çeşit olarak çok uygun. Günlük karışımın daha büyük bir kısmını stick yemler içersin (p ve mineral), diğerleri daha az lifli daha çok yağlı olduğundan tadımlık yeterli. Meyvelerin veriliş sıklığı da doğrudur, turunçgiller ve kivi hariç sevdikleri tüm meyvelerden bu sıklıkta vermeye devam edebilirsiniz. Kısa bir zaman sonra, büyüdükçe hazır mamaları oldukça kısıp bitkisel besinlere ağırlık vermeye başlamanız gerekecek, ağızlarının tadını biliyor keratalar, mis gibi hazır yemlerden sonra da çok zor alışıyorlar :) Ondan şimdiden kıvırcık, havuç gibi sağlıklı bitkisel besinleri bıkmadan sunmaya başlamanız çok iyi olur, mesela en aç olduklarında vermeyi deneyebilirsiniz. Hatta o çok ağır kokusu olan royal`in kutusunu  içindeki yemler çok azalınca saklayın, bitkileri içine koyarsanız royal`in kokusu siniyor, kandırılmaya müsait oluyorlar :))

Evet, alt kabuktaki o çizgiler büyüdükçe önce çevresi gri, gölgeli bir hal alıyor, sonra yavaş yavaş genişliyor özellikle ortadaki o kalın çizgi. Büyürken deri değişiminin yanısıra küçük kaplumbağalar az bir miktar kısmi kabuk değişimi de yaparlar, ama kabuk bebeklerde daha ziyade genişleyerek büyür. Kabuk üstündeki baklalarda tümsekleşmeler yoksa, endişelenmeyin, ki ben görmedim anormal bir durum videolarında :) Sağlıklar diliyorum..

img

pinar1112

17 yıl 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kaplumbağamın tahmini yaşı:1 aylık     


kaplumbağamın kabuk boyu:3cm ve 4 cm


kaplumbağamın kilosu (ölçenler için):-


günlük verdiğim yemler:Sera raffy P ve I ayrıca sanyu karides

2 sine birden verdigim toplam yem ;


ekstra besinler ve veriliş sıklığı:Bir kere marul verdim ama hic hoslanmadılar o yüzden simdilik ekstra besin yok.

 

img

huleyn

16 yıl 3 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ